Κοπιάστε στα σπίτια μας!

Στη δύσκολη περίοδο του κορονοϊου, μια πρόταση - πρόσκληση προς τους ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού. 

Διαβάστηκε φορες
Αυτήν την περίοδο βιώνουμε μια πρωτόγνωρη συνθήκη. Η εξάπλωση του κορονοϊού παγκοσμίως παίρνει μεγάλες διαστάσεις, με τη χώρα μας αλλά και όλες τις χώρες της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου να λαμβάνουν διαρκώς μέτρα με στόχο τον περιορισμό του ιού. 

Καθημερινά, οι επιστήμονες μας υπενθυμίζουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τόσο για εμάς όσο και για τις ευάλωτες ομάδες, οι οποίες κινδυνεύουν περισσότερο από όλους. Και μας ενημερώνουν ότι βραχυπρόθεσμα είμαστε απαισιόδοξοι, αλλά μακροπρόθεσμα αισιόδοξοι.  

Ανάμεσα στις οδηγίες που δίνονται, μια από τις σπουδαιότερες -αν όχι η πιο σπουδαία- είναι αυτές τις ημέρες να παραμείνουμε σπίτια μας. Ο έλεγχος της διασποράς είναι πάρα πολύ σημαντικός και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τον υποτιμάμε. Καθώς σε περίπτωση ραγδαίας εξάπλωσης του ιού το Σύστημα Υγείας απειλείται με κατάρρευση, γεγονός που θα αυξήσει δραματικά τη θνητότητα.

«Μένουμε σπίτι», λοιπόν.  

Αυτό, εξάλλου, μας προτρέπει και επίσημα το Υπουργείο Υγείας, θεωρώντας ότι είναι το αποτελεσματικότερο μέτρο περιορισμού της πανδημίαςΤι κάνουμε όμως στο σπίτι; Περισσότερος χρόνος με τον εαυτό μας, το/τη σύντροφό μας, την οικογένειά μας. Διάβασμα, μουσική, ταινίες, σειρές, παιχνίδια, ζωγραφική και κατασκευές με τα μικρά παιδιά... 

Δε θα ήταν ωραίο να μπορούσαμε να δούμε κάποια θεατρική παράσταση, να παρακολουθήσουμε κάποια συναυλία; 

Η ψυχαγωγία και το γέλιο είναι πολύ σημαντικά για τον καθέναν από εμάς και ιδιαίτερα όταν βιώνουμε μια κατάσταση έντονου άγχους και ανασφάλειας, όπως στις μέρες μας. 

Αγαπημένοι μας καλλιτέχνες, μουσικοί, τραγουδοποιοί, ηθοποιοί, stand up comedians…, βοηθήστε μας αυτές τις ημέρες να αξιοποιήσουμε δημιουργικά και ευχάριστα τον μεγάλο ελεύθερο χρόνο που περνάμε στο σπίτι μας. 

Ανεβάστε από το αρχείο σας συναυλίες, παραστάσεις και ό,τι άλλο εσείς επιθυμείτε και ελάτε στα σπίτια μας! 

Θα σας υποδεχτούμε με μεγάλη χαρά!

Όπως υποδεχτήκαμε και χθες με μεγάλη χαρά την εξαιρετική ιδέα - πρωτοβουλία του Σπύρου Γραμμένου, να κάνει live streaming παρέα με τους μουσικούς του από το Studio Praxis. Και η ανταπόκριση του κοινού ήταν μεγάλη, αν κρίνουμε από τον αριθμό των θεάσεων, καθ’ όλη τη διάρκεια της πρωτότυπης αυτής παρουσίασης. 

Σπύρο, σε ευχαριστούμε πολύ! Περάσαμε υπέροχα!
 

Και μετά τον Σπύρο τη σκυτάλη παίρνει η Μαρία Παπαγεωργίου, η οποία, όπως μας ενημερώνει από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, «θα δώσουν 45λεπτη παράσταση με τον συνεργάτη της, Σταύρο Ρουμελιώτη στο ειδικά διαμορφωμένο... σαλόνι της», τη Δευτέρα 16/3, στις 21:00

Και, φυσικά, θα είμαστε παρόντες και θα τους απολαύσουμε από το δικό μας σαλόνι!

Μαρία Παπαγεωργίου

O Δημήτρης Μυστακίδης από την άλλη, δεξιοτέχνης της λαϊκής κιθάρας και σπουδαίος δάσκαλος, ανεβάζει εδώ και λίγες ημέρες στο κανάλι του στο YouTube ασκήσεις και τραγούδια που υπάρχουν στο βιβλίο του. Ο «εγκλεισμός» στο σπίτι περιλαμβάνει και μαθήματα λαϊκής κιθάρας! 


«Με απόσταση ασφαλείας», λοιπόν, έρχονται στα σπίτια μας, για «να φτιάξουμε όλοι μαζί μια αλυσίδα επικοινωνίας και ελπίδας»!

Μέσα από την καρδιά μας, ελπίζουμε και ευχόμαστε να ακολουθήσουν και άλλοι πολλοί καλλιτέχνες!

Κοπιάστε στα σπίτια μας!!!

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα