Αγγελάκας 3 για πρώτη φορά στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης: Live review

Ξεκινήσαμε το απογευματάκι του Σαββάτου για μία βόλτα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, με αφορμή την πρώτη συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα στην πόλη.
Διαβάστηκε φορες
Το Σαββατόβραδο, ο Γιάννης Αγγελάκας και οι άλλοι δύο συνοδοιπόροι του βρέθηκαν για πρώτη φορά στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Η ανταποκρίτρια μας στην Κρήτη, Σοφία Περακάκη μας έστειλε τις εντυπώσεις της από άλλη μια super εμφάνιση του Γιάννη:

Ξεκινήσαμε το απογευματάκι του Σαββάτου για μία βόλτα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, με αφορμή την πρώτη συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα στην πόλη. Μετά τον καφέ στη γραφική λίμνη του Αγίου, ανηφορίσαμε προς το 1ο Γυμνάσιο, όπου όλα πλέον ήταν έτοιμα για την όμορφη βραδιά που θα ακολουθούσε...

Τη συναυλία άνοιξε το μουσικό σχήμα Πέρα Μπάντα. Οι Πέρα Μπάντα είναι έξι ντόπιοι καλλιτέχνες (φωνή, κιθάρα, μπάσο, λαούτο, λύρα και κρουστά). Στη
σκηνή εμφανίστηκαν οι τέσσερις (δεν υπήρχε λύρα και λαούτο), που ήταν γεμάτοι ρόκ και έντεχνους ρυθμούς, με κομμάτια τόσο γνωστών συνθετών, όσο και δικά τους, εμπνευσμένα με ιδιαίτερο ύφος και στυλ. Ήταν πραγματικά μια απρόσμενη κι ευχάριστη έκπληξη και η ανταπόκριση του κοινού στο άκουσμά τους ήταν ενθουσιώδης. Η φρεσκάδα, το πάθος και η ενέργεια τους μας προετοίμασαν άψογα, ώστε να υποδεχτούμε λίγο αργότερα τον Αγγελάκα.

Για τον Αγγελάκα, μπορεί να ήταν η πρώτη εμφάνιση στην πόλη του Αγίου Νικολάου, ο κόσμος, ωστόσο, ήταν σα να τον γνώριζε καλά... Ήταν γι’ αυτούς ο Γιάννης, που, σχεδόν μετά από κάθε τραγούδι του, «έπαιζε» μαζί του με στιχομυθίες. Ο Γιάννης, λοιπόν, με το γνωστό πλέον λιτό και απέριττο σχήμα Γιάννης Αγγελάκας 3 (τρεις μουσικοί πάνω στη σκηνή: ο ίδιος, μία κιθάρα κι ένα μπαγλαμαδάκι), κατάφερε να συγκεντρώσει πολύ κόσμο, κάθε ηλικίας, στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου και να δημιουργήσει μία μοναδική βραδιά, γεμάτη παλμό, ζωντάνια και ενέργεια, με πολλά από τα αγαπημένα τραγούδια των «Τρύπες» και φυσικά εκείνα της σόλο καριέρας του. Δε θα μπορούσαν, άλλωστε, να μη συνεπάρουν το κοινό οι εκρηκτικοί στίχοι του, που πάντα πιάνουν τον παλμό της κοινωνίας κι επιβεβαιώνουν δικαίως ότι αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες καλλιτέχνες των τελευταίων δεκαετιών, που συνεχώς εξελίσσεται.

Έτσι λοιπόν, για 2 ώρες περίπου ζήσαμε μια ιδιαίτερη και μοναδική ατμόσφαιρα, που, όπως και ο ίδιος ανέφερε «είμαι τυχερός που βρίσκομαι Κρήτη», έτσι κι εμείς ήμασταν τυχεροί που τον ακούσαμε και περισσότερο τυχεροί, τυχεροί που τον έχουμε!


Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
9,5 / 10 (σε 4 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα