Μια Κυριακή χωρίς πρέπει

Whatever makes us happy on a Sunday morning: Μια Κυριακή χωρίς «πρέπει»

Είναι εντάξει η Κυριακή σου να είναι βαρετή, να είναι μουντή. Είναι εντάξει να μην είσαι καλά, να είσαι θλιμμένος, κουρασμένος, εκνευρισμένος.
Διαβάστηκε φορες
Ο Σεπτέμβρης είναι μήνας γλυκός, από τους πιο αγαπημένους μου. Όμως τα πρωινά του, ιδίως εκείνα της Κυριακής, είναι περίεργα, κάπως μελαγχολικά. Σαν να επιτάσσουν να θέσεις νέους στόχους, να κλείσεις υποθέσεις, να επουλώσεις πληγές και να αφεθείς στο καινούριο, να προχωρήσεις. Όμως δεν είναι εύκολο, γιατί για κάποιους το καλοκαίρι που πέρασε δεν ήταν ιδανικό. Άνθρωποι δούλευαν ασταμάτητα. Άλλοι κλήθηκαν να φύγουν εν μία νυκτί, ανέτοιμοι καθώς ήταν. Άλλοι ήταν μόνοι. Άλλοι πληγώθηκαν. Άλλοι πάλι έχασαν ανθρώπους αγαπημένους τους, τι πιο βαρύ.

Έτσι, ως επί το πλείστον οι Κυριακές του Σεπτέμβρη είναι μέρες βαριές· που δυσκολεύεσαι να ακούσεις μουσική, να διαβάσεις ένα βιβλίο, να δεις μία ταινία. Είναι οι μέρες των σειρών, του ανιαρού σερφαρίσματος στο ίντερνετ, των επιπόλαιων μικροσυζητήσεων. Είναι οι στιγμές της βεβιασμένης κοινωνικοποίησης, της αποφυγής της μοναξιάς και οποιασδήποτε αφορμής για σκέψη. «Λύσεις» στις οποίες καταφεύγουμε άλλοτε ασυνείδητα κι άλλοτε συνειδητά.

Πάντα αναρωτιόμουν γιατί η Κυριακή «πρέπει» να είναι μία μέρα ευχάριστη, που όλοι χαρούμενοι, ενεργητικοί, ξένοιαστοι κάνουν πράγματα που τους γεμίζουν. Έτσι θα έπρεπε να είναι κάθε μας μέρα – η σκέψη μας για κάθε μέρα, για να το θέσω καλύτερα. Είναι εντάξει η Κυριακή σου να είναι βαρετή, να είναι μουντή. Είναι εντάξει να μην είσαι καλά, να είσαι θλιμμένος, κουρασμένος, εκνευρισμένος. Το σημαντικό είναι να αναγνωρίζεις τι σου συμβαίνει, καλό ή κακό, και να το αποδέχεσαι, ακόμη κι αν δεν έχει έρθει η στιγμή να κάνεις κάτι για αυτό. Αμέσως όλα γίνονται πιο απλά.

Κι έτσι θα είναι μία διαφορετική Κυριακή, πιο φιλική και πιο ανθρώπινη, που θα μας δώσει χώρο να ανακαλύψουμε τον ήλιο που έχουμε μέσα μας και να ανατείλουμε ξανά!

Καλή Κυριακή!

Τα τραγούδια

1. Patrick Watson - Sit Down Beside Me
2. Radiohead - Lift
3. Black Sabbath - Planet Caravan
4. Low - Lullaby
5. Balmorhea - The Winter
6. Nalyssa Green - Your Eyes
7. Björk - Pagan Poetry
8. Nouvelle Vague - Fade To Grey
9. The Cure - The Same Deep Water As You
10. Placebo - Pure Morning
11. Billie Eilish - Six Feet Under 
12. flora cash - You're Somebody Else
13. Lord Huron - The Night We Met 
14. Fiona Apple & Elvis Costello - I Want You
15. Lhasa De Sela - El Desierto
16. U2 - Please
17. Sivert Høyem - Sleepwalking Man
18. Laura Marling - What He Wrote

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα