Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Whatever makes us happy on a Sunday morning: 8 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (μου)

Καταρχάς, διαφωνώ με την ύπαρξη εορτασμών ειδικών ημερών γιατί κάποια πρόσωπα ή θέματα πρέπει καθημερινά να τα εκτιμάμε και να τα φροντίζουμε. Ωστόσο, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας την βλέπω εδώ και 17 χρόνια λίγο  …. διαφορετικά.
Διαβάστηκε φορες
Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women's Day). Θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας. Μιας γυναίκας που είναι κόρη, αδερφή, φίλη, εργαζόμενη, ερωμένη, σύζυγος, μητέρα. Κι έχει την ευθύνη να ανταποκρίνεται σε όλους αυτούς τους δύσκολους και διαφορετικούς ρόλους εξίσου καλά.

Διαφωνώ με την ύπαρξη εορτασμών ειδικών ημερών (πατέρα, μητέρας, ζώων κ.λπ.) γιατί, σύμφωνα με την κοσμοθεωρία μου, κάποια πρόσωπα ή θέματα πρέπει καθημερινά να τα εκτιμάμε και να τα φροντίζουμε.

Βέβαια την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας την βλέπω εδώ και 17 χρόνια λίγο  …. διαφορετικά και εξηγούμαι:

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και διασκέδασης έχει επιβάλει την 8η Μαρτίου ως ημέρα γυναικείας διασκέδασης και εξόδου. Οπότε, πολλά χαρούμενα αγοράκια την συγκεκριμένη μέρα που οι πιθανότητες είναι και στατιστικά με το μέρος τους βγαίνουν στην γύρα και ό,τι ….προκύψει.

Δεν νομίζω, ότι αποτελούσα εξαίρεση από αυτό τον κανόνα και η 8η Μαρτίου του 2003 με βρήκε με δύο κολλητούς σε πάρτι μασκέ με καταπληκτικές μουσικές, άφθονο ποτό, νόστιμο φαγητό αλλά μηδαμινή παρουσία του άλλου φύλου. Το άτυπο συμβούλιο των φίλων είχε αποφασίσει να αποχωρήσει εντός πέντε λεπτών, όταν άνοιξε η πόρτα και ένα πλήθος κόσμου εισέβαλε στο ανανεωμένο πια πάρτι. Και πλέον υπήρχε νόημα.  Μία «χίπισσα» απέναντι μου κίνησε το ενδιαφέρον και πήγα να της μιλήσω….

Έχουν περάσει 17 χρόνια από τότε και συνεχίζω να της μιλάω και η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι η επέτειός μας και τα παρακάτω είναι τραγούδια για την γυναίκα ….μου.Τα τραγούδια

1. Eric Clapton - Wonderful Tonight
2. Led Zeppelin - All My Love
3. The Doors - Hello, I Love You
4. Guns N' Roses - Patience
5. The Police - Every Breath You Take
6. Bonnie Tyler - Total Eclipse of the Heart
7. Richard Marx - Right Here Waiting
8. Roy Orbison - I Drove All Night
9. George Harrison - Got My Mind Set On You
10. Bruce Springsteen - I'm On Fire
11. INXS - Never Tear Us Apart
12. Archive - Again

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα