the boy

Top 10 - Ελληνικά Τραγούδια του Σεπτεμβρίου 2019

Κάθε μήνα οι συντάκτες του MixGrill (ξαν)ακούν 20 ελληνικά τραγούδια των τελευταίων μηνών και ψηφίζουν τα 10 καλύτερα.
Διαβάστηκε φορες
Κάθε μήνα οι συντάκτες του MixGrill (ξαν)ακούν είκοσι ελληνικά τραγούδια που κυκλοφόρησαν πρόσφατα και έπειτα από φανερή ψηφοφορία επιλέγουν την τελική δεκάδα. Το Top 10 που σας προτείνουν αποτελείται από ελληνόφωνα ή αγγλόφωνα τραγούδια ελληνικής παραγωγής.

Μετά από ένα μεγάλο καλοκαιρινό διάλειμμα, η ομάδα του MixGrill επέστρεψε δριμύτερη στη στήλη. Έχοντας συγκεντρώσει πολλά ελληνικά τραγούδια που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες, οι συντάκτες τα έβαλαν κάτω, τα άκουσαν, τα ψήφισαν και εν τέλει επέλεξαν την τελική και ποικιλόμορφη μουσική δεκάδα για τον Σεπτέμβριο, σηματοδοτώντας έτσι και την έναρξη της νέας σεζόν.

Πρώτο τραγούδι στη δεκάδα μας για αυτόν τον μήνα είναι το «Σιμόν Σουλ» του The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης), το οποίο βρίσκεται στον καινούργιο του δίσκο με τίτλο «Παραδουλεύτρα», που κυκλοφόρησε στις αρχές του Σεπτεμβρίου. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Δήμητρα Γαλάνη με το τραγούδι «Και τ' άλλο καλοκαίρι», που αποτελεί το πρώτο δείγμα του project που ετοιμάζει μαζί με τον εκπρόσωπο της ηλεκτρονικής μουσικής Papercut και τον στιχουργό Νίκο Μωραΐτη

Ακολουθεί το «Ρημάζω» - από τον δίσκο «Μπάσταρδο» - με τον ιδιαίτερο ήχο και στίχο του, από το πολλά υποσχόμενο, ελληνόφωνο, σόλο project του Τζίμη Πολιούδη (Vagina Lips) που ονομάζεται Mazoha. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Κατερίνα Κυρμιζή με το τραγούδι «Αύριο», που αποτελεί επίσημο προπομπό του ΕΡ «Κάκτοι ΙΙ», ενώ η πρώτη πεντάδα κλείνει με τους Chickn και το δυναμικό "Infrared Panda Club" από το LP "Bel Espirit" που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες. 

Στην έκτη θέση συναντάμε τον Γιώργο Νικηφόρου Ζερβάκη με το κρητικό συρτό «Στη φεύγα σου», στην έβδομη την Μαρία Παπαγεωργίου με το νέο της τραγούδι «Αυτό που βλέπουν τα πουλιά» και αμέσως μετά τον Evripidis And His Tragedies μαζί με την Nalyssa Green στο όμορφο «Κάτι για μένα». Ακολουθεί άλλη μία συνεργασία, εκείνη της Μαριέττας Φαφούτη και της Κατερίνας Μπουρνάκα στο "Dance with me tonight", ενώ η δεκάδα κλείνει με το δυνατό "Sweet Knife" των Nightstalker.

Τα τραγούδια:

01. The Boy - Σιμόν Σουλ
02. Δήμητρα Γαλάνη - Και τ' άλλο καλοκαίρι
03. Ρημάζω - Mazoha
04. Κατερίνα Κυρμιζή - Αύριο
05. Chickn - Infrared Panda Club
06. Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης - Φεύγα σου 
07. Μαρία Παπαγεωργίου - Αυτό που βλέπουν τα πουλιά
08. Evripidis And His Tragedies ft. Nalyssa Green - Κάτι για μένα
09. Marietta Fafouti ft. Katerina Bournaka - Dance with me tonight
10. Nightstalker - Sweet Knife

Ακούστε τη λίστα στο Youtube:



* Η φωτογραφία εξωφύλλου είναι από το εξώφυλλο του νέου δίσκου του The Boy με τίτλο «Παραδουλεύτρα».


Διαβάστε ακόμα