Nightstalker - Great Hallucinations

Οι Nightstalker όχι μόνο βροντοφωνάζουν παρών αλλά ακούγονται ολόφρεσκοι. Το “Great Hallucinations” είναι ένας φοβερός δίσκος.
Διαβάστηκε φορες
Τί θα ακούσεις:
stoner rock, heavy rock, rock n roll

Τραγούδια που αξίζει να ακούσεις:
Half Crazy, Sweet Knife, Hole in the Mirror

Βαθμολογία:
7.5

Ο κίνδυνος να φθαρεί ένα συγκρότημα μέσα στο χρόνο είναι φυσικά έντονος. Πολλοί καλλιτέχνες δεν έχουν αποφύγει τις κακοτοπιές έχοντας αποκλίνει της πορείας τους στο πέρασμα των χρόνων. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που παρουσιάζονται ακόμα ζωντανοί και πολύ ενεργοί. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι Nightstalker οι οποίοι δεν λογαριάζουν τίποτα και κάνουν το εξής απλό πράγμα: κάνουν αυτό που γουστάρουν και το κάνουν με πάσα ειλικρίνεια. Είναι γεγονός ότι το 2016 όταν και κυκλοφόρησαν το εκπληκτικό “As Above, so Below”, δεν τους πίστευα πλέον, αλλά για καλή μου τύχη με διέψευσαν με τον εν λόγω δίσκο. Τρία χρόνια μετά βρισκόμαστε στο 2019, οι Nightstalker έχουν γίνει πλέον 30 χρονών και εξακολουθούν να ηχογραφούν καινούρια τραγούδια. 

Αυτή τη φορά κυκλοφορούν 8 κομμάτια υπό τον τίτλο “Great Hallucinations” και δεν χρειάζεται κανένας πρόλογος, αφού το “Black Cloud” μάς γραπώνει αμέσως βάζοντάς μας στον κόσμο των Nightstalker. Το μπάσο του Ανδρέα Λάγιου πρωτοστατεί καθώς όλα προχωρούν με τρελή ταχύτητα. Οι δύο πρώτες ακροάσεις κυλούν χωρίς να το καταλάβω και υποθέτω πως αυτό είναι θετικό μιας και η θέληση να ακούσω ξανά επί τόπου το άλμπουμ ήταν πολύ έντονη. Το πρώτο δείγμα που ακούσαμε το καλοκαίρι είναι το “Sweet Knife” και δικαίως μπορεί να θεωρηθεί το hit του δίσκου. Στο “Sad Side of the City” ο Αργύρης ακούγεται φανταστικός σε ένα κομμάτι που μπορεί κάλλιστα να σε ανατριχιάσει. 

Το πόδι είναι συνεχώς πατημένο στο γκάζι και οι Nightstalker δεν σταματούν πουθενά. Το “Seven out of Ten” κινείται στα γνώριμα μονοπάτια της μπάντας, όπως ακριβώς και το επόμενο “Cursed” το οποίο μπορεί να δυναμιτίσει ολόκληρο στάδιο. Το “Half Crazy” είναι ακριβώς εκείνο το τραγούδι που θέλει να ακούσει ένας ορκισμένος οπαδός των Nightstalker. Στη συνέχεια, οι Αθηναίοι κατεβάζουν τους τόνους αλλά με τον άκρως κολλητικό τρόπο που ονομάζεται “Hole in the Mirror” ενώ για το τέλος άφησαν το ομώνυμο κομμάτι με το οποίο κλείνουν μοιράζοντας παντού ψυχεδελικές μελωδίες και εμένα να προσπαθώ να συνέλθω.

Δεν μπαίνω σε συγκρίσεις με παλαιότερους δίσκους, δεν έχει νόημα άλλωστε. Οι Nightstalker όχι μόνο βροντοφωνάζουν παρών αλλά ακούγονται ολόφρεσκοι. Το “Great Hallucinations” είναι ένας φοβερός δίσκος, με τρομερά τραγούδια που είναι ό,τι πρέπει για εκρηκτικές συναυλίες και η ελληνική σκηνή μπορεί να υπερηφανεύεται για αυτό το εξαιρετικό συγκρότημα από την Αθήνα που έχει αφήσει τεράστια κληρονομιά στη stoner και γενικότερα rock σκηνή.   


Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα