Επιτέλους ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος διοργανώνει μεγάλη διαδικτυακή συναυλία για την στήριξη των μουσικών!

Μπράβο στον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο που διοργανώνει μεγάλη διαδικτυακή συναυλία για τη στήριξη των μουσικών!

Εδώ και εβδομάδες στο μυαλό μου στροβιλίζει η σκέψη για την δημιουργία όχι μιας, αλλά πολλών διαδικτυακών συναυλιών με τη συμμετοχή πολλών γνωστών Ελλήνων μουσικών για τη στήριξη του δικού μας τραγουδιού. 
Διαβάστηκε φορες

Γνωρίζετε, ίσως, ότι στον ευρύτερο χώρο της μουσικής, υπάρχουν άνθρωποι που με το ταλέντο (κυρίως), την τύχη, την επιμονή και τις έξυπνες κινήσεις τους έχουν καταφέρει να βγάλουν αρκετά χρήματα. Όμως, αυτοί είναι μια πολύ μικρή μειοψηφία... Οι περισσότεροι μουσικοί, ηχολήπτες κλπ στηρίζονται στη λειτουργία του όλου χώρου των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και τώρα βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση με βιοποριστικά προβλήματα σε αρκετές περιπτώσεις.

Υπάρχει, όμως, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό, που ξεχωρίζει τους μουσικούς, με άλλες επαγγελματικές ομάδες, όπως τους εστιάτορες, τους σερβιτόρους, τους ξενοδόχους κλπ, οι οποίοι πλήττονται από την πανδημία. Μέσα στους ανθρώπους της μουσικής υπάρχουν λίγοι, οι οποίοι είναι αναγνωρίσιμοι από χιλιάδες ή εκατομμύρια ανθρώπους. Αυτή είναι εξαιρετικά μεγάλη δύναμη!

Αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν, μπορούν να συνεισφέρουν σε όλους αυτούς που τους έχουν πλαισιώσει σε συναυλίες τους στο παρελθόν και οφείλουν να το κάνουν κατά τη γνώμη μου.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Διαδικτυακή συναυλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου
Το πρώτο βήμα έγινε από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο, ο οποίος διοργανώνει live streaming συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής με 31 πολύ γνωστούς μουσικούς. Η συναυλία θα είναι δωρεάν κι ο κόσμος θα μπορεί εθελοντικά να προσφέρει όποιο ποσό θέλει για την στήριξη των Ελλήνων μουσικών.

Θα μου επιτρέψετε να μη συμφωνήσω με την δωρεάν διάθεση της συναυλίας. Γενικότερα, δεν είμαι υπέρ της δωρεάν διάθεσης μιας καλλιτεχνικής εκδήλωσης, η οποία έχει κόστος, το οποίο δεν φαίνεται στον θεατή... Τα 31 ονόματα είναι από μόνα τους εγγύηση για την επιτυχία της βραδιάς και με τη στήριξή τους μέσα από τα κοινωνικά μέσα, θα μπορούσαν να διατεθούν χιλιάδες εισιτήρια και να είναι σίγουρα τα οικονομικά οφέλη της συναυλίας.

Βέβαια, χαίρομαι με τη στήριξη της ΕΡΤ (η οποία θα κάνει χορηγία και θα προβάλει τη συναυλία στην τηλεόραση και το ραδιόφωνό της) και συμφωνώ απόλυτα με την εθελοντική στήριξη του κόσμου στους μουσικούς. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αυτή η διαδικασία θα έπρεπε να έχει συνέχεια (να μην είναι μόνο για μια βραδιά) και να υποστηρίζεται από όλους τους μουσικούς, που εμφανίζονται στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και βέβαια μέσα από το Facebook, το Instagram και το Twitter αυτών. Αν κάθε μουσικός καταφέρει με απλά και ειλικρινή λόγια να εξηγήσει στον απλό κόσμο την κρισιμότητα της κατάστασης θα πετύχει τη στήριξη, η οποία έχει δοθεί ουκ ολίγες φορές από τους Έλληνες σε διάφορα σημαντικά γεγονότα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η αρχή έγινε κι εμείς οφείλουμε να τη στηρίξουμε! Την Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου, ώρα 21:00, στο κανάλι του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στο YouTube! Θα είμαστε εκεί (μέσω των υπολογιστών μας) και μακάρι αυτή η κίνηση να έχει και συνέχεια πολύ σύντομα όχι μόνο στο χώρο της μουσικής, αλλά και του θεάτρου!

Περισσότερα στο ακόλουθο δελτίο τύπου:

Μεγάλη Συναυλία του ΠΜΣ στο Μέγαρο Μουσικής:
Για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι
Είμαστε παρόντες με τα τραγούδια και τους αγώνες μας.
Ενώνουμε τις φωνές μας και τις μελωδίες μας με ένα λαό που δεν το βάζει κάτω και αγωνίζεται κι ενισχύουμε οικονομικά το Ταμείο Αλληλεγγύης του Συλλόγου.

«…. Για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι!»
-Γιάννης Ρίτσος

Βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας.
Σε κρίσιμες στιγμές για την υγεία των συνανθρώπων μας.
Είμαστε παρόντες με τα τραγούδια και τους αγώνες μας.
Είμαστε οι εργαζόμενοι που διακόπηκε η εργασία τους από το Μάρτη και θα είμαστε χωρίς δουλειά και στήριξη για πολύ ακόμα.
Είμαστε εδώ για να αφήσουμε και το δικό μας αποτύπωμα σε αυτή την ιστορία.

Για να πάμε προς τα εμπρός και όχι να ζούμε εικόνες που
θυμίζουν ένα θλιβερό παρελθόν.

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος παίρνει μια ξεχωριστή πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή μιας πολύ μεγάλης συναυλίας, προσαρμοσμένης «διαδικτυακά» λόγω των συνθηκών.

Μέσα από αυτή ενώνουμε τις φωνές μας και τις μελωδίες μας με ένα λαό που δεν το βάζει κάτω και αγωνίζεται:

Στην πρώτη γραμμή των νοσοκομείων, με τη φόρμα της δουλειάς ή με τα «ρούχα» της τηλεργασίας, στο συνωστισμό του λεωφορείου, με το χαμόγελο, με το θυμό, ενάντια στο φόβο, στην τραγικότητα, στην βαρβαρότητα της ανεργίας, της αβεβαιότητας, του lockdown, αλλά και για την επόμενη μέρα που δεν πρέπει να είναι χειρότερη από τις προηγούμενες.

Σε αυτή την πρώτη γραμμή βαδίζουν όλους αυτούς τους μήνες όλοι οι καλλιτέχνες που βρέθηκαν χωρίς δουλειά, αλλά και χωρίς στήριξη. Σε αυτό το δρόμο βαδίζουμε και δεν σταματάμε ούτε λεπτό να εμψυχώνουμε και να παλεύουμε για εμάς και για όλο τον κόσμο. Η μάσκα μας προστατεύει, αλλά δε σωπαίνει την καρδιά, το μυαλό και τη φωνή μας. Η μάσκα μας προστατεύει, αλλά δεν αρκεί. Οι αγώνες μας δεν μπορούν να περιμένουν, γιατί ούτε η επιβίωσή μας μπορεί.

Εμείς πήραμε την ατομική μας ευθύνη από την πρώτη στιγμή, όμως δεν αρκεί.

Γι' αυτό:

-Διεκδικούμε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ειδικά για αυτή την κρίσιμη στιγμή που ζούμε είναι αναγκαία η επίταξη των ιδιωτικών Νοσοκομείων και των ιδιωτών Γιατρών, για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα επειδή δεν υπάρχουν ΜΕΘ.
-Διεκδικούμε να εξασφαλιστεί η επιβίωση όλων μας, χωρίς
εξαιρέσεις, για να μη γυρίσουμε έναν αιώνα πίσω στα συλλογικά και ατομικά δικαιώματά μας.
-Διεκδικούμε να αμειβόμαστε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας για να μπορούμε να ζήσουμε από αυτήν, καθώς και το δικαίωμα μας στον ελεύθερο χρόνο. Στη ζωή μας!

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιείται αυτή η ξεχωριστή μεγάλη συναυλία, ανοίγοντας ένα πλατύ διάλογο με όλη την κοινωνία, ειδικά αυτές τις στιγμές που η ανάγκη για πολιτισμό είναι τόσο μεγάλη!

Παράλληλα, σκοπός της συναυλίας είναι και η οικονομική ενίσχυση του Ταμείου Αλληλεγγύης του Σωματείου. Οι καλλιτέχνες και εργαζόμενοι του κλάδου ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Η συντριπτική πλειοψηφία μας βρίσκεται σε αδιέξοδο και αδυνατεί να επιβιώσει. Ο σύλλογός μας από την πρώτη στιγμή με τη συμβολή συναδέλφων έστησε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και στήριξης που είναι ανάγκη να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Για αυτό κατά τη διάρκεια της μετάδοσης της συναυλίας θα υπάρχει η δυνατότητα εθελοντικής οικονομικής συνεισφοράς , με όποιο ποσό επιλέγει ο καθένας.

Η συναυλία θα αναμεταδοθεί διαδικτυακά, την Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου, ώρα 21.00, στο κανάλι του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στο YouTube https://www.youtube.com/channel/UCfnc0XV9WsYEmAu68477PlQ

H βιντεοσκόπηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας.

Συμμετέχουν και στηρίζουν αλφαβητικά οι:
 1. Ανδρουλιδάκης Μανόλης
 2. Αντωνοπούλου Ρίτα
 3. Γλυκερία
 4. Δεληβοριάς Φοίβος
 5. Δρογώσης Στάθης
 6. Ζουγανέλη Ελεωνόρα
 7. Θηβαίος Χρήστος
 8. Θωμαϊδης Κώστας
 9. Ίκαρη Βιολέτα
 10. Κανά Μελίνα
 11. Κότσιρας Γιάννης
 12. Λέκκας Βασίλης
 13. Λιδάκης Μανώλης
 14. Μακεδόνας Κώστας
 15. Μητσιάς Μανώλης
 16. Μουζουράκης Πάνος
 17. Μουτσάτσου Αναστασία
 18. Μπάμπαλη Ανδριάννα
 19. Μπάσης Δημήτρης
 20. Μποφίλιου Νατάσσα
 21. Νέγκα Γιώτα
 22. Νταλάρας Γιώργος
 23. Παπακωνσταντίνου Βασίλης
 24. Πασχαλίδης Μίλτος
 25. Περίδης Ορφέας
 26. Πορτοκάλογλου Νίκος
 27. Σάττι Μαρίνα
 28. Τριανταφυλλίδης Κώστας
 29. Τσακνής Διονύσης
 30. Φάμελλος Μανώλης
 31. Φαραντούρη Μαρία

Επιμέλεια ορχήστρας: Παπαζαχαριάκης Γιάννης

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας τους δεκάδες συναδέλφους
τραγουδιστές και μουσικούς για τη συμμετοχή τους, όλους τους τεχνικούς και υπόλοιπους εργαζόμενους.

Ευχαριστούμε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την παραχώρηση της Αίθουσας Α. Τριάντη και τη βοήθεια στην παραγωγή.

Ευχαριστούμε την Ε.Ρ.Τ για την κάλυψη της βιντεοσκόπησης της
συναυλίας και τη χορηγία επικοινωνίας.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα