karantoniou

«Του κόσμου αυτό το κάτι» πλημμύρισε το γεμάτο Kremlino

Η υποδοχή αυτής της εβδομάδας ήταν διαφορετική. Ο λόγος ήταν η παρουσίαση του δίσκου των Χρυσόστομου Καραντωνίου και Νίκου Μωραΐτη στον Πειραιά.
Διαβάστηκε φορες
Είναι μια σύμπραξη που ξεκίνησε σχεδόν δύο χρόνια πριν, όπως μας αποκάλυψαν οι συντελεστές, και κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό ολοκληρωμένη.

Ο λόγος για τον δίσκο «Του κόσμου αυτό το κάτι» των Χρυσόστομου Καραντωνίου και Νίκου Μωραΐτη, με τη συμμετοχή εννέα καταξιωμένων ερμηνευτών, ο οποίος διατίθεται από την Panik Oxygen.

Ήδη το ομώνυμο τραγούδι με τη φωνή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, που αποτέλεσε τον προπομπό, είχε αγαπηθεί πολύ από το κοινό, σχεδόν από το πρώτο άκουσμα. Έτσι, η μέρα της παρουσίασης είχε αποκτήσει ξεχωριστό ενδιαφέρον για μένα.

Αν και δυσκολεύτηκα να βρω τη νέα τοποθεσία του (πρόσφατα μεταφερθέντος) Kremlino, η είσοδος μου ήταν βιαστική. Όμως, μόλις άνοιξε η πόρτα, ο χώρος γέμισε με φωνές, πολλά χαμόγελα, ευχές για το δίσκο, με συγγενείς, φίλους αλλά και νέους ανθρώπους που ήθελαν ν' ακούσουν τα τραγούδια τους.

Τον ρόλο ν' ανοίξει τη βραδιά ανέλαβε ο δημοσιογράφος - μουσικολόγος Γιώργος Μυζάλης«Είναι μια εξαιρετική στιγμή και για τους δύο δημιουργούς. Δεν είναι εύκολη υπόθεση να ασχοληθείς με το λαϊκό τραγούδι! Και οι δυο τους το κατάφεραν, δίνοντας βήμα τόσο στο παλιό λαϊκό όσο και στο σύγχρονο τραγούδι!»

Για ν' ακολουθήσει ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου: «Υποδεχόμαστε μια νέα γενιά, στην οποία ανήκει ο Χρυσόστομος Καραντωνίου. Ο οποίος έχει ένα ιδιαίτερο «τραγουδοποιητικο» ταλέντο και το διέκρινα νωρίς σε εκείνον. Επιπλέον, ο στίχος έχει ένα κέντρο βάρους που αποτελεί ένα σπάνιο χαρακτηριστικό. Και μια ιδιαίτερη λεπτομέρεια είναι ότι μεγάλοι ερμηνευτές υπηρέτησαν το μουσικό όραμα του Μάκη.»
Χρυσόστομος Καραντωνίου
Λίγο μετά ήταν η σειρά των δημιουργών ν' ανέβουν στη σκηνή, ο μεν Χρυσόστομος τρομερά συγκινημένος, ο δε Νίκος αμήχανος, τονίζοντας πως είναι μεγάλη η χαρά τους για το δίσκο αυτό, ειδικά όταν συμμετέχει η dream team (σ.σ. ντριμ τιμ) του ελληνικού τραγουδιού.

mpampis_stokas

Μετά τα λόγια ήρθαν και οι μουσικές όπου μεταξύ άλλων ακούστηκαν το «Μικρό» με τη φωνή του Πάνου Παπαΐωάννου, «Στο πότε στο πουθενά» από το Μπάμπη Στόκα, τα «Αποτυπώματα» μαζί με το «Επιτραπέζιο, από τον μοναδικό Γιώργο Νταλάρα με τον κόσμο να συμμετέχει με το δικό του τρόπο.

dalaras
Για το κλείσιμο της βραδιάς ο Χρυστόστομος (Μάκης) μας επεφύλαξε μια έκπληξη! Τραγούδησε ο ίδιος «Το κλαδί», όπως ακριβώς το άκουσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, πριν το ερμηνεύσει η ίδια με το δικό της ξεχωριστό τρόπο, σ' ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του δίσκου.

Πάνος Παπαϊωάννου

Ήταν μια παρουσίαση όπου ο καθένας έβαλε τη δική του πινελιά. Είναι σημαντικό να σε τιμούν με την παρουσία τους άνθρωποι που έχουν μια μεγάλη πορεία στο χώρο. Ήταν μια μέρα γιορτής για όλους τους συντελεστές, λίγο παραπάνω για το Νίκο Μωραΐτη και τον Χρυστόστομο Καραντωνίου. 

Αυτό που μου έλειψε όμως ήταν η μουσική. Γιατί στο τέλος φάνηκε πως ο λόγος νίκησε τις νότες και άφησε ένα «γιατί τόσο λίγο;» ζωγραφισμένο στο πρόσωπό μου.
 
Καλοτάξιδο να είναι!

Μαζί του επί σκηνής ήταν οι μουσικοί:

Γιώργος Παχής: μπουζούκι
Αλέξανδρος Κούρος: πιάνο
Αντωνία Τσολάκη: μπάσο
Στρατής Σκουρκέας: κρουστά

*Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Μιχάλη Τσεσμετζή και το Mixgrill.gr


Του κόσμου αυτό το κάτι

Διαβάστε ακόμα