Τραγούδια Μαρτίου

Top 10 - Ελληνικά Τραγούδια του Μαρτίου 2020

Κάθε μήνα οι συντάκτες του MixGrill (ξαν)ακούν 20 ελληνικά τραγούδια των τελευταίων μηνών και ψηφίζουν τα 10 καλύτερα.
Διαβάστηκε φορες
Η λίστα αυτή μας βρίσκει εν μέσω καραντίνας, διανύοντας μια δύσκολη περίοδο σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Μπορεί η Ελλάδα να είναι αντιμέτωπη με την επέλαση του κορονοϊού, ωστόσο, αυτή η περίεργη κατάσταση δεν σταματά την παραγωγή και την ακρόαση μουσικής. Ίσα ίσα η τέχνη και δη η μουσική αποτελεί μια διέξοδο, καθώς και έναν τρόπο έκφρασης μέσα στην κρίση του Covid-19.

Οι συντάκτες του MixGrill άκουσαν πρόσφατες κυκλοφορίες, αρκετές εκ των οποίων «γεννήθηκαν» μέσα στην καραντίνα, και επέλεξαν (κατόπιν της διαδικτυακής τους συνάντησης - άλλωστε κρατάμε αποστάσεις!) το Top 10 των ελληνικών τραγουδιών για τον μήνα Μάρτιο. Μια λίστα που περιλαμβάνει εξίσου ελληνόφωνα και αγγλόφωνα τραγούδια, εγχώριων καλλιτεχνών.

Πρώτο στη λίστα συναντάμε το τραγούδι «Τα Μέγαρα» από τους Social Waste, το οποίο πραγματεύεται τη σχέση μουσικής κουλτούρας και κοινωνικών τάξεων, ενώ συνοδεύεται από βίντεο-κλιπ και υπάρχει στον δίσκο «Σύνορα». Έπειτα, συναντάμε τον Monsieur Minimal με το "Release Me", ένα ζωντανό ποπ τραγούδι, που αποτελεί αισιόδοξη νότα μέσα στους ζοφερούς καιρούς που ζούμε, μαζί με ένα ελπιδοφόρο βίντεο-κλιπ με χιούμορ.

Στην τρίτη θέση, ο Πάνος Μπίρμπας (Panos Birbas) με το καινούργιο και πολύ όμορφο τραγούδι του με τίτλο "City Streets", κάνει μια δυναμική επιστροφή, ενώ ακολουθεί το «Θα 'Ναι Όλα ΟΚ» του The Boy, που γράφτηκε στην αρχή της καραντίνας, όπως και όλος ο δίσκος «Αντιλόπη», όπου συμπεριλαμβάνεται. Η πρώτη πεντάδα κλείνει με τον Bloody Hawk, που τα λέει για άλλη μια φορά «έξω απ' τα δόντια» στο τραγούδι "Toronto".

Στην έκτη θέση συναντάμε το ατμοσφαιρικό "So" από τους Transparent Man, μετά τον Παντελή Κυραμαργιό με «Της Γης Το Μυστικό», έπειτα τον Λευτέρη Σαμψών με το ήσυχο "Inner Silence", τους Athens Computer Underground με το ωραίο τους βίντεο στο "Cascade 171" και τέλος τους Puta Volcano με το δυναμικό "Black Box".

Τα τραγούδια του Top-10:

01. Social Waste - Τα Μέγαρα
02. Monsieur Minimal - Release Me
03. Panos Birbas - City Streets
04. The Boy - Θα 'Ναι Όλα ΟΚ
05. Bloody Hawk - Toronto
06. Transparent Man - So
07. Παντελής Κυραμαργιός - Της Γης Το Μυστικό
08. Λευτέρης Σαμψών - Inner Silence
09. Athens Computer Underground - Cascade 171
10. Puta Volcano - Black Box

Ακούστε όλα τα τραγούδια εδώ:


Διαβάστε ακόμα