Σtella_the_race

Top 10 - Ελληνικά Τραγούδια του Ιουνίου 2019

Κάθε μήνα οι συντάκτες του MixGrill (ξαν)ακούν 20 ελληνικά τραγούδια των τελευταίων μηνών και ψηφίζουν τα 10 καλύτερα.
Διαβάστηκε φορες
Κάθε μήνα οι συντάκτες του MixGrill (ξαν)ακούν είκοσι ελληνικά τραγούδια που κυκλοφόρησαν πρόσφατα και έπειτα από φανερή ψηφοφορία επιλέγουν την τελική δεκάδα. Το Top 10 που σας προτείνουν αποτελείται από ελληνόφωνα ή αγγλόφωνα τραγούδια ελληνικής παραγωγής.

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ, αν εξαιρέσεις τα τερτίπια του καιρού, άρα έφτασε η στιγμή της ακρόασης μιας πληθώρας τραγουδιών από πολλά και διαφορετικά είδη. Έπρεπε όμως οι συντάκτες να ψηφίσουν τα δέκα καλύτερα για να προκύψουν τα αγαπημένα του μήνα.

Η «νικήτρια» του μήνα είναι η Σtella με το τραγούδι «The Race». Το καινούριο ηλεκτρονικό single της κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό μαζί με ένα ωραίο video clip που έχει επιμεληθεί η ίδια! 

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται μια συνεργασία που προσωπικά με ξάφνιασε και μ' άρεσε. O Hume Assine έγραψε τη μουσική και τους στίχους, σε ένα ιδιαίτερα uptempo ποπ κομμάτι με τίτλο «Made in your eyes». Η φωνή της Άννας Πασπάτη βάζει μια ιδιαίτερη πινελιά σε μια συνεργασία που αφήνει το αποτύπωμά της!

Το «άτυπο» βάθρο συμπληρώνει ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης. Ο Γιάννης Κασσέτας με το ξεχωριστό «The Sleepwalker». Πολλά και διαφορετικά όργανα ενώνονται σε μια μεστή και γεμάτη σύνθεση.

Η επόμενη θέση ανήκει σε μια κυρία που έχει αφήσει τη δική της υπογραφή στην ελληνική δισκογραφία. Ο λόγος για την Μαρία Φαραντούρη, η οποία ερμηνεύει τους στίχους του Δημήτρη Λέντζου, κάτω από τη μουσική της Χρύσας Κωττάκη και ενορχήστρωση του Παντελή Ντζιάλα, στο «Silver Alert», που κυκλοφόρησε από το Μετρονόμο και αξίζει να το ακούσει κάποιος πάνω από μια φόρα.

Φτάνοντας στη μέση λοιπόν, έρχεται ο Lumiere και φέρνει ένα μοναδικό κομμάτι συνθετικά, το «Cosmopolitics», το οποίο έδεσε άρτια με τον ποιητικό λόγο. Η φωνή του Πέτρου Φυσσούν στο ποίημα του Γιάννη Σκαρίμπα σε κάνουν να το ακούς ξανά και ξανά!

Ακολουθεί παρακάτω μια σύμπραξη. Η Ρένα Μόρφη συναντά τον Μάρκο Κούμαρη στο τραγούδι «Θα ανέβω να σε βρω». Δύο φαινομενικά αταίριαστοι κόσμοι, όχι μόνο έδεσαν αλλά μας έδωσαν ίσως το τραγούδι του καλοκαιριού!

Λίγο πιο κάτω συναντάμε την ταλαντούχα Irene με το ποπ «Piece of you», η οποία δίνει πάσα στην Ιουλία Καραπατάκη με ένα λαϊκό τραγούδι «Τα λόγια είναι γράμματα», που σε κερδίζει σχεδόν από το πρώτο άκουσμα.

Η συνέχεια παραμένει γυναικεία υπόθεση με ένα ντουέτο φρέσκο και ωραίο. Ο λόγος για το «Έρωτας παρωδία» που ερμηνεύουν μαζί η Μιρέλα Πάχου και η Πέννυ Μπαλτατζή, σε στίχους και μουσική της τελευταίας.
Τελευταίο αλλά όχι έσχατο, κλείνει τη λίστα για τον Ιούνιο, ο Mechanical με το σκοτεινό και ηλεκτρονικό «Easy dead», συνοδευόμενο από ένα ιδιαίτερο βίντεο κλιπ.

Καλό καλοκαίρι σε όλους!!

 Το Top 10:
 1. Σtella - The Race
 2. Hume Assine feat Anna Paspati - Made in your eyes
 3. Γιάννης Κασσέτας - The Sleepwalker
 4. Μαρία Φαραντούρη - Silver Alert
 5. Lumiere - Cosmopolitics
 6. Ρένα Μόρφη feat Μάρκος Κούμαρης (Locomondo) - Θα ανέβω να σε βρω 
 7. Irene - Piece Of You
 8. Ιουλία Καραπατάκη - Τα Λόγια είναι γράμματα
 9. Μιρέλα Πάχου & Πέννυ Μπαλτατζή - Έρωτας Παρωδία
 10. Mechanimal - Easy Dead

Ακούστε όλη τη λίστα εδώ:

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
2,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα