ils

«Εκείνοι» θέλουν να παίξουν μαζί σου

Οι ταινίες χόρρορ συνεχίζονται με μια ιστορία επηρεασμένη από την πραγματικότητα. Ένα ζευγάρι μπλέκεται σε μια απρόσμενη καταδίωξη με υπαίτιο τον πιο ανυποψίαστο δράστη.

Διαβάστηκε φορες

Πρωτότυπος τίτλος: Ils (2006)
Αγγλικός τίτλος: Them
Ελληνικός τίτλος: Εκείνοι
Σκηνοθεσία και σενάριο: David Moreau, Xavier Palud
Πρωταγωνιστούν: Olivia Bonamy, Michaël Cohen

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

Ξεχωρίζει για: τις σκηνές έντασης και αγωνίας
Σταθείτε αν σας αρέσουν: οι ταινίες χόρρορ που βασίζονται σε αληθινές ιστορίες
Προσπεράστε αν: τρομάζετε εύκολα

Η Κλέμεντιν και ο Λούκα μετακομίζουν από τη Γαλλία στο Βουκουρέστι και ζουν σε ένα αχανές σπίτι μέσα στο δάσος. Η Κλέμεντιν είναι καθηγήτρια σε κάποιο σχολείο της περιοχής και προσπαθεί να προσαρμοστεί στην καινούργια γλώσσα. Όταν τελειώνει τη δουλειά, συναντά τον Λούκα για να περάσουν μαζί το υπόλοιπο της ημέρας. Μια από εκείνες τις ημέρες, στο δρόμο για το σπίτι η Κλέμεντιν θα παρατηρήσει ένα παράξενο δυστύχημα στον δρόμο. Όταν φτάσει σπίτι κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα την ξυπνήσουν απότομα παράξενοι θόρυβοι. Αφού γυρίσουν πανικόβλητοι τα δωμάτια, το ένα μετά το άλλο, θα ανακαλύψουν ότι κάποιος προσπαθεί να μπει μέσα. Αναζητώντας μια εξήγηση για το τι συμβαίνει, θα βρεθούν στο κυνήγι ενός αόρατου εχθρού. Όταν ανακαλύψουν τελικά ποιος κρύβεται πίσω από την καταδίωξη θα είναι δύσκολο να το πιστέψουν.

Το αφιέρωμα στις ταινίες χόρρορ συνεχίζεται με μια ταινία μυστηρίου από τις αρχές του 2000 με πολλά στοιχεία της ταινίας να μας θυμίζουν τη δεκαετία. Η ταινία ξεκινάει αναφέροντας στους θεατές ότι η ιστορία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Οι David Moreau και Xavier Palud δημιουργούν από το πρώτο δευτερόλεπτο την αίσθηση του τρόμου, προετοιμάζοντας τον θεατή για κάτι που πιθανόν θα μπορούσε να συμβεί και σε εκείνον. Θέτοντας έτσι γερά τα θεμέλια του φόβου, η ταινία ξεκινάει με ένα σύντομο περιστατικό που διασταυρώνεται με την ιστορία της Κλέμεντιν και του Λούκα, αυξάνοντας την αγωνία, αφού γνωρίζουμε καλά ότι ο δράστης θα επιστρέψει.

Σύμφωνα με τα trivia της ταινίας από το IMDb ένας από τους φόβους της Olivia Bonamy όπως αναφέρει ο David Moreau είναι η κλειστοφοβία. Σε μια από τις σκηνές καταδίωξης του ζευγαριού, η Κλέμεντιν αναγκάζεται να διαφύγει σε ένα στενό τούνελ, κάτω από το έδαφος, όπου η αγωνία και ο φόβος της Bonamy ξεφεύγει από τα όρια της υποκριτικής και γίνεται αληθινός. Η υπερένταση της πρωταγωνίστριας και ο διαρκής τρόμος στο πρόσωπό της, παρασύρει τον θεατή σε ένα καλά σκηνοθετημένο, low budget, αληθοφανές θρίλερ.

Η κάμερα στέκεται συνεχώς πίσω από τους πρωταγωνιστές δίνοντάς τους την εντύπωση ότι βιώνουν την πλοκή μέσα από τα μάτια των ηρώων. Το «Εκείνοι» είναι μια ταινία που δεν αφήνει λεπτό την αγωνία του θεατή, αναμένοντας σε κάθε σκηνή το αναπάντεχο. Η αποκάλυψη του δράστη στο τέλος έρχεται απρόβλεπτα, σε ένα ενδεχόμενο που δύσκολα θα φαντάζοταν κάποιος. Οι επιρροές από αληθινά γεγονότα είναι η λεπτομέρεια που κάνει την ιστορία ακόμα πιο τρομακτική!

Διαβάστε επίσης: 7 ταινίες για να δεις μεταμεσονύχτια στο Cinobo

Αξιολόγηση ταινίας
Βαθμός ταινίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα