Mix Grill & Radio Nowhere

Το Mix Grill απέκτησε το ραδιόφωνό του!

Το Radio Nowhere! 60 παραγωγοί και 40 ζωντανές εκπομπές από το studio στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα!
Διαβάστηκε φορες
Όσοι μας παρακολουθείτε από το 2008 και μετά, γνωρίζετε την αγάπη μας για τη μουσική και το ραδιόφωνο. Είναι πολλές οι φορές που έχουμε συζητήσει το ενδεχόμενο να δημιουργήσουμε τον δικό μας ραδιοφωνικό σταθμό. 

Αυτό το σενάριο γίνεται ακόμη καλύτερο, όταν ανακαλύπτεις ότι ήδη υπάρχει ένα ραδιόφωνο, το οποίο λειτουργεί όπως το Mix Grillμε περίσσεια αγάπη για τη μουσική, με νέες - καινοτόμες ιδέες και γενικότερα με βλέμμα στο μέλλον. Έτσι, από σήμερα το Mix Grill αποκτάει το δικό του web ραδιόφωνο. 

Το Radio Nowhere είναι ένα από τα καλύτερα web radios ή το καλύτερο ίσως που είναι ενεργό σήμερα. Λειτουργεί με επαγγελματικά κριτήρια κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στις ζωντανές εκπομπές του.

Radio Nowhere παραγωγοί

Τι είναι το Radio Nowhere;

Ένα ραδιόφωνο που άλλαξε χώρο, περιοχή και εγκαταστάσεις, όμως κράτησε σταθερό τον παλμό και την αγάπη του για τη μουσική. Πρόκειται για το Radio Nowhere, ένα ψηφιακό μουσικό ραδιόφωνο που δημιουργήθηκε το 2011 και εκπέμπει από τότε 24/7 στη Θεσσαλονίκη. Το κοινό του απλώνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και τον κόσμο.

Όπως πολλές ιδέες, το Radio Nowhere γεννήθηκε σε ένα δωμάτιο. Αφορμή στάθηκε το ομότιτλο κομμάτι του Bruce Springsteen, στο οποίο ο «Boss» αναζητά λίγη «αληθινή» μουσική. Έπειτα από μία στάση στο πρώτο μικρό στούντιο στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, το ραδιόφωνο κατέληξε τελικά το 2013 στο κέντρο της πόλης και παραμένει εκεί να προσφέροντας ακριβώς αυτό: «αληθινή» μουσική. 

Radio Nowhere παραγωγοί
Radio Nowhere και Michael Kiwanuka

Κάθε σεζόν οι 60 παραγωγοί που κάθονται πίσω από τα μικρόφωνα, χαρίζουν στους ακροατές ένα πλούσιο πρόγραμμα με πάνω από 40 ζωντανές εβδομαδιαίες εκπομπές, διαφορετικού ύφους και θεματολογίας. Οι περισσότερες από αυτές τις εκπομπές εκπέμπονται από τη Θεσσαλονίκη, ενώ μερικές πραγματοποιούνται και στην Αθήνα. 

Radio Nowhere
Στον αέρα του Radio Nowhere θα ακούσετε κυκλοφορίες ξένου στίχου με επίκεντρο τη rock, blues, soul και electronica. Εκτός από τις εκπομπές, πραγματοποιούνται συνεντεύξεις, παρουσιάσεις δίσκων και live sessions έχοντας ως στόχο την προβολή καλλιτεχνών του χώρου.

Από το φθινόπωρο του 2019 το Radio Nowhere εκπέμπει από έναν ιδιαίτερο χώρο. Αυτή τη φορά είναι στον πρώτο από τους τέσσερις ορόφους του Wonderwall House στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης. Εκεί απολαμβάνει την ένατη σεζόν του μέχρις ότου ολοκληρωθεί ο ανασχεδιασμός του βασικού studio, στον οποίο θα φιλοξενείται και το Nowhere Web Management

Ως τότε, το Radio Nowhere συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να θυμίζει στους ακροατές του τη μαγεία της μουσικής και να τους ταξιδεύει σε κλασικές και φρέσκιες μελωδίες.


Radio Nowhere παραγωγοί
Σταύρος Κασιμάτης

Τι είναι το Radio Nowhere για το συντάκτη μας και παραγωγό του, Σταύρο Κασιμάτη;

Δεν θα ξεκινήσω να λέω για το δέσιμο που έχω με το Radio Nowhere γιατί πιθανόν να μην ενδιαφέρει κανέναν. Θέλω όμως να αναφέρω γιατί κάποιος αξίζει να ακούσει Radio Nowhere ή και ακόμα να είναι μέλος αυτού του -κάτι παραπάνω από- διαδικτυακού ραδιοφώνου. Μετράει 9 σεζόν με διαρκές μουσικό πρόγραμμα και live εκπομπές από πάνω από 60 παραγωγούς, live sessions και συμμετοχή σχεδόν σε κάθε μουσικό/καλλιτεχνικό δρώμενο της Θεσσαλονίκης και μη. 

Τι είναι αυτό που κάνει ιδιαίτερες τι εκπομπές στο Radio NW; 

Είναι οι ίδιοι οι παραγωγοί του και οι μουσικές επιλογές. Παραγωγοί που ξεκίνησαν έχοντας εμπειρία στον χώρο του ραδιοφώνου και της μουσικής αλλά και άνθρωποι που γαλουχήθηκαν μουσικά μέσα στο συγκεκριμένο ραδιόφωνο, όπως ο γραφών. Ο πυρήνας του ραδιοφώνου περιστρέφεται, ζει και αναπνέει για την μουσική που θα μεταδώσει στο ακροατήριο του, ενεργοποιεί τις αισθήσεις και την αισθητική του για να μην εγκλωβιστεί σε αυτά που επιτάσσει ο συρμός, τα hits, οι επαναλαμβανόμενες λίστες και η παγκόσμια και ελληνική μουσική βιομηχανία αλλά να επιλέξει τι τον αντιπροσωπεύει. 

Radio Nowhere παραγωγοί
Radio Nowhere παραγωγοί

Γιατί είναι κάτι παραπάνω από μουσικό ραδιόφωνο; 

Απαρτίζεται από πολλούς παραγωγούς, έχοντας περάσει ακόμα περισσότεροι στο παρελθόν και συνυπολογίζοντας τους μουσικούς που έρχονται στα στούντιο, είτε παλιότερα για πρόβες, είτε για sessions μετέπειτα, την συμμετοχή του ραδιοφώνου στα live και στα φεστιβάλ της πόλης, θα έλεγα ότι το καθιστά έναν πολύπλοκο μουσικό οργανισμό, έναν οργανισμό που αποφάσισε σε ένα σημείο καμπής να επεκταθεί αντί να κλειστεί στον εαυτό του, με κίνδυνο να συρρικνωθεί. Ήδη πραγματοποιούνται εκπομπές από την Αθήνα, σχεδιάζεται ένας μοναδικός χώρος, για τα ελληνικά δεδομένα ραδιοφωνίας, που θα στεγάζει πολυποίκιλες δραστηριότητες, μουσικές και ψηφιακές και αυτή τη στιγμή συζητιούνται πολλές άλλες ενδιαφέρουσες ιδέες.

Στις έξι σεζόν που είμαι μέλος του Radio NW το σημαντικότερο είναι πως είχα την ελευθερία να εκφραστώ μέσω της τέχνης που αγαπώ πιο πολύ από κάθε άλλη, χωρίς κανέναν περιορισμό, ποτέ και πουθενά. Αυτό είναι ο Radio Nowhere.

Radio Nowhere Mix GrillΚαλώς μας ήρθες, Radio Nowhere!


 
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα