The Good, the Bad & the Queen 17-23/11/11

Lena: O Βενιζέλος τα βράδια φοράει περούκα και τριγυρνά σε ροκ σκηνές.
Διαβάστηκε φορες




Περί μουσικής


gbal: Το C'mon των Low, το Hysterical των Clap your hands say yeah και το Ceremonials της Florence + the Machine είναι τα albums, που ξεχωρίζω τις τελευταίες εβδομάδες. Ωραία και η επιστροφή των Walkabouts. Οι μελωδίες παραμένουν, αν και το "παρανοϊκό" Soul Thief είναι σίγουρα ένα τραγούδι, που δε μας έχουν συνηθίσει ο Chris, η Carla και οι υπόλοιποι Walkabouts.

Lena: Μουσική... αυτό εδώ το τραγουδάκι...

Περί ανέμων και υδάτων


Lena: O Βενιζέλος τα βράδια φοράει περούκα και τριγυρνά σε ροκ σκηνές.

halias: Η Εθνική Ελλάδος πάει Euro. Ο Σάντος δοκιμάζει νέα παιδιά. Πότε πότε παίζουμε και ποδόσφαιρο. Με την Ρωσία, έστω και χαλαρά, είδαμε ματς. Γκολ θέαμα και χαρά. Εκτός αν είσαι διοίκηση μεγάλης ομάδας και ανησυχείς για το ντέρμπι ή αν είσαι δημοσιογράφος και ψάχνεις μπούρδες όπως το αήττητο σε φιλικά.

gbal: Η κουβέντα που έχει ξεκινήσει με τα μόλις δύο άρθρα του Φίλιππου Χρυσόπουλου. Μπορείς να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις με όσα λέει, αλλά και με τον τρόπο που εκφράζεται, αλλά το σίγουρο είναι ότι σε βάζει σε σκέψεις. Μόνο οι συζητήσεις που έχουν προκληθεί αποδεικνύουν την επιτυχία της "Λοβοτομής".







Περί μουσικής


gbal: Δυστυχώς, εκτός από λίγες, συγκεκριμένες περιπτώσεις, οι εμφανίσεις διάφορων μουσικών σε σκηνές δεν πάνε καλά φέτος. Ναι, είναι η κρίση, που αναγκάζει τον κόσμο να μετράει τα λεφτά του. Ναι, είναι οι μουσικές σκηνές που αναγκάζονται να "παίξουν" με σίγουρα χαρτιά ή με χαμηλού κόστους παραγωγές. Ναι, συμφωνώ με τον Στέργιο - Stepas στο ότι δεν υπάρχει σε μεγάλο βαθμό έμπνευση στο κομμάτι αυτό... Το ίδιο συμβαίνει και σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις πάντως.


Περί ανέμων και υδάτων


halias: Η πολιτική και οι πολιτικοί γενικότερα. Έχουμε 'νέα' κυβέρνηση που στηρίζεται από τρία κόμματα. Τη μια μέρα πανηγύρι, την άλλη δεν ξέρουν αν την στηρίζουν. Τη μια μέρα να κάνει σημαντικές αλλαγές, την άλλη προσωρινή. Την μια μέρα θέλουμε την συμφωνία, την άλλη δεν υπογράφουμε. Ζάλη, αλλά ζάλη λέμε, και αυτά σε μια βδομάδα. Άλλαξε στη ζωή μας τίποτα;

Lena: Βαρέθηκα το νεοφιλελεύθερο αλατοπίπερο πρωί βράδυ στα κανάλια... για να καταλάβω.... τώρα έχουμε σωθεί;

halias: Οι δημοσιογράφοι. Μήπως πρέπει μόνιμα να τους λέμε φημολόγους; Κάθε πιθανό σενάριο για τις εξελίξεις στην Ελλάδα ή παγκοσμίως το ακούσαμε τις τελευταίες μέρες. Ακόμα και από ξένους δημοσιογράφους. Και πάντα με το απαραίτητο: πηγές στην κυβέρνηση (είτε ελληνική ή άλλη) που δεν χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση. Μα τι πίνουν;






Περί μουσικής


Lena: David Lynch- Crazy clown Time...περίεργος, σκοτεινός, αισθησιακός, μερικές φορές μελωδικός και άλλες ηλεκτρικός

gbal: Η αυριανή εμφάνιση των Skatalites στο Passport. Θρυλικό συγκρότημα της ska, το οποίο έχει κάνει sold-out εμφανίσεις όσες φορές έχει παίξει στην Ελλάδα! "Τα κανόνια του Ναβαρόνε" αναμένεται να τα δώσουν όλα αύριο.

Lena: Avalance city-Our new life above the ground....ένας δίσκος που όντως σε ανεβάζει πολύ πάνω από το έδαφος...τόσο ανάλαφρος και αισιόδοξος.

halias: Δεν ξέρω που να το βάλλω αλλά η τάση του Αnt1 να βάλει ξαφνικά όπερα κάθε τόσο μου θυμίζει το αμίμητο για την Μαρία Αντουανέτα και το ψωμί και το παντεσπάνι. Τώρα που δεν μπορείτε να βγείτε να ακούσετε αυτά που θέλετε να ακούσετε, ήρθε η λύση: όπερα. Όχι ότι έχω κάτι εναντίον της όπερας αλλά είμαι σίγουρος ότι πολλοί άντρες θα το καταχαρούν. Έχουν να γίνουν εγκλήματα...


Περί ανέμων και υδάτων


Billaras: Οι φωνές που ακούγονται όλο και πιο πολύ και μας προτρέπουν να ακολουθήσουμε, σαν χώρα και σαν λαός , δρόμο διαφορετικό από αυτό που μας συνιστούν οι ευρωπαίοι σύμμαχοί μας και ¨φίλοι¨ μας. Προτείνω ανεπιφύλακτα να παραβρεθείτε σε κάποια από τις επόμενες ομιλίες του Δημήτρη Καζάκη που οργανώνονται ανά την επικράτεια. Θα σας λυθούν πολλές απορίες για το πως μπορούμε να βγούμε από την κρίση.

halias: Έπεσε ο απόλυτος δυτικός πρωθυπουργός. Παρόλα αυτά συνεχίζει ακάθεκτος ο Μπερλουσκόνι: Για όλα φταίνε οι άλλοι και στο βάθος θα ξανάρθω. Τέλος τα πάρτι; Τέλος οι ψηλόλιγνες σε υπουργικές θέσεις; Τέλος τα σχόλια του για το πόσο άντρας είναι, και πόσο αγαπά τις γυναίκες, αλλά όλες όμως; Δεν νομίζω.

φωτογραφίες από: http://www.theinsider.gr/, http://en.wikipedia.org/, http://pitchfork.com/

Διαβάστε ακόμα