Νίκος Πορτοκάλογλου - Ρεμίξ

...πρόκειται για ένα ρεμίξ αντίστροφο. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου ξεκινά ένα νέο κύκλο παραστάσεων «ρεμιξάροντας» τα ηλεκτρικά του τραγούδια, με τρείς μουσικούς.
Διαβάστηκε φορες
Θυμάσαι που σου έχω ξαναπεί ότι ξεχωρίζω τον Νίκο Πορτοκάλογλου γιατί δείχνει να τον ενδιαφέρει τι μας παρουσιάζει κάθε φορά, που δεν εφησυχάζει να παίζει τα ίδια κομμάτια με τον ίδιο τρόπο, με αποτέλεσμα κάθε του παράσταση να είναι έκπληξη και μέχρι τώρα... άκρως ενδιαφέρουσα. Έτσι και φέτος! Έχει ήδη ξεκινήσει τις εμφανίσεις του σε διάφορα μέρη της Ελλάδας (Ιωάννινα, Κέρκυρα, Δράμα, Ρόδο, Αγρίνιο, Κατερίνη, Ιεράπετρα) με ένα τελείως διαφορετικό σχήμα και διάθεση! 

Άραγε πώς θα είναι τα κομμάτια του μόνο με κιθάρα, κοντραμπάσο, βιολί, μπουζούκι, τζουρά και ούτι;

Εμείς εδώ, στην Αθήνα, θα έχουμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε  στον Ιανό τα Παρασκευοσάββατα από 4-26 Φεβρουαρίου! Ορίστε περισσότερες λεπτομέρειες:

ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ 
“ ΡΕΜΙΞ ”

«Ρεμίξ» είναι η εναλλακτική εκδοχή ενός τραγουδιού που δημιουργεί κάποιος με βάση την πρωτότυπη μορφή του.(Wikipedia)

Συνήθως κάνουμε ρεμίξ στα τραγούδια για να τους δώσουμε ένα ήχο πιο ηλεκτρονικό, πιο «μπητάτο», πιο χορευτικό.

Εδώ λοιπόν πρόκειται για ένα ρεμίξ αντίστροφο. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου ξεκινά ένα νέο κύκλο παραστάσεων «ρεμιξάροντας» τα ηλεκτρικά του τραγούδια με τρείς μουσικούς. Κοντραμπάσο, βιολί, μπουζούκι,τζουράς και ούτι και βέβαια η κιθάρα του(ακουστική και ηλεκτρική) είναι τα όργανα μιας «μπάντας δωματίου», μιας μικρής, δεμένης ομάδας που ξαναδίνει στα τραγούδια την πρωταρχική τους μορφή.Δεν πρόκειται για άλλο ένα “unplugged”, ούτε για αναγκαστικές περικοπές λόγω κρίσης.

Μετά από μια διαδρομή σχεδόν 30 χρόνων ξέρουμε καλά πως κάθε καινούριο βήμα του τραγουδοποιού είναι αποτέλεσμα της «κρυφής του, της ατέλειωτης δίψας», του ανήσυχου πνεύματός του που δεν βολεύεται στα κεκτημένα. Στην φετινή παράσταση λοιπόν είμαστε καλεσμένοι σε ένα παιχνίδι όπου τα τραγούδια ξεγυμνώνονται και μεταμορφώνονται για να ανακαλύψουμε ξανά την ψυχή τους και την καταγωγή τους.. Τραγούδια που στις πρώτες εκτελέσεις αφήνουν, λόγω ηλεκτρικής ενορχήστρωσης, μόνο μια υπόνοια ανατολίτικης ρίζας, εδώ με το ούτι και το βιολί, θα δείξουν καθαρά από πού προέρχονται. Επίσης τραγούδια λυρικά που συχνά δεν έβρισκαν  το χώρο τους στις μεγάλες συναυλίες εδώ με τα έγχορδα και τις κιθάρες θα αναδειχθούν ξανά.

Ο Πορτοκάλογλου δηλώνει σε ένα τραγούδι του τελευταίου του δίσκου «ροκάς ανατολίτης» αλλά μέχρι τώρα ο πρώτος έχει μάλλον υπερισχύσει του δεύτερου.

Το Ρεμίξ είναι μια ευκαιρία για εκδίκηση!
 
Οι ενορχηστρώσεις έγιναν από τον Νίκο Πορτοκάλογλου με την συνεργασία των τριών μουσικών:

Μιχάλης Βρέττας- βιολί/φωνητικά
Μιχάλης Καλκάνης- κοντραμπάσο/φωνητικά
Νίκος Πασσαλίδης- μπουζούκι/τζουράς/ούτι/κιθάρα   

Οργάνωση παραγωγής:
www.erodios.gr
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ
 
ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 - ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΠΥΞΙΔΑ
ΤΡΙΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 - ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΠΥΞΙΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 - ΑΘΗΝΑ, ΙΑΝΟΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 - ΑΘΗΝΑ, ΙΑΝΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 - ΑΘΗΝΑ, ΙΑΝΟΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 - ΑΘΗΝΑ, ΙΑΝΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 - ΑΘΗΝΑ, ΙΑΝΟΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 - ΑΘΗΝΑ, ΙΑΝΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 - ΑΘΗΝΑ, ΙΑΝΟΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 - ΑΘΗΝΑ, ΙΑΝΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 - ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΣΤΡΟΦΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 - ΤΡΑΥΛΙΑΤΑ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ, ΕΝΕΤΙΚΟΝ

....και έπεται συνέχεια!


Διαβάστε ακόμα