Sound_Bullets_Gagarin19_Cover

The Sound Explosion, The Bullets @ Gagarin205, 13.04.2019

Αξίες όπως οι Sound Explosion και οι Bullets παραμένουν διαχρονικές και ξεχωριστές.
Διαβάστηκε φορες
Είναι μερικά συγκροτήματα που όσα χρόνια και αν περάσουν θα αποτελούν κομμάτι της συναυλιακής ζωής της Ελλάδας. Οι μόδες έρχονται και φεύγουν, κάποιοι στρέφονται σε καινούρια ακούσματα και τα ραδιόφωνα παίζουν με βαρετά playlists. Όμως αξίες όπως οι Sound Explosion και οι Bullets παραμένουν διαχρονικές και ξεχωριστές.

Η ιδέα του συνδιασμού garage και rockabilly μαζί σε μία βραδιά ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη πριν λίγο καιρό και είχαμε την τύχη να δούμε το ίδιο εγχείρημα και στην Αθήνα, στο Gagarin205. Με ένα χορταστικό τρίωρο μοιρασμένο στη μέση, τα δύο συγκροτήματα έκαναν ένα μεγάλο πάρτυ με την ιδανική ποικιλία και εναλλαγές. Οι δύο μπάντες συμπίεσαν τα συνηθισμένα setlist τους για να παίξουν κάτι για όλους.

Πρώτοι βγήκαν χαμογελαστοί οι Bullets, ξεκινώντας με Gene Vincent ("I'm Coming Home") και έβαλαν το κοινό στο Gagarin205 κατευθείαν στο μονοπάτι του χορού. Η συμμετοχή των θεατών στα τραγούδια ήταν το επόμενο βήμα. Αυτό ήταν αρκετό για να χτενίσει ο Shockin' Steve τα μαλλιά του με τη τσατσάρα του και να συνεχίσει το "Love You Just A Little Too Much". Οι Bullets ως αυθεντικοί ροκαμπιλάδες έπαιξαν και τις προσαρμοσμένες διασκευές τους σε Springsteen ("I'm On Fire") και Soft Cell ("Tainted love") αλλά και το "Hey Baby!" του Bruce Channel για να εισπράξουν μερικές ακόμα φωνές από το κοινό.

Όπως μας είχαν προϊδεάσει, το ένα συγκρότημα έπαιξε τραγούδια του άλλου, δείχνοντας έμπρακτα την εκτίμηση αλλά και τη σύνδεση που έχουν μεταξύ τους. Έτσι οι Bullets έπαιξαν το "Last November" των Sound Explosion, αφού πρώτα το έφεραν στα μέτρα τους (και οι Sound Explosion ανταπέδωσαν στο δικό τους set). Είναι γεγονός πως ένα live των Bullets σου φτιάχνει τη διάθεση, και το live τους στο Gagarin205 δεν ήταν εξαίρεση.

Το garage rock μέρος της βραδιάς τράβηξε ανεξέλεγκτα παπούτσια στη σκηνή, μπύρες στα πρόσωπα ανυποψίαστων θεατών, αλλά και φιλικά σπρωξίματα μεταξύ φίλων του rock 'n roll. Οι Sound Explosion άρχισαν το set με τη δωδεκάχορδη Vox του Γιάννη Αλεξόπουλου για τα παλιά "Inspector Clouseau/ State of Mind" και "Hangover Baby". Ο Δημήτρης Δημόπουλος στο μπάσο με τον Σταύρο Δακτυλά στα drums έστηναν τη ρυθμική δομή ενώ ο Στέλιος Ασκοξυλάκης χρωμάτιζε τα κομμάτια με τη φαρφίσα.

Παρότι οι εμφανίσεις τους είναι συγκεκριμένες, ο χαρακτήρας της μπάντας δεν αλλάζει. Εκεί μέσα θα κρύβεται πάντα το garage που λειτουργεί σα κινητήριος δύναμη και στα καινούρια τραγούδια όπως το "Don't Shoot Me Down" και "In My Grave". Δεν είναι τυχαίο που οι φανατικοί του garage ακολουθούν τους Sound Explosion γνωρίζοντας την συνέπεια τους στην δυναμική του rock 'n roll.

Οι σοφοί συλλέκτες δίσκων του είδους γνωρίζουν πως στο garage rock αν έχεις λεφτά και χρόνο βρίσκεις χρυσό, αλλιώς ψάχνεις στα τυφλά. Το θέμα λοιπόν είναι να βρεις την καλή εκτέλεση. Και εμείς τη βρήκαμε στο "Murder the Graveyard" (Screaming Lord Sutch) και το "She's Wicked" (Fuzztones), που μας διασκεύασαν οι Sound Explosion αλλά και στο "Nobody But Me" (Human Beinz) που μας θύμισαν για το φινάλε - μαζί με τους Bullets στη σκηνή.

Η συνύπαρξη δύο διαφορετικών παρακλαδιών του rock n roll είχε την κατάληξη που περιμέναμε. Μπορεί να μην ακούσαμε τα άπαντα κάθε συγκροτήματος ξεχωριστά, όμως ήταν μία συνάντηση όλων των γνωστών άγνωστων που ζητούσαν ένα ακόμα πάρτυ. Μία ακόμα παρεΐστικη συνάθροιση. Οι υπεύθυνοι για τις μουσικές επιλογές τις βραδιάς, Bullets & Sound Explosion μας έδειξαν ότι προέρχονται από τις ίδιες ρίζες αλλά και πως η αυθεντικότητα τους είναι κάτι που πάντα θα αποζητά το συναυλιόφιλο κοινό.

* Οι φωτογραφίες ανήκουν στο Merlin's Music Box και στον Κωνσταντίνο Ζαρουλέα, στο Δημήτρη Δημόπουλο και στον Αντρέα Καράμπελα.

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
10,0 / 10 (σε 2 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα