a3342535542 16

Greeks Do It Better! - ΣTELLA

Stella Does It Better! 

Διαβάστηκε φορες
Μόλις πριν δύο μέρες έγινε γνωστό πως η Σtella, η δική μας Στέλλα Χρονοπούλου, υπέγραψε στη θρυλική Sub Pop Records. Οπότε αν πραγματικά μιλάμε για Greeks που το κάνουν καλύτερα, τότε σίγουρα η Σtella είναι μία από αυτές. Δεν είναι η μοναδική, ούτε κι η πρώτη, κάποιοι έχουν προηγηθεί, αλλά έχω την αίσθηση πως είναι η πρώτη που υπογράφει σε τόσο μεγάλη και γνωστή εταιρία του εξωτερικού. Το σημαντικότερο όλων είναι, πως η Σtella, πέρα από αυτό της το επίτευγμα, έχει και την καθολική αποδοχή των εγχώριων καλλιτεχνών, πράγμα σπάνιο. Με το σπαθί της λοιπόν η Stella(r). Οπότε της αφιερώνεται το σημερινό Greeks, με μια επιλογή από 10 τραγούδια, δικά της ή συμμετοχές, που δείχνουν την πορεία της προς την κορυφή.

Expert Medicine – Useless (feat. Σtella)

Είναι το 2011 που κυκλοφορεί το εξαιρετικό άλμπουμ των Expert Medicine «Perfect Maniac». Όσοι το έχετε ακούσει γνωρίζετε για τι δυναμίτη πρόκειται, οι υπόλοιποι σπεύστε να το ακούσετε. Στο άλμπουμ αυτό, ένα από τα τραγούδια που ξεχωρίζουν, είναι το «Useless», στο οποίο συμμετέχει η Σtella.

My Wet Calvin - XS Underwear (feat. Σtella)

Ένα από τα συγκροτήματα της γενιάς του είναι οι My Wet Calvin. Το 2012 κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ τους κι ακούμε την Σtella στο «XS Underwear».

Detox

Το 2012 ανεβαίνει στο soundcloud το πρώτο της EP, με τίτλο «Keep Me Naked». To «Detox», είναι το τραγούδι που θυμόμαστε οι περισσότεροι και με την πρώτη της προσωπική κυκλοφορία, καταλαβαίνουμε όλοι ότι κάτι καλό συμβαίνει. Αν θυμάμαι καλά είναι σε παραγωγή του Μπάμπη από τους Expert Medicine (Sillyboy).

Fever Kids – Holding Grass

Το 2013 είναι ένα κρυφό συγκρότημα και τραγούδι που ακούγεται αποκλειστικά αν δεν κάνω λάθος στον En Lefko. Πίσω από αυτό το συγκρότημα βρίσκεται ο Αλέξης των Expert Medicine και ποια άλλη, η Σtella στα φωνητικά. Το τραγούδι σκίζει και κυκλοφορεί επίσημα το 2014.

Picking Words

Θρίαμβος το τραγούδι αυτό, ακούγεται παντού και δικαιωματικά. Μία πολύ μεγάλη στιγμή στην καριέρα της, από το debut ομώνυμο album της από την InnerEar. Το album συμπεριλαμβάνεται στα καλύτερα της χρονιάς κι αποτελεί μέχρι και σήμερα κομβικό σημείο στην πορεία της, αφού την τοποθετεί άμεσα στα μεγάλα ονόματα της ελληνικής σκηνής.

Walk Like I Taught You

Δεύτερη ολοκληρωμένη κυκλοφορία το 2017, πάλι στην InnerEar, το «Works For You», που κινείται στα ίδια υψηλά επίπεδα, χωρίς όμως τις κορυφές του debut. Δείχνει όμως και πάλι τη δυναμική της και την ευκολία που έχει να σκαρώνει κολλητικές μελωδίες κι «απλά» τραγούδια.

NTEIBINT & Σtella - A State Nearby

Συνεργάζεται με έναν ακόμη Έλληνα του «εξωτερικού», αφού ο NTEIBINT ηχογραφεί για λογαριασμό της Eskimo Recordings και διαπρέπει. Επίσης ένα killer track, που απογειώνεται από τα φωνητικά της Σtella. Δεν είναι η μοναδική τους συνεργασία, είναι αυτή όμως που ξεχωρίζει, το 2018.

The Man From Managra – Tonight (feat. Σtella)

Το 2019 συμμετέχει σε ένα τραγούδι των The Man From Managra, το «Tonight». Αυτή τη φορά ο ήχος δεν είναι αυτός που την έχουμε συνηθίσει κι όμως το ηχόχρωμα της, όπως πάντα, κάνει τη διαφορά.

Forest

Τα όνειρα της για μια καριέρα στο εξωτερικό αποκτούν σάρκα κι οστά το 2020, αφού υπογράφει στην Καναδέζικη Arbutus Records και βρίσκεται σε έναν κατάλογο με πολύ ενδιαφέροντα ονόματα και καλλιτέχνες. Το «The Break» συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το προηγούμενο άλμπουμ της κι είναι πιθανότατα το πιο ολοκληρωμένο μέχρι σήμερα κι εκείνο με τις πιο πιασάρικες μελωδίες. Το χαρακτηστικό ριφάκι του «Forest» θα κάτσει ως ήχος κλήσης στο κινητό μου, περισσότερο από έναν χρόνο.

Charmed

Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά, κάνουμε κύμα, φωνάζουμε ρυθμικά το όνομα της. Η Σtella υπογράφει στη θρυλική Sub Pop. Το ξαναγράφω, με κεφαλαία αυτήν τη φορά για να το πιστέψουμε:
Η ΣTELLA ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗ ΘΡΥΛΙΚΗ SUB POP.
Είναι στην ίδια εταιρία για παράδειγμα με τους Beach House και τους Rolling Blackouts Coastal Fever. Τους Mudhoney και τους Iron & Wine. Επίσης King Tuff, Jeff Tweedy, Father John Misty, Low, Shabazz Palaces, Washed Out κι άλλους πολλούς.
Και το πρώτο δείγμα, το «Charmed», είναι τόσο γοητευτικό.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα