Flowrence & the Machine - Lungs

Florence & the Machine - Lungs

Αρκετοί από εσάς θα ακούσατε το όνομα "Florence" όταν με στόμφο πολλά sites ανακοίνωναν την εμφάνιση της στο φετινό Synch Festival. Άλλοι δεν τη ξέρετε καν και αν σας πουν ότι το τραγούδι που ακούτε αρκετά συχνά στο ραδιόφωνο ("Rabbit heart") είναι δικό της, θα καταλάβετε περί τίνος πρόκειται.

Διαβάστηκε φορες
Florence and the MachineΑρκετοί από εσάς θα ακούσατε το όνομα "Florence" όταν με στόμφο πολλά sites ανακοίνωναν την εμφάνιση της στο φετινό Synch Festival. Άλλοι δεν τη ξέρετε καν και αν σας πουν ότι το τραγούδι που ακούτε αρκετά συχνά στο ραδιόφωνο ("Rabbit heart") είναι δικό της, θα καταλάβετε περί τίνος πρόκειται.

Αντί για δισκοκριτική με αρχή, μέση και τέλος, σήμερα αποφάσισα να σας παρουσιάσω το ντεμπούτο album της Florence και των Machine σε μια μορφή συνέντευξης με τον ίδιο μου τον εαυτό. Ο βασικός στόχος είναι να προσπαθήσω να εξηγήσω γιατί έχω ακούσει τόσες πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες αυτό το δίσκο.

-    Κατ’ αρχάς πες μας δυό λόγια για τη Florence και τους Machine.
-    Η Florence Welch μαζί με τους Machine, οι οποίοι είναι ουσιαστικά διάφοροι τραγουδιστές που κάνουν δεύτερα φωνητικά στη Florence μας έρχονται από το Λονδίνο της Αγγλίας. Το ντεμπούτο album τους “Lungs” κυκλοφόρησε στις 6 Ιουλίου του 2009 και το πρώτο single του δίσκου ήταν το “Kiss with a fist”, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στο soundtrack της ταινίας “Jennifer’s Body”.

-    Τι μουσική άραγε παίζει;
-    Έχει σίγουρα ένα ξεχωριστό προφίλ στη μουσική της. Με αρκετά κοινά στοιχεία με Tori Amos και Kate Bush, η μουσική της Florence είναι κατά βάση η φωνή της. Αυτή κατευθύνει τα υπόλοιπα όργανα, τα οποία ως επί το πλείστον παίζουν δευτερεύοντα ρόλο στα τραγούδια της. Στην εμφάνιση της στο Synch, το παραπάνω ήταν εμφανέστατο. Όλα λειτουργούσαν για την ιέρεια Florence, η οποία λικνιζόταν στους ρυθμούς της μουσικής της, αναδεικνύοντας το καλλίγραμμο κορμί της με το μαύρο φόρεμο που φορούσε.

Florence and the Machine-    Λένε ότι η φωνή της Florence είναι πάρα πολύ καλή. Αληθεύει;
-    Σίγουρα δεν είναι Patti Smith ή Janis Joplin. Όμως, διαθέτει πληθωρική φωνή με έντονα ανεβοκατεβάσματα, τα οποία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του ύφους της. Αν δεν πειστήκατε από τα τραγούδια του Lungs, θα ήσασταν σίγουροι αν την ακούγατε στο Synch Festival 2009.

-    Ποια τραγούδια ξεχωρίζουν από το δίσκο;
-    Εντάξει το “Rabbit heart” (ως γνήσιος Παναθηναϊκός) ξεχωρίζει και είναι μακράν ένα από τα singles της χρονιάς! Το “Howl” θα είναι σίγουρα το έκτο single του δίσκου, μιας και ήδη έχουν προηγηθεί τα πολύ καλά “Kiss with a fist”, “Dog days are over”, “Cosmic Love”, “Drumming love” και βέβαια το “κουνελάκι” – Rabbit heart. Όταν βλέπετε άλλωστε να σας προτείνουν έξι τραγούδια ήδη από ένα album, καταλαβαίνετε πόσο πολύ άρεσε ο δίσκος στον υπογράφοντα.

-    Γιατί την προμοτάρουν τόσο πολύ οι Άγγλοι;
-    Δεν είναι δύσκολο να το απαντήσεις αυτό. Η Βρετανική βιομηχανία μουσικής είναι μια καλοκουρδισμένη μηχανή, η οποία ψάχνει τέτοια νέα ταλέντα, με ξεχωριστό ύφος μουσικής για να αναδείξει κάτι διαφορετικό μέσα στο 2009. Η Florence διαθέτει και το παρουσιαστικό και τη δυναμική να υποστηρίξει κάτι ξεχωριστό σε live εμφανίσεις της.

-    Θα μου πεις ένα τελευταίο λόγο να με πείσεις να ακούσω το “Lungs”;
-    Θα αναγκαστείς να το κάνεις έτσι κι αλλιώς, γιατί τα εγχώρια ραδιόφωνα θα αρχίσουν από Σεπτέμβριο να παίζουν πολλά τραγούδια του. Μάλλον, δεν είναι και τόσο πειστικός λόγος αυτός, ε... Δε θα σου πω κάτι παραπάνω. Βάλε το «ψωμί» σου στο ζουμί της σαλάτας της “Florence” και αν είναι νόστιμο, προχώρει...

Florence and the Machine1. "Dog Days Are Over" - (* * * *)
2. "Rabbit Heart (Raise It Up)" - (* * * * *)
3. "I'm Not Calling You a Liar" - (* * * *)
4. "Howl" - (* * * * *)
5. "Kiss with a Fist" - (* * * , *)
6. "Girl with One Eye" - (* * * *)
7. "Drumming Song" - (* * * * , *)
8. "Between Two Lungs" - (* * * , *)
9. "Cosmic Love" - (* * * * , *)
10. "My Boy Builds Coffins" - (* * * *)
11. "Hurricane Drunk" - (* * * *)
12. "Blinding" - (* * * *)
13. "You've Got the Love" - (* * * *)

Το νουμεράκι μας:  8,3/10

Επίσημο site

MySpace SiteΔιαβάστε ακόμα