butler1

Πέμπτο άτομο καταγγέλλει ως συναισθηματικά κακοποιητική την συμπεριφορά του Win Butler

Η νέα καταγγελία έρχεται να προστεθεί σε τέσσερις προηγούμενες που αναφέρουν ότι ο Butler χρησιμοποιούσε την ιδιότητά του για να εξαναγκάζει άτομα σε σεξουαλικές συνευρεύσεις.

Διαβάστηκε φορες

«Σε παρακαλώ συγχώρεσε με που πληγώθηκα», έγραψε ο Win Butler νωρίς το πρωί της 27ης Αυγούστου 2017, σε μια γυναίκα που αγνοούσε τα κείμενά του και από την οποία ζητούσε να κάνουν σεξ. Σύμφωνα με στιγμιότυπα οθόνης που εξετάστηκαν από το Pitchfork, το μήνυμα είναι ένα από τα εκατοντάδες που ανταλλάχθηκαν μεταξύ του Butler και μιας γυναίκας που ζήτησε να χρησιμοποιήσει το ψευδώνυμο Sabina κατά τη διάρκεια μιας τριετούς σεξουαλικής σχέσης που χαρακτηρίζει ως συναισθηματικά κακοποιητική.

Η Sabina πλησίασε το Pitchfork μετά τη δημοσίευσή του τον Αύγουστο στην οποία τέσσερα άτομα κατηγόρησαν τον frontman των Arcade Fire για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που έλαβαν χώρα μεταξύ 2016 και 2020. Τρεις γυναίκες ανέφεραν με λεπτομέρειες τις σχέσεις τους, στις οποίες πιστεύουν ότι ο Butler χρησιμοποίησε την ιδιότητά του ως διάσημου μουσικού για να τις πιέσει σε για σεξουαλικές συνευρέσεις είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω τηλεφώνου, και το τέταρτο άτομο, το οποίο είναι μη-δυαδικού φύλου, περιέγραψε δύο περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης που περιελάμβαναν ανεπιθύμητο φιλί και άγγιγμα.

Ο Butler αναγνώρισε ότι είχε σεξουαλικές αλληλεπιδράσεις με τα τέσσερα αυτά άτομα, αλλά υποστήριξε ότι οι συναντήσεις μεταξύ τους ήταν συναινετικές. Σε μια δήλωση που εκδόθηκε μέσω της ειδικού σε θέματα δημοσίων σχέσεων κρίσης, Risa Heller, έγραψε: «Έχω παλέψει εδώ και καιρό με προβλήματα ψυχικής υγείας και τα φαντάσματα της παιδικής κακοποίησης. Στα 30 μου, άρχισα να πίνω καθώς αντιμετώπιζα τη βαρύτερη κατάθλιψη της ζωής μου μετά την οικογένειά μας. βίωσα μια αποβολή. Τίποτα από αυτά δεν έχει σκοπό να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά μου, αλλά θέλω να δώσω κάποιο πλαίσιο και να μοιραστώ τι συνέβαινε στη ζωή μου αυτήν την περίοδο». 

Η Régine Chassagne, μουσική συνοδοιπόρος και σύζυγος του Butler, εξέδωσε επίσης δήλωση για να υποστηρίξει τον σύζυγό της. Ένας εκπρόσωπος του Butler από τη μουσική διαφημιστική εταιρεία των Arcade Fire την Nasty Little Man, δεν απάντησε στα αιτήματα του Pitchfork για να σχολιάσει τους ισχυρισμούς της Sabina.

Τον Αύγουστο, μετά την πρώτη δημοσίευση από το Pitchfork, ένας Καναδός νομοθέτης ζήτησε από όσους πιστεύουν ότι έπεσαν θύματα από τον Butler να υποβάλουν επίσημες καταγγελίες, χωρίς πάντως - προς το παρόν - να υπάρχει κάποια δημόσια ένδειξη για τυχόν καταγγελίες που υποβλήθηκαν. Την επόμενη μέρα, η Feist ανακοίνωσε ότι αποσύρει την συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή περιοδεία των Arcade Fire το 2022, με μια δήλωση που αναφέρει τους ισχυρισμούς κατά του Butler ως κίνητρό της. Τον Οκτώβριο, ο Beck ακύρωσε επίσης τις προγραμματισμένες εμφανίσεις του στην επόμενη περιοδεία του συγκροτήματος στη Βόρεια Αμερική χωρίς να δώσει εξήγηση του γιατί. 

Οι περιοδείες συνεχίστηκαν όπως είχε προγραμματιστεί. Στο διάστημα από τη δημοσίευση των καταγγελιών και μέχρι σήμερα, οι Arcade Fire έχουν δημοσιεύσει μόνο μία φορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να ανακοινώσουν ένα show και έχουν κλειδωμένα τα σχόλια στις αναρτήσεις στο Instagram.

Διαβάστε ακόμα