dream_syndicate_fuzz19

Dream Syndicate, Dustbowl @ Fuzz, 26.10.2019

Παρόλο που το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου μείωσε την προσέλευση του κόσμου, το δέσιμο των Syndicate μεταξύ τους και η φρεσκάδα με την οποία παρουσιάζουν τις παλιές και νέες δουλειές τους, μας κάνει να τους περιμένουμε ξανά στη χώρα μας.
Διαβάστηκε φορες
dream_syndicate_fuzz19_01

Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Μιχάλη Τσεσμετζή και το Mix Grill.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται δύο χρόνια μετά. Ήταν πάλι Halloween τον Οκτώβρη του 2017, όταν οι Dream Syndicate είχαν επισκεφτεί την Αθήνα στο Fuzz με τη συνοδεία των Dustbowl. Όμως, τώρα και οι δύο μπάντες έχουν καινούριους δίσκους και έχουν εξελιχθεί. Δυο παράλληλες πορείες που κατέληξαν και πάλι στο Fuzz, καθώς τους ενώνουν και κοινοί συνεργάτες, όπως ο Chris Cacavas (πληκτράς πια των Dream Syndicate) που παίζει στον τελευταίο δίσκο των Dustbowl.

Αν εξαιρέσεις το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, που, δυστυχώς, ήταν ο λόγος για κάποιες ηχηρές απουσίες από την πλευρά προσέλευσης του κόσμου, η βραδιά έδειξε πως η πορεία των καινούριων Dream Syndicate είναι ανοδική. Στην προσπάθειά μας να συλλέξουμε τις διαφορές με την προ διετίας εμφάνιση, αναγνωρίζουμε πως η βασική ήταν πως το κοινό ήταν πιο χλιαρό, για αυτό και η αλληλεπίδραση με τη μπάντα ήταν λίγο πιο χαλαρή. Aντίθετα, τα μέλη των Dream Syndicate επικοινωνούσαν μουσικά μεταξύ τους σε υψηλότερο επίπεδο.

Οι Dustbowl έπαιξαν ολόκληρο το "The Story of Mr Dandy Gasoline", έναν δίσκο στον οποίο φαίνεται η συνθετική ικανότητα του Νίκου Φυσάκη, αλλά και η ουσιαστική ενσωμάτωση του Πάνου Μπίρμπα στη μπάντα. Δικαίως επέλεξαν να παρουσιάσουν τον καινούριο δίσκο, με το τελευταίο κομμάτι "The Great Fandago" (από τον πρώτο δίσκο στον οποίο συμμετέχει ο Μπίρμπας) να αποτελεί ένα κλείσιμο ματιού στο νέο ξεκίνημα τους. Παράλληλα, τα δεύτερα φωνητικά της Λυδίας Γραμματικού χρωμάτιζαν τις συνθέσεις που βρίσκονται ανάμεσα στο Southern rock και την country, με σημείο εκκίνησης το rock 'n roll. Οι ζωντανές εκτελέσεις των τραγουδιών από το "..Dandy Gasoline" αποτελούν δείγματα ωρίμανσης που φάνηκαν στη σκηνή του Fuzz.

Dustbowl_Fuzz_19

Το ξεκίνημα του set των Syndicate έγινε ανορθόδοξα, με το δεκάλεπτο "How Did I Find Myself Ηere" και την ανταλλαγή riffs μεταξύ του Steve Wynn και του Jason Victor. Από τα πρώτα λεπτά η μπάντα έδειξε τις διαθέσεις της και τη θέση της στο μουσικό φάσμα του rock: το τζαμάρισμα και η ψυχεδέλεια είναι το καινούριο status quo για τους Dream Syndicate. Το κοινό δεν ξεκίνησε αμέσως το τραγούδι, καθώς στην αρχή απολάμβανε κομμάτια όπως το "Put Some Miles On" και το βασισμένο στα πλήκτρα του Cacavas, "Black Light". Τα πιο συμβατικά "Bullet Holes" και "Recovery Mode" συγκαταλέγονται στα highlights της δισκογραφίας των Syndicate, στις studio αλλά και στις live εκτελέσεις τους, ενώ ακολούθησε η πρώτη μαζική συμμετοχή των θεατών στα κλασσικά "When You Smile" και "That's What You Always Say". Ο Jason Victor δεν έχανε ευκαιρία να εμπλουτίσει τα κομμάτια με solo αλλά και αεροπλανικές κινήσεις στη κιθάρα, ενώ ο Wynn ήταν ο σύνδεσμος που κρατούσε τις ισορροπίες.

dream_syndicate_fuzz19_02

Στο πρώτο Encore το κοινό άρχισε και να κινείται στα "Tell Me When Its Over" (με την εισαγωγή του Cacavas), "The Side I'll Never Show" και βέβαια στο "Boston" για να προκληθεί ένα ελεγχόμενο μεν, κεφάτο δε σπρώξίδι στο "The Days of Wine and Roses". Τα παλιά κομμάτια των Syndicate είναι ριζωμένα στο υποσυνείδητο των ροκάδων της χώρας μας, συνεπώς είναι λογικό αυτά να αποζητούν και εκεί να ξεσπάνε (από χαρά) - αν και στη συναυλία βρέθηκαν πολλοί ξένοι ταξιδιώτες που ήρθαν να απολαύσουν το κλείσιμο του tour των Dream Syndicate. Από ό,τι μάθαμε οι περισσότεροι μας επισκέφτηκαν από το Oslo της Νορβηγίας από όπου ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή περιοδεία της μπάντας.

Οι Dream Syndicate έπαιξαν ένα τεταρτάκι λιγότερο από τη προηγούμενη φορά, αλλά πραγματικά ποιος μετράει; Η αλήθεια είναι πως το show άργησε να ζεσταθεί μέχρι το κοινό να αφομοιώσει τα καινούρια κομμάτια από τους δύο τελευταίους δίσκους (στους οποίους και βασίστηκε η συναυλία). Όμως, το δέσιμο των Syndicate μεταξύ τους και η φρεσκάδα με την οποία παρουσιάζουν τις παλιές και νέες δουλειές τους μας κάνει να τους περιμένουμε ξανά στη χώρα μας. Άλλωστε, από ό,τι μας είπε ο Steve, ο καινούριος δίσκος αναμένεται τον ερχόμενο Απρίλιο. Ας κάνουμε λίγη υπομονή λοιπόν και ελπίζουμε να τους ξαναδούμε από κοντά το 2020!

dream_syndicate_fuzz19_03
dream_syndicate_fuzz19_04

Dustbowl Setlist
The Season
Lovely Desecration
Sail Away
Strange Commotion
Kicks & Thrills
Say You Will
Mr Dandy Gasoline
The Great Fandango

Dream Syndicate Setlist
How Did I Find Myself Here
I Put Some Miles On
80 West
Black light
Out Of My Head
Medicine Show
Armed With An Empty Gun
Bullet Holes
Recovery Mode
When U Smile
Halloween
That's What You Always Say
Definitely Clean
Glide

Encore1
Still Here Now
Tell Me When Its Over
The Side I'll Never Show
I Have Faith
Boston

Encore2
The Days Of Wine And Roses
Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα