FCjLbPrXoBUNx2k

Πρεμιέρα τον Νοέμβριο για την ταινία «Καλάβρυτα 1943»

Η ταινία για τη Σφαγή των Καλαβρύτων κάνει πρεμιέρα. 

Διαβάστηκε φορες

Πρεμιέρα στις 11 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους θα κάνει η ταινία «Καλάβρυτα 1943» του Νικόλα Δημητρόπουλου, που αφηγείται την πιο μελανή σελίδα της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και μία από τις ανήκουστες θηριωδίες που γνώρισε η ανθρωπότητα. Η ταινία βασίζεται στην αφήγηση της Ευσταθίας Τζούδα-Μητσώνια που έζησε τη θηριωδία των ναζί. 

Μια νεαρή δικηγόρος και εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής αξίωσης για τις πολεμικές αποζημιώσεις της ναζιστικής κατοχής, επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων, τον οποίο υποδύεται ο κινηματογραφικός θρύλος Max von Sydow, του οποίου μάλιστα αυτή ήταν η τελευταία ταινία καθώς απεβίωσε στις 8 Μαρτίου του 2020 σε ηλικία 90 ετών.

Ο βραβευμένος και υποψήφιος για Όσκαρ Max von Sydow ερμήνευσε σπουδαίους ρόλους σε φιλμ όπως «Η Έβδομη Σφραγίδα» του Ingmar Bergman, «Ο Εξορκιστής» του William Friedkin. Εκτός όμως από τον κινηματογράφο και τις συνεργασίες του με σκηνοθέτες όπως οι Ridley Scott, David Lynch, Martin Scorsese, έχει συμμετάσχει και σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές όπως οι "The Simpsons" και το "Game Of Thrones".

Ο Νικόλας Δημητρόπουλος σκηνοθετεί ένα δυνατό καστ διεθνών και Ελλήνων ηθοποιών που αποτελείται από τους: Max Von Sydow, Astrid Roos, Δανάη Σκιάδη, Νικόλα Παπαγιάννη, Martin Laer, Alice Krige, Tomas Arana, Γιώργο Βογιατζή, Μάξιμο Λιβιεράτο και Τάσο Καρλή.

Διαβάστε ακόμα