Πρέβεζα, 2019

Whatever makes us happy on a Sunday morning: Μια καινούρια αρχή

Η πρώτη του Σεπτέμβρη μάς βρίσκει με ανάμικτα συναισθήματα...
Διαβάστηκε φορες
Μπορεί σήμερα να είναι η πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου και θεωρητικά η αρχή του φθινοπώρου, όμως κατά βάθος δε θέλουμε με τίποτα να αφήσουμε το καλοκαίρι να τελειώσει, καθώς ποτέ δεν είναι αρκετό.

Τα συναισθήματα είναι έντονα και ανάμικτα: από τη μια το μυαλό στραμμένο στο παρελθόν και στις προσδοκίες που είχαμε όταν ξεκινούσε το καλοκαίρι, αφού άλλες επιβεβαιώθηκαν κι άλλες διαψεύστηκαν. Οι χαρές που μπορεί να πήραμε αλλά και οι λύπες που ίσως δοκιμάσαμε αφήνουν μια γλυκόπικρη γεύση.

Από την άλλη, οι περισσότεροι έχουμε επιστρέψει στις δουλειές μας και στην καθημερινότητα με το βλέμμα καρφωμένο στον χειμώνα που θα ακολουθήσει ελπίζοντας ότι δεν θα είναι τόσο βαρύς. Αναμφίβολα κυριαρχεί μια μετέωρη αίσθηση κάπου ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον.

Στην πραγματικότητα βρισκόμαστε σε μια μεταβατική εποχή που μας αφήνει αρκετά περιθώρια να ξεκλέψουμε βουτιές στη θάλασσα -εξάλλου τώρα είναι πιο ζεστή από ποτέ- ενώ παράλληλα διεξάγονται άπειρες συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους, προσκαλώντας μας να διασκεδάσουμε τα βράδια.

Η λίστα, επομένως, που ακολουθεί, δεν θα μπορούσε παρά να είναι κι αυτή ανάμικτη από ελληνικά και ξένα τραγούδια, που μας ταξιδεύουν, μας κάνουν να ονειρευόμαστε ή αναμοχλεύουν συναισθήματα. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ακούγοντάς τα σίγουρα θα ανέβει η διάθεσή μας το πρώτο Κυριακάτικο πρωινό του Σεπτέμβρη.

Τα τραγούδια

1. Quantic & Flowering Inferno - Cumbia Sobre el Mar
2. Άλκηστις Πρωτοψάλτη - Πάμε Χαβάη
3. Shawn Mendes, Camila Cabello - Señorita
4. Τάμτα - Ήλιους και Θάλασσες
5. MELISSES & E. Παπαρίζου - Όλα μοιάζουν καλοκαίρι
6. Imam Baildi - Ακρογιαλιές δειλινά
7. Θέμης Αδαμαντίδης - Κρήτη, Κέρκυρα και Νιο
8. Θέμης Αδαμαντίδης - Η νύχτα μυρίζει γιασεμί
9. 2002 GR - Δεν είσαι έρωτας εσύ
10. Mark Ronson ft. Miley Cyrus - Nothing Breaks Like a Heart
11. Kazka - Cry

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
9,4 / 10 (σε 34 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα