Sunrise In The Harbor

Whatever makes us happy on a Sunday morning: Summer's last Sunday

Το καλοκαίρι πάντα είναι όμορφο όπως και να το ζεις, γι' αυτό και περνάει γρήγορα.
Διαβάστηκε φορες
Καλημέρα, ή έστω καλησπέρα. Έχεις ήδη φτιάξει καφέ και κατευθύνεσαι προς το αγαπημένο σου σημείο για να ξεκινήσει όμορφα η μέρα σου. Οι προνομιούχοι, που αυτό το αγαπημένο τους σημείο έχει θάλασσα και γενικά φύση στο οπτικό τους πεδίο, ας συνεχίσουν. Oι υπόλοιποι ας κλείσουν τα μάτια για λίγα δευτερόλεπτα για να φέρουν ένα αντίστοιχο σημείο στο μυαλό τους και ας μεταφερθούν νοερά με τη συνοδεία αυτών εδώ των τραγουδιών.

Τελευταία Κυριακή του καλοκαιριού και οι σκέψεις αρκετές. Λίγο η χθεσινοβραδινή κρεπάλη, λίγο τα πρώτα μουδιάσματα που σου δείχνουν ότι σε λίγες μέρες όλα θα επανέλθουν σε πιο γρήγορους ρυθμούς. Αλλά δεν πτοείσαι. Αυτή η Κυριακή είναι δική σου και θα την κάνεις να είναι σημαντική!

Η αρχή αυτής εδώ της λίστας θα είναι tribal, όπως αρμόζει σε κάθε καλοκαιρινή Κυριακή. Γι' αυτό και οι νομάδες Tinariwen και Bombino σου φέρουν εικόνες και μυρωδιές ερήμου μαζί με τις πρώτες τζούρες από τον καφέ σου. Αλλά δε θα μείνεις εκεί, γυρνάς Ελλάδα νοσταλγικά ακούγοντας Πελόμα Μποκιού (ω ναι, φίλη και φίλε μου!) και χωρίς να το καταλάβεις οι Thievery Corporation σε παρασύρουν στις μελωδίες των ξεχασμένων ανθρώπων, μπορεί κι αυτών που δεν πρόλαβες να δεις το καλοκαίρι αυτό. 

Κάθε Κυριακάτικο πρωινό κρύβει μια γλυκιά θλίψη, γι' αυτό και ο Bonobo θα ρίξει λίγη trip-hop στο μυσταγωγικό σου πρωινό. Μην πέφτεις όμως. Ήρθε η ώρα να ανέβουν οι παλμοί ώστε να προγραμματίσεις την εξόρμισή σου στην κοντινότερη παραλία, γιατί ο ήλιος ήδη αρχίσει να καίει, όπως στη ζούγκλα της Tash Sultana

Έχεις ήδη φορέσει μαγιώ, τα άκρως απαραίτητα σε μία τσάντα και μπήκες αυτοκίνητο. Η μουσική σε συνοδεύει και οι Moby, Red Hot Chilli Peppers, Lenny Kravitz, Jungle, Daft Punk έχουν αναλάβει τα υπόλοιπα. Φτάνεις στην παραλία παρέα με τον David Bowie να σε τραβάει για χορό και στα καπάκια οι Depeche Mode σου θυμίζουν πόσο περίεργο συναίσθημα είναι η αγάπη, γιατί καλοκαίρι χωρίς κάποιον έρωτα είναι παγωτό χωρίς ίχνος σοκολάτας.

Διάλειμμα για βουτιά. Πίσω στη ξαπλώστρα με ωραίο groove και Gary Clark Jr. και Raconteurs να ανεβάζουν τις εντάσεις. Η διάθεση είναι ήδη ανεβασμένη οπότε οι Black Keys και ο Tom Morello μαζί με τον Gramatik και τον Gary Clark Jr. είναι η φυσική επιλογή.
 
Μακάρι να έμενε το καλοκαίρι λίγο ακόμη. Σίγουρα είχες κι άλλα πράγματα να κάνεις οπότε o Post Malone είναι ό,τι πρέπει για να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα ξανά. Είσαι κι εσύ ένας από εμάς, που θα πει κι o Liam Gallagher.

Το καλοκαίρι πάντα είναι όμορφο όπως και να το ζεις, γι' αυτό και περνάει γρήγορα. Γι' αυτό και αυτές τις μουσικές επιλογές θα κλείσει ο Παύλος Παυλίδης, επειδή το επόμενο καλοκαίρι είναι κοντά, αρκεί να το πιστέψεις!

Τα τραγούδια

1. Tinariwen - Nannuflay
2. Bombino - Mahegagh (What Shall I Do)
3. Πελόμα Μποκιού - Γαρύφαλλε
4. Thievery Corporation - The Forgotten People
5. Bonobo feat Andreya Triana - The Keeper
6. Tash Sultana - Jungle
7. Moby - Natural Blues
8. Red Hot Chilli Peppers - Dark Necessities
9. Lenny Kravitz - Low
10. Jungle - Heavy, California
11. Daft Punk - Lose Yourself To Dance
12. David Bowie - Let's Dance
13. Depeche Mode - Strangelove
14. Gary Clark Jr - Bright Lights
15. The Raconteurs - Sunday Driver
16. The Black Keys - Lo Hi
17. Tom Morello  feat Gramatik, Gary Clark Jr - Can't Stop The Bleeding
18. Post Malone - Stay
19. Liam Gallagher - One Of Us
20. Παύλος Παυλίδης - Τόσο κοντά

Στο εξώφυλλο ο πίνακας "Sunrise In The Harbor" του Λευκορώσου Leonid Afremov

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα