Ο Ελληνικός Δίσκος του Ιουνίου 2020: Vinyl Suicide - Stray Asteroids

Ο Ελληνικός Δίσκος του Ιουνίου 2020: Vinyl Suicide - Stray Asteroids

Κάθε μήνα οι συντάκτες του MixGrill (ξαν)ακούν αρκετούς ελληνικούς δίσκους των τελευταίων εβδομάδων και έπειτα από φανερή ψηφοφορία επιλέγουν αυτόν που ξεχώρισε.

Διαβάστηκε φορες
Στην αρχή του πρώτου καλοκαιριού μετά την καραντίνα, ο Ιούνιος είχε πολλές κυκλοφορίες, από ανερχόμενους αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες. 
Έπειτα από πολλές ώρες ακρόασης και συζητήσεων, ξεχωρίσαμε το "Stray Asteroids" των Vinyl Suicide, κι ας μας άρεσε πολύ και η δουλειά του Μιχάλη Καταχανά ("The Third Duty").

Πέντε χρόνια μετά το ντεμπούτο άλμπουμ τους, οι Vinyl Suicide επιστρέφουν με το "Stray Asteroids" έχοντας διαμορφώσει συγκεκριμένο ύφος στον ήχο τους αλλά σαφέστατα ανανεωμένοι. Μέσα σε δέκα κομμάτια με αρκετά electro pop-rock, nostalgic επιρροές με ξεκάθαρα φωνητικά και εντυπωσιακή ποικιλομορφία στις συνθέσεις αλλά και τις ενορχηστρώσεις, ήταν αναμενόμενο να αποτελέσουν πρόταση. Ο δίσκος διατίθεται για δωρεάν ακρόαση στο Bandcamp του πενταμελούς συγκροτήματος, αλλά κυκλοφορεί και σε (τι άλλο...) βυνίλιο. 

Αν και σε παρόμοιο ήχο κυκλοφορούν διάφορα project στις μέρες μας, αυτό που ξεχωρίζει το "Stray Asteroids" είναι η ποικιλία στον ήχο του καθώς και ο (κατά τ' άλλα) αφαιρετικός στίχος που, όμως, ως επί το πλείστον είναι τόσο καίριος. Εν ολίγοις ακούστε το δίσκο και αναλογιστείτε την αναγνώριση που θα είχε εάν έβγαινε από κάποιο μεγάλο studio του εξωτερικού...


Διαβάστε ακόμα