Παυλίδης, Τσαλιγοπούλου, Skatalites, Louisiana Red, Κηλαηδόνης κ.α. στο Passport

Αρκετοί μεγάλοι μουσικοί και συγκροτήματα θα διαβούν το κατώφλι της Μουσικής Σκηνής του Passport μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Διαβάστηκε φορες
Αρκετοί μεγάλοι μουσικοί και συγκροτήματα θα διαβούν το κατώφλι της Μουσικής Σκηνής του Passport μέχρι το τέλος της χρονιάς. Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα:

Παρασκευή 28 και Σάββατο 29/10
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & B-MOVIES
Τιμή εισόδου: 15 eur (με μπύρα ή κρασί) – 25 eur (σε τραπέζι)
Ωρα έναρξης: 21.30

Ο Παύλος Παυλίδης και οι B - Movies επιστρέφουν στον Πειραιά και στο PassPort, για δυο βραδιές, την Παρασκευή 28 και το Σάββατο, 29 Οκτωβρίου. Θα μας παρουσιάσουν όλα τα κλασικά τους κομμάτια αλλά και κάποια τραγούδια-έκπληξη…
 
Ο Παύλος Παυλίδης, ο ευαίσθητος δημιουργός και ανήσυχος συνθέτης που ξεκίνησε τη μουσική του πορεία με τα «Μωρά στη Φωτιά», κέρδισε επάξια την αγάπη του κοινού και την πλατιά αναγνώριση ως front man στα «Ξύλινα Σπαθιά».
 
Από το 2003 και μετά συνεχίζει την προσωπική του μουσική διαδρομή με συνοδοιπόρους τους B - Movies. Σήμερα, ο Παύλος Παυλίδης έχει φτάσει στην καλλιτεχνική του ωριμότητα καθώς μπορεί να μετουσιώνει αβίαστα την προσωπική του αλήθεια σε στίχους και να τους ντύνει με τις φωτεινές του μελωδίες. Είναι πλέον ένας έμπειρος μουσικός, κατασταλαγμένος, με πλούσιες εμπειρίες αλλά με το μικρόβιο της αναζήτησης, συνεχίζει να ταξιδεύει σε κόσμους ονειρικούς, όπου το σκοτάδι διαλύεται στο φως, όπως η σκοτεινή πλευρά του καθενός νικιέται από τη φωτεινή…
 
Οι B –MOVIES θα είναι όπως πάντα μαζί του. Ο ήχος τους άλλοτε μελαγχολικός και μελωδικός, άλλοτε ορμητικός και έντονα ηλεκτρικός, δεν παύει να ξυπνά αναμνήσεις και συναισθήματα, να εκφράζει έναν κόσμο που θέλει να ονειρεύεται και δεν παύει να ελπίζει.
 
Την Παρασκευή 28 και το Σάββατο, 29 Οκτωβρίου ο Παύλος Παυλίδης και οι B - Movies επιστρέφουν στον Πειραιά και θα ανέβουν στη σκηνή του PassPort για να παρασύρουν το κοινό τους σε έναν κόσμο όπου το φως και το σκοτάδι εναλλάσσονται ταχύτατα, προκαλώντας «λευκές καταιγίδες».

Κυριακή 30/10
SCHOOLS OUT PIRAEUS
One Night Rock
Funk Up – Public Distortion – Lost In Delusion –
Pink Panthers – PR.I.M.E – Anassa – Until A Better Name
Τιμή εισόδου: 5 eur - Ωρα έναρξης: 17.00

Παρασκευή 11 και Σάββατο 12/11
LOUISIANA RED + BLUES WIRE
Τιμή εισόδου: 15 eur (με μπύρα ή κρασί στο μπαρ) – 25 eur (σε τραπέζι)
Ωρα έναρξης: 21.30

Ο Louisiana Red έρχεται στην Ελλάδα κάθε χρόνο από το 1987. Αποτελεί  χωρίς αμφιβολία μία από τις  περισσότερο σημαντικές  προσωπικότητες του μπλουζ, έναν από τους τελευταίους αυθεντικούς θρυλικούς bluesmen.

Κάθε χρόνο περιοδεύει ασταμάτητα από ήπειρο σε ήπειρο, τραγουδώντας τα δικά του βιώματα και ηχογραφώντας τα σε άλμπουμ υψηλών προδιαγραφών.

Δεν είναι παράξενο ότι τόσο το ηλεκτρικό του άλμπουμ “Back to the black bayou”, όσο και το ακουστικό “You got to move” με τον πιανίστα David Maxwell, ανακηρύχθηκαν από το Blues Foundation ως τα καλύτερα του 2010 στις αντίστοιχες κατηγορίες.
Ο ίδιος έχει δικαιωθεί με το βραβείο W.C.Handy, ως ο καλύτερος παραδοσιακός καλλιτέχνης του μπλουζ. Ήδη στη χώρα μας έχει  κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ του με τον Στέλιο Βαμβακάρη και ένα με τον Ζωρζ Πιλαλί, ενώ η συμμετοχή του στην παρουσίαση των Blue Evenings στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Δεκέμβριο του 1996, ήταν συγκλονιστική.

Τα τραγούδια του Red είναι τα καθρεφτίσματα της ζωής του: Γεννιέται με το όνομα Iverson Minter στα 1932 στην Bessema, της Alabama. Η μητέρα του πεθαίνει μια εβδομάδα μετά τη γέννα του, ενώ το 1942  ο πατέρας του δολοφονείται από την Ku-Klux-Klan... Ο Red μεγαλώνει σε ορφανοτροφείο, κοιμάται στους δρόμους και κλέβει για να ζήσει. Η αστυνομία που τον συλλαμβάνει τον αναγκάζει να αντιμετωπίσει το δίλημμα φυλακή ή στρατός, και ο Red βρίσκεται να πολεμάει στη Κορέα, όπου και τραυματίζεται.
Η μουσική του δραστηριότητα αρχίζει στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '40, όταν πιτσιρικάς παίζει φυσαρμόνικα και κιθάρα στους δρόμους για πενταροδεκάρες.

Το 1948 γνωρίζει τον Muddy Waters, ο οποίος γοητεύεται από τον πεισματάρη δωδεκάχρονο ορφανό και του μαθαίνει όλα όσα ξέρει, ανατρέφοντάς τον σαν το πνευματικό του παιδί.

Σήμερα, ο Louisiana Red είναι ο μοναδικός μουσικός του μπλουζ που παίζει σλάιντ, όπως ακριβώς και ο Muddy.
Στη δεκαετία του '50 αρχίζει να ηχογραφεί με το ψευδώνυμο Crying Red ή Playboy Fuller. Στη συνέχεια υιοθετεί το Louisiana Red, είτε λόγω της Ινδιάνικης καταγωγής του, είτε εξαιτίας της σοσιαλιστικής του ιδεολογίας και δράσης στο κίνημα των Black Muslims και του Rev.Ike, στις αρχές της δεκαετίας του '60.

Ακολουθούν φεστιβάλ και περιοδείες με τους Albert King, Johnny Winter, Rory Gallagher, Eric Burdon, με τον οποίο και συμπρωταγωνιστεί στην ταινία "Comeback", αλλά και καταλυτικές συνεργασίες με τον John Lee Hooker και τον Jimmy Reed.

Ο Louisiana Red είναι ένας μοναδικός φίλος για όσους τον έχουν γνωρίσει από κοντά - και είναι πολλοί αυτοί στην Ελλάδα – και ταυτόχρονα ένας ξεχωριστός και μεγάλος καλλιτέχνης.

Ο Louisiana Red είναι τα Blues!
http://www.louisiana-red.com/index.php?id=2
Παρασκευή 18/11
SKATALITES
plus opening act: The Raindogs
Τιμή εισόδου: 20 eur (προπώληση) – 25 eur (ταμείο)
Ωρα έναρξης: 21.30

Παρασκευή και Σάββατο, 25-26/11
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ
Ωρα έναρξης: 22.00

Παρασκευή 9 και Σάββατο 10/12
ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗΣ
Τιμή εισόδου: 15 eur (με μπύρα ή κρασί στο μπαρ) – 25 eur (σε τραπέζι)
Ωρα έναρξης: 22.00

Παρασκευή, 16-23-30/12 και Σάββατο, 17/12
ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ
Τιμή εισόδου: 12 eur (με μπύρα ή κρασί στο μπαρ) – 18 eur (σε τραπέζι)
Ωρα έναρξης: 22.00


Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα