GoT Cover

Game of Thrones: Ποιος θέλουμε να καθίσει στον Σιδηρούν Θρόνο;

Αναμένοντας την πρεμιέρα της τελευταία σεζόν, αποκαλύπτουμε τις προτιμήσεις μας για τον νικητή στη «μάχη των θρόνων». Θα είναι γυναίκα; Θα έχει βασιλικό αίμα; Θα έχει καν κόκκινο αίμα;
Διαβάστηκε φορες
Αύριο Κυριακή 14 Απριλίου κάνει πρεμιέρα η τελευταία σεζόν του "Game of Thrones" που θα σημάνει και την αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη του τελικού νικητή στη «μάχη των θρόνων». Περιμένοντας το πρώτο επεισόδιο ρωτήσαμε τους φανατικούς θεατές της σειράς ανάμεσα στους συντάκτες μας για το ποιος/ποια θέλουν να καθίσει στον Σιδηρούν Θρόνο. 

Διαβάστε τι μας απάντησαν και πείτε μας και τη γνώμη σας.

got-sansa

Ο Ραφαήλ Αντωνιάδης επιλέγει ... την Sansa Stark:

Οι υποψήφιοι για τον θρόνο είναι πάρα πολλοί και δεν θα είχα πρόβλημα να βγουν νικητές αρκετοί από αυτούς. Ωστόσο, αν έπρεπε να διαλέξω έναν, θα ήταν η Sansa Stark. Για την ακρίβεια όμως θα την ήθελα παρέα με τα αδέρφια της και σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνω τον Jon Snow, ο οποίος ως γνωστόν έχει το αίμα, αλλά όχι και το επίθετο. Φυσικά, στο ρόλο της Αυτοκράτειρας θα είναι η Sansa, η οποία μου είναι παντελώς αδιάφορη και για αυτό αποτελεί την πρώτη μου επιλογή. Τα άλλα δύο αδέρφια, ο Bran και η Arya, θα αποτελούν το «Χέρι της Βασίλισσας» και τον «Προσωπικό σωματοφύλακα της Αυτού Μεγαλειότης» αντίστοιχα. Όλα αυτά όμως, τα λέω αστειευόμενος, καθώς ο μεγάλος νικητής ελπίζω να είναι ο Night King, μόνο και μόνο για να δω τα πρόσωπα των φίλων μου, όταν θα τους «γλεντάει» ένα ζόμπι.

got-brandon

Ο Δημήτρης Όρλης επιλέγει ... τον Bran Stark:

Ποιος να θέλω να καθίσει στον Σιδηρούν Θρόνο (διάολε μεταφραστή, τον Iron Throne εννοώ); Η πρώτη σκέψη μου είναι ο Bran Stark. Βαρέθηκες κι εσύ τα «θα» των πολιτικών; Μια νέα εποχή ξεκινάει με τον Bran στο τιμόνι. Οι ατάκες θα είναι στο ύφος «θυμάμαι όταν είχαμε κάνει μεταρρυθμίσεις του χρόνου» ή «το νέο νομοσχέδιο που μπαίνει σε εφαρμογή από βδομάδα ήταν πολύ επιτυχημένο, το 'χα δει». Άσε που θα απευθύνεται σε φίλους κι αντιπάλους ξεκινώντας με τη φράση «ακούω αυτό που λες...». Θέλω τον Bran, λοιπόν, για το χιουμοριστικό της υπόθεσης, αλλά και για να γλιτώσουμε από μια συνέχεια (sequel) το 2030 με θέμα το πριγκιπόπουλο του Jon και της Daenerys.

got-jaime

Ο Κώστας Παρούσης - Ορθοδόξου επιλέγει ... τον Jaime Lannister:

Αν και τα λόγια αυτά γράφονται από έναν φανατικό Stark-ικό της σειράς (από τη πρώτη σεζόν), έτσι όπως τα έχει κάνει κουλουβάχατα ο αγαπητός χοντρός κυριούλης και ιστοριογράφος, θα επιλέξω έναν Lannister για Βασιλιά (και καθαρόαιμο κιόλας)! Νομίζω ότι στον Iron Throne πρέπει να κάτσει ο Jaime Lannister. Είναι ο χαρακτήρας της σειράς που έχει τη μεγαλύτερη εξέλιξη, όσον αφορά την ηθική πυξίδα του. Επίσης γνωρίζει από στρατιωτικές τακτικές, είναι δίκαιος και δεν φοβάται να λερώσει το χέρι του (*wink, wink) με αίμα. Νομίζω πως μετά το θάνατο της Cersei (γιατί είναι μετρημένα τα ψωμιά της), θα είναι ο καταλληλότερος να κάτσει στην άβολη καρέκλα. Με τους σωστούς ανθρώπους γύρω του (βλ. Tyrion ως "Hand") και τον Jon ως "King in the North", θα ξεκινήσει μία νέα δυναστεία για τους λεοντοφόρους, ιδανικά χωρίς απογόνους της αδερφής του (δε πειράζει, ας μην είμαστε τόσο ελιτιστές πια!) και μια χρυσή εποχή για τα Επτά Βασίλεια.

got-tyrion

Ο Γιώργος Μπαλιώτης επιλέγει ... τον Tyrion Lannister:

Ο περισσότερος κόσμος ίσως βρίσκεται ανάμεσα στον Jon Snow και την Daenerys Targaryen ή αλλιώς Καλήσι. Προσωπικά θεωρώ ότι αυτοί οι χαρακτήρες έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να επιζήσουν σ' αυτό τον κύκλο, γιατί η σειρά έχει ξεχωρίσει για ένα βασικό στοιχείο: τις ανατροπές και όχι το happy end. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο πιο έξυπνος χαρακτήρας για μένα που θα ήταν πραγματικά ένας καλός βασιλιάς και θα ένωνε τον Βορρά με το Νότο είναι ο Tyrion Lannister. Σ' όλες τις σεζόν ήταν ανεπιθύμητος από πολλούς χαρακτήρες της σειράς, έχει γυρίσει όλο τον κόσμο του Game of Thrones, έχει επιζήσει από μάχες και με τον λόγο του έχει πείσει όλους σχεδόν τους συνδιεκδικητές του θρόνου, εκτός από την αδερφή του και τον Night King βέβαια. Πολλοί θεωρούν ότι η ανατροπή θα έρθει στο τέλος με την επικράτηση των White Walkers και του Night King. Ωστόσο, πιστεύω ότι η ανατροπή θα έρθει με τον θάνατο κεντρικών χαρακτήρων, αλλά την επικράτηση των ζωντανών ανθρώπων στην τελική μάχη. Λίγες ημέρες έμειναν.

got-night-king

Η Παρασκευή Τόμα επιλέγει ... τον Night King:

Στον πολυπόθητο θρόνο θα ήθελα να καθίσει ο Night King, όχι όπως είναι τώρα, αλλά όπως ήταν πριν του μπήξουν τον κρύσταλλο στην καρδιά. Έτσι, για την αποκατάσταση της ηθικής τάξης των πραγμάτων και την επιστροφή στην αρμονική συμβίωση των ζώντων (γιατί και οι νεκροί με κάποιον τρόπο πρέπει να βρουν κι αυτοί την ησυχία τους). Δε νομίζω ότι είναι ιδιαίτερη ανατροπή, καθώς ο τίτλος του πολλώ δε μάλλον οι πράξεις του προδίδουν μια ηγετική προσωπικότητα.

got-sam

Ο Ορέστης Καζασίδης επιλέγει ... τον Samwell Tarly:

Το ιδανικό σενάριο για μένα θα ήταν να υπάρξει ανατροπή της βασιλείας στο Westeros μετά την νίκη των ενωμένων Ανθρώπων απέναντι στους White Walkers, είτε αυτή έρθει από κάποια λαϊκή επανάσταση είτε από πρωτοβουλία του ισχυρότερου πολέμαρχου. Παραμένοντας στη σφαίρα του εφικτού, θα επιλέξω τον Samwell Tarly. Ωστόσο, αναγνωρίζω ότι δεν έχει τα απαραίτητα εφόδια. Είναι ευγενής με κάθε έννοια του όρου, αξιόπιστος και ηθικός. Δεν τα λες και πλεονεκτήματα για το θρόνο. Επίσης δεν έχει καταφέρει να στεριώσει πουθενά. Είναι αδύναμος και δεν θα είχε επιβιώσει χωρίς τον Jon Snow. Όταν όμως έφυγε από τη σφαίρα επιρροής του, άρχισε να αναπτύσσει αρετές. Ανδρώθηκε υπερασπιζόμενος την Gilly και το παιδί της και έγινε o πρώτος που σκότωσε έναν White Walker. Έχει καταφέρει να μετατρέψει την «τιμωρία» στην οποία τον υπέβαλλε ο πατέρας του σε μάθημα επιβίωσης. Θεωρώ ότι θα ήταν ιδανικός σύμβουλος για κάθε βασιλιά, αλλά πολύ περισσότερο θα ήταν ένας ιδανικός βασιλιάς, καθώς δεν έχει δημιουργήσει κόντρες και αντιπάθειες. Θα χρειαστεί πολεμιστές και γνώστες στρατηγικών τεχνικών πολέμου στο πλευρό του, αλλά απ' αυτούς βρίθει το Westeros. Συν ότι θα αφήσει το ζευγάρι Daenerys και Jon να ζήσουν τον έρωτά τους μακριά από τις κακές γλώσσες που θα κράζουν «αιμομιξία».


Τα μεγάλα φαβορί για τον θρόνο, Daenerys Targaryen και Jon Snow, έμειναν έξω από τις προτιμήσεις μας, όπως και η Cersei Lannister. Χωρίς να αποκλείουμε εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, π.χ. ένας αναστημένος Ned Stark, προβλέπουμε ότι ένας εκ των Daenerys και Jon Snow/Aegon Targaryen θα χριστεί Βασιλιάς στο τέλος της σειράς, με το σενάριο της συμβασιλείας να παίζει επίσης γερά.
Εσένα ποια είναι η προτίμησή σου; Ποιος θες να καθίσει στον Σιδηρούν Θρόνο;


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα