Ebooks Metaixmio 5 - Nesbo

Κερδίστε ebooks του Jo Nesbo από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Αφήστε για λίγο τις ταινίες και τις σειρές στην άκρη, κλείστε για λίγο την τηλεόραση και πιάστε ένα βιβλίο.
Διαβάστηκε φορες
Συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τις εκδόσεις Μεταίχμιο και προσφέρουμε στους αναγνώστες μας ebooks. Μετά από θεματικές ενότητες, γινόμαστε κάπως πιο συγκεκριμένοι και επικεντρωνόμαστε στον πιο διάσημο εν ζωή συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας, τον Νορβηγό Jo Nesbo.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα παρακάτω βιβλία του:

Ο κοκκινολαίμης
Πώς ξεκίνησαν όλα; Πώς ο Χάρι Χόλε έγινε επιθεωρητής;

Ο γιος
Ένα παιδί βρίσκεται στο επίκεντρο ενός κυκλώματος συγκάλυψης εγκλημάτων στο οποίο εμπλέκονται σωφρονιστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι και απελπισμένοι ιερείς. 

Ο χιονάνθρωπος
Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Χάρι Χόλε αντιμετωπίζει έναν σίριαλ κίλερ που παίζει στην έδρα του.

Μάκβεθ
Ο Jo Nesbo βασίζεται στο ομότιτλο σαιξπηρικό έργο και δημιουργεί ένα συγκλονιστικό θρίλερ με βασικά συστατικά το πάθος για εξουσία και ένα διαταραγμένο μυαλό.

Μαχαίρι
Στη δωδέκατη περιπέτειά του ο Χάρι Χόλε βρίσκεται στο σημείο μηδέν.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τα βιβλία, ώστε να επιλέξετε αυτό που σας κεντρίζει περισσότερο το ενδιαφέρον.

Για να κερδίσετε ένα από τα δύο ebooks, προσφορά των εκδόσεων Μεταίχμιο, κάντε ένα σχόλιο στο post μας στο Facebook που θα βρείτε εδώ ή αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω, γράφοντας το βιβλίο που θα θέλατε να κερδίσετε. Συμμετοχές από το Σάββατο 2 μέχρι και τη Δευτέρα 4 Μαΐου.Οι νικητές θα ειδοποιηθούν την Τρίτη 5 Μαΐου.

Τα ebooks των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διατίθενται σε αρχείο pdf ή epub κρυπτογραφημένο (Adobe DRM) και έχουν υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία ώστε να μπορούν να διαβαστούν σε υπολογιστή, laptop, κινητό ή tablet (μέσα από τον Adobe Digital Editions). Περισσότερες οδηγίες για το πώς μπορείτε να διαβάσετε ψηφιακά βιβλία θα βρείτε ΕΔΩ.


Ο κοκκινολαίμης
Ο ΚΟΚΚΙΝΟΛΑΙΜΗΣ

Μετάφραση από τα αγγλικά: Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος
σελ.: 648

1999: Ο Χάρι Χόλε πυροβολεί λόγω παρεξήγησης έναν αμερικανό μυστικό πράκτορα στη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Κλίντον στη Νορβηγία. Ενώ περιμένει την ταπεινωτική αποπομπή του από το αστυνομικό σώμα, ο Χόλε μετατίθεται στην αντιτρομοκρατική και παίρνει προαγωγή — γίνεται επιθεωρητής. Τον χώνουν σε ένα ανήλιαγο γραφείο και ξεφυλλίζει αναφορές για υποθέσεις χαμηλής προτεραιότητας. Η περίπτωση που πέφτει στα χέρια του όμως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον: ένας σπάνιος και ασυνήθιστος τύπος όπλου, το οποίο ενδείκνυται για εκτελέσεις, εισάγεται λαθραία στη Νορβηγία. Ακολουθώντας τη διαδρομή του, ο Χάρι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον κόσμο του λαθρεμπορίου όπλων, των νορβηγών Νεοναζί, αλλά και με τη ζοφερότερη πτυχή της νορβηγικής  ιστορίας –τη συνεργασία των Νορβηγών με τον Χίτλερ στο Ανατολικό Μέτωπο στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου–, ενώ ένας δολοφόνος αποφασισμένος να αποδώσει δικαιοσύνη σκορπάει τον θάνατο…


Ο γιος
Ο ΓΙΟΣ

μετάφραση από τα νορβηγικά: Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη
σελ.: 560

ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΨΕΜΑΤΑ ΜΙΑ ΖΩΗ.
O ηρωινομανής Σόνι έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη φυλακή. Χάρη στο απόκοσμο χάρισμά του να παρηγορεί, δέχεται με μακαριότητα τις εξομολογήσεις των συγκρατούμενών του, οι οποίοι νιώθουν λυτρωμένοι μετά απ’ αυτές. Κανένας δεν μοιάζει να νοιάζεται πώς ο Σόνι βρίσκει με τόση ευκολία τη δόση του μες στη φυλακή ούτε για ποια εγκλήματα εκτίει ποινή.
ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ…
Ο εθισμός του ξεκίνησε από τότε που ο αστυνομικός πατέρας του προτίμησε να αυτοκτονήσει όταν κατηγορήθηκε για διαφθορά. Τώρα το παιδί αυτό είναι στο επίκεντρο ενός ολόκληρου κυκλώματος συγκάλυψης εγκλημάτων στο οποίο εμπλέκονται σωφρονιστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι και απελπισμένοι ιερείς. 
ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ.
Μια συγκεκριμένη όμως εξομολόγηση που θα ακούσει ο Σόνι θα ανατρέψει τα πάντα, γιατί θα του αποκαλύψει τι πραγματικά συνέβη στον πατέρα του. 


Ο χιονάνθρωπος
Ο ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ

Μετάφραση από τα αγγλικά: Γωγώ Αρβανίτη
σελ.: 608

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΙΟΝΙ
Ένα αγοράκι ξυπνά και αναζητά τη μητέρα του. Όμως στο σπίτι δεν είναι κανείς και στον κήπο τους ανακαλύπτει έναν χιονάνθρωπο με το αγαπημένο φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στον λαιμό του.

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ.
Καθώς ο Χάρι Χόλε και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνά τους, ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθμό γυναικών που έχουν χαθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων.
Όταν διαπιστώνουν την εξαφάνιση και άλλης μιας γυναίκας, οι χειρότερες υποψίες του Χάρι Χόλε επιβεβαιώνονται: για πρώτη φορά στην καριέρα του θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν σίριαλ κίλερ που παίζει στην έδρα του.

Η έβδομη περιπέτεια του επιθεωρητή Χάρι Χόλε μεταφέρθηκε στο σινεμά από τον σουηδό σκηνοθέτη Τomas Alfredson (Άσε το κακό να μπει, Και ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι). Στον ρόλο του Χόλε ο Michael Fassbender.


Μάκβεθ
ΜΑΚΒΕΘ

Μετάφραση από τα αγγλικά: Γωγώ Αρβανίτη
Σελίδες: 632
Χρόνος έκδοσης: Απρίλιος 2018
Τίτλος πρωτοτύπου: Macbeth

ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΠΑΤΣΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.
Σε µια ζοφερή αποβιοµηχανοποιηµένη πόλη που σπαράσσεται από τη διαφθορά και το έγκληµα, µια απόπειρα σύλληψης εµπόρων ναρκωτικών καταλήγει σε λουτρό αίµατος. Την ευθύνη να ξεκαθαρίσει την υπόθεση αναλαµβάνει ο επιθεωρητής Μάκβεθ και η οµάδα του.

ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΗΣ ΜΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
Για την επιτυχία του θα του δοθούν απλόχερα τα πάντα. Χρήµατα. Εξουσία. Σεβασµός.

∆ΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ∆ΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ
Ο Μάκβεθ όµως, ανικανοποίητος και χαµένος στις παραισθήσεις και την παράνοια, θα οδηγήσει τα πράγµατα στα άκρα.
ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ.

Το πάθος για εξουσία και ένα διαταραγµένο µυαλό είναι τα βασικά συστατικά ενός συγκλονιστικού θρίλερ που βασίζεται στο οµότιτλο σαιξπηρικό έργο και φέρει την υπογραφή του κορυφαίου σύγχρονου συγγραφέα αστυνοµικής λογοτεχνίας Jo Nesbo.


Μαχαίρι
ΜΑΧΑΙΡΙ 

Μετάφραση από τα νορβηγικά: Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη
Σελίδες: 680
Τίτλος πρωτοτύπου: Kniv
Χρόνος έκδοσης: Ιούνιος 2019

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙ ΧΟΛΕ

Η ΣΚΟΤΕΙΝΟΤΕΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ. 
Ο Χάρι Χόλε βρίσκεται στο σημείο μηδέν: Η Ράκελ τον έχει διώξει από το σπίτι, έχει ξανακυλήσει στο ποτό, ενώ δουλεύει µε τον βαθμό αστυφύλακα κάτι ασήμαντες υποθέσεις.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑ∆ΙΩΚΕΙ.
Ο διαβόητος βιαστής και δολοφόνος Σβάιν Φίνε κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος, αφού έχει εκτίσει την ποινή του, και είναι αποφασισμένος να συνεχίσει το εγκληματικό του έργο και να πάρει εκδίκηση από τον αστυνομικό που τον έκλεισε για τόσα χρόνια στη φυλακή.

ΕΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΧΟΛΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ.
Όταν ο Χάρι ξυπνά µε τα χέρια του βουτηγμένα στο αίμα και χωρίς καμιά ανάμνηση της προηγούμενης νύχτας, ξέρει πως τα πράγματα µόνο προς το χειρότερο μπορούν να εξελιχθούν…


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ JO NESBO

Ο Jo Nesbο γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1960 στο Όσλο. Σπούδασε οικονομικά και εργάστηκε ως χρηματιστής και δημοσιογράφος. Το 1997 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο The Bat (Η νυχτερίδα), το οποίο ήταν και το πρώτο της σειράς με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Χάρι Χόλε. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα με ήρωα τον Χάρι Χόλε: Οι κατσαρίδες (1998), Ο κοκκινολαίμης (2000), Νέμεσις (2002), Το αστέρι του διαβόλου (2003), Ο λυτρωτής (2005), Ο χιονάνθρωπος (2007), Η λεοπάρδαλη (2009), Ο φαντομάς (2011), Αστυνομία (2013), Η δίψα (2017). Έχει γράψει επίσης τα μυθιστορήματα Κυνηγοί κεφαλών (2008), ένα συναρπαστικό θρίλερ, το οποίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, Ο γιος (2014), ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με πανέξυπνη πλοκή που διασκευάζεται για το σινεμά, Αίμα στο χιόνι (2014), Περισσότερο αίμα (2015), παιδικά βιβλία με πρωταγωνιστή τον Δόκτορα Πορδαλό (2007, 2008, 2010, 2012), σενάρια για ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Έχει τιμηθεί με τα πιο έγκυρα βραβεία, όπως τα Riverton Prize (1997), Glass Key (1998), Booksellers’ Prize (2000 και 2007), καθώς και με τις υψηλότερες διακρίσεις στη χώρα του. Το μυθιστόρημά του Νέμεσις ήταν υποψήφιο για το βραβείο Edgar Allan Poe (2010). Ο Jo Nesbo συμμετέχει στο The Hogarth Shakespeare Project, σύμφωνα με το οποίο τα πιο αγαπημένα έργα του μεγαλύτερου δραματουργού όλων των εποχών ξαναγράφονται από σπουδαίους συγγραφείς όλου του κόσμου. Ο ίδιος ξαναγράφει τον αιματοβαμμένο Μάκμπεθ μετατρέποντάς τον σε ψυχολογικό θρίλερ (θα κυκλοφορήσει το 2018). Ζει μόνιμα στο Όσλο. 

Διάσημος σήμερα όσο και ο καλτ ντετέκτιβ του, θεωρείται ο βασιλιάς της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του είδους παγκοσμίως. Τα βιβλία του ξεπερνούν τα 36 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως σε πωλήσεις και εκδίδονται σε περισσότερες από 50 χώρες, ενώ το 2011 στη Βρετανία κάθε 27 δευτερόλεπτα πουλιόταν ένα βιβλίο του. Και όμως, ακόμα και ο ίδιος δεν μπορεί να εξηγήσει τη μεγάλη επιτυχία του. Θεωρεί ότι είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς, του πάθους του να διηγείται ιστορίες, ενδεχομένως και λίγης τύχης και –ελπίζει– κάποιου ταλέντου.


Ανανέωση 05/05/2020
Σας ευχαριστούμε όλες και όλους για τις συμμετοχές σας!
Η κλήρωση για τον διαγωνισμό έχει γίνει και αναδείχθηκαν οι παρακάτω νικητές:
- Afrodite Vitaliotou
- Vicki Stamouli
Θα παρακαλούσαμε τις νικήτριες να μας στείλουν το email τους και τον τίτλο του ebook που επέλεξαν με ένα μήνυμα στο facebook ή στο info[at]mixgrill[dot]gr. Οι εκδόσεις Μεταίχμιο θα φροντίσουν για την αποστολή του ebook.


Διαβάστε ακόμαΔιαβάστε ακόμα