Limbo

Ο υπέροχος κόσμος της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

Στον κόσμο του "Limbo" ένα κατάλευκο αγόρι έρχεται από το πουθενά για να ξεσηκώσει αλλόκοτα σενάρια. Μέσα τους ίσως κρύβεται η αλήθεια.

Διαβάστηκε φορες

Πρωτότυπος τίτλος: Limbo (2016)
Ελληνικός τίτλος: Limbo
Σκηνοθεσία και σενάριο: Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη
Πρωταγωνιστούν: Felix Margenfeld, Αγγελος Ντάνος, Lucjano Cani, Χάρης Φούντας, Χρήστος Ψυχράμης, David Szymczak

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

Ξεχωρίζει για: την ατμοσφαιρική σκηνοθεσία
Σταθείτε αν σας αρέσουν: ταινίες με λαογραφικές επιρροές
Προσπεράστε αν: προτιμάτε ταινίες δράσης

Μια παρέα αγοριών παίζει στις ακτές μιας απέραντης παραλίας. Στον τόπο τους γνωρίζονται καλά μεταξύ τους και οτιδήποτε ξένο τους φαίνεται περίεργο. Μέσα σε μια νύχτα θα εμφανιστούν μπροστά τους δύο παράξενες αφίξεις. Ένα λευκό αγόρι που δεν μοιάζει καθόλου μαζί τους και μια φάλαινα που ξέβρασε η θάλασσα στην ακτή. Τα αγόρια με την αθώα τους περιέργεια θα αναρωτηθούν από που προέρχονται οι δύο απρόσμενοι ξένοι και θα προσπαθήσουν να δώσουν τη δική τους εξήγηση σ' ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο.

Η λέξη Limbo έχει δύο σημασίες. Η αβεβαιότητα, το μέρος ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο και το μέρος που πηγαίνουν οι ψυχές των αβάπτιστων παιδιών. Κάπως έτσι μοιάζει και το μέρος που σκηνοθετεί η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη. Στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, ανάμεσα στο νερό και τον ουρανό, η γκρίζα παλέτα ξεκινάει από τις αλυκές με τους λευκούς λόφους αλατιού και καταλήγει στα λασπωμένα νερά με το κατάμαυρο σκοτάδι να καθρεφτίζεται πάνω τους. Μέσα σ' αυτό το γκρίζο τοπίο που τόσο δεξιότεχνα έχει δημιουργήσει, ξεχωρίζει ένα κατάλευκο αγόρι, με άγνωστη καταγωγή, που παίρνει τη μορφή του Χριστού και προσπαθεί να φέρει την ένωση. «Με το μικρό κατσίκι, θα ξαπλώνει η λεοπάρδαλη. Οι λύκοι με τα αρνιά θα μένουν μαζί».

Η Κοτζαμάνη φτιάχνει ένα παραμύθι επηρεασμένο από λαϊκούς μύθους και θρησκευτικές παραπομπές σιγοψιθυρίζοντας μια συγκινητική ιστορία που διηγείται από παιδιά. Το παιδικό συναίσθημα και ο αυθορμητισμός, αποτυπώνεται με την καθοδήγησή της σε απόλυτη ταύτιση με την περιέργεια του αγνώστου και του διαφορετικού. Μαζί τους προσπαθούμε να καταλάβουμε την υπόσταση μιας ύπαρξης που ακροβατεί ανάμεσα στο πραγματικό και το φαντασιακό. Το λευκό αγόρι, στέκεται δίπλα στο μεγάλο θηλαστικό και το πορσελάνινο δέρμα του ποτίζεται από τη μαύρη πίσσα καθώς ακούει τον χτύπο της καρδιάς του.

Το Limbo είναι μια ταινίας μικρού μήκους, από μια σκηνοθέτιδα που αγαπώ ιδιαίτερα. Η ιστορία σκηνοθετημένη σε μια ιερή ατμοσφαιρικότητα καταφέρνει με επιτυχία να φέρει τον θεατή σε συναισθηματική ένταση και πνευματική αναζήτηση. Μπορεί ένα ψάρι που βγαίνει στη στεριά να παραμένει ζωντανό;

Διαβάστε επίσης: 7 ταινίες για αληθινές ιστορίες γυναικών

Αξιολόγηση ταινίας
Βαθμός ταινίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα