Βίκυ Καρατζόγλου @ Σταυρός του Νότου: Μια φωνή - πολλά συναισθήματα

Βίκυ Καρατζόγλου @ Σταυρός του Νότου: Μια φωνή - πολλά συναισθήματα

«Μα ήταν Όνειρο…» σκεφτόμουν βγαίνοντας από τον Σταυρό του Νότου. 
Διαβάστηκε φορες
Η Βίκυ Καρατζόγλου μέσα σε περίπου τρεις ώρες σε μια πλημμύρα συναισθημάτων, μας έκανε (όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και στο σποτάκι για τις εμφανίσεις) «να κλάψουμε, να γελάσουμε, να ερωτευθούμε, να χωρίσουμε, να τα φτιάξουμε ξανά…» .

Σε ένα πρόγραμμα αρκετά ισορροπημένο, που άνοιξε a capela (σ.σ. χωρίς μουσική) η Βίκυ από το καμαρίνι ακόμη, με πολλά κομμάτια από ένα ευρύ φάσμα της ελληνικής μουσικής σκηνής, τα οποία επάξια ερμήνευσε με το προσωπικό της στυλ, το βράδυ της Παρασκευής, δεν ήθελες να τελειώσει.

Αν και ο κόσμος άργησε να μαζευτεί, με το τρίτο τραγούδι και το πρώτο προσωπικό δικό της, μετατραπήκαμε σε μια μεγάλη χορωδία για τις επόμενες τρεις ώρες. Η ερμηνεύτρια με τους εξαιρετικούς συνεργάτες της και την αστείρευτη και άκρως προσιτή αύρα της ζέστανε αμέσως το κοινό (το οποίο αποτελούνταν σε πολύ μεγάλο βαθμό από συναδέλφους της αλλά και καλλιτέχνες από άλλους χώρους). 

Το πρόγραμμα είχε διάφορες στιγμές συναισθηματικής έξαρσης όπως όταν ανέβηκαν από τα τραπέζια τους στη σκηνή, πρώτα η Φωτεινή Βελεσιώτου και έπειτα ο Θανάσης Αλευράς. Το πραγματικό όμως highlight για μένα ήταν, τη στιγμή που η Βίκυ πήρε το ντέφι της και για κάποια ώρα κατέβηκε από το πάλκο και ερμήνευε ανάμεσα από τα τραπέζια, κλέβοντας λίγο απ’ την αίγλη κάποιας παλιάς λαϊκής ερμηνεύτριας. 

Δεν θα σταθώ σε κάποιο από τα τραγούδια των άλλων που άνετα θα μπορούσε να είχε πει σε πρώτη εκτέλεση. Η φωνητική τεχνική της Βίκυς είναι αξιέπαινη και μαρτυράει την σκληρή δουλειά που ρίχνει γι’ αυτό που τόσο αγαπάει. Θέλω να σταθώ στα δικά της τραγούδια. «Γιατί», «Περηφάνια» κτλ. Δύσκολα διακρίνεις πως αυτό που ακούς δεν είναι playback.

Κλείνοντας να αναφέρω πως στο encore τραγούδησε αιτήματα των θαμώνων έτσι χωρίς καμία πρόβα. Η Βίκυ Καρατζόγλου έχει ήδη αποδείξει την αξία της και θεωρώ πως οι επιλογές της την δικαιώνουν επαγγελματικά.

Προλάβετε την για μια ακόμη Παρασκευή στο Σταυρό του Νότου Club. 

Μουσικοί:
Άκης Κατσουπάκης, Πιάνο, Ενορχηστρώσεις
Άννα Λάκη, Ακορντεόν
Παντελής Ντζιάλας, Κιθάρα
Λάμπρος Παπανικολάου, Μπάσο
Δημήτρης Τσόλης, Τύμπανα
 
Επιμέλεια προγράμματος: Μαργαρίτα Μυτιληναίου
Σκηνοθεσία : Κωνσταντίνος Ασπιώτης
Φωτογραφίες / Artwork : Θωμάς Αρσένης
Video Artwork : Σπύρος Μαλτέζος

*Η φωτογραφία είναι από το Δελτίο Τύπου

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα