Οι Black Sabbath συνεχίζουν χωρίς τον ντράμερ τους Bill Ward

O ντράμερ Bill Ward αρνείται να συμμετάσχει στην επικείμενη επανένωση.
Διαβάστηκε φορες
Μετά την ανακοίνωση ότι ο κιθαρίστας των Black Sabbath Tony Iommi πάσχει από καρκίνο, άλλο ένα εμπόδιο εμφανίστηκε στην πορεία επανασύνδεσης της μπάντας. Ευτυχώς, δεν αφορά θέμα υγείας αλλά συνεργασίας. Ο ντράμερ Bill Ward με μια ανοικτή επιστολή του πριν από λίγες ημέρες δήλωσε πως δεν μπορεί να συνεχίσει με τους Sabbath αν δεν του παρουσιάσουν ένα «συμβόλαιο που να μπορεί να υπογράψει, το οποίο θα αντικατοπτρίζει την αξιοπρέπεια και το σεβασμό που μου αξίζει ως ιδρυτικό μέλος», όπως ανέφερε ο ίδιος.

Οι Ozzy Osbourne, Tony Iommi και Geezer Butler με ένα ποστ στο Facebook δήλωσαν ότι: «Λυπηθήκαμε όταν μάθαμε μέσω Facebook την άρνηση του Bill να συμμετέχει στα τρέχοντα σχέδια των Black Sabbath. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε να ηχογραφούμε χωρίς αυτόν, αν και η πόρτα μας θα είναι πάντα ανοιχτή…»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ward βρίσκεται σε δημόσια διαμάχη με την ομάδα management των Sabbath. Το 2004, ανακοινώθηκε ότι ο Mike Bordin των Faith No More θα αντικαταστήσει τον Ward στην περιοδεία Ozzfest. Τελικά, οι δυο πλευρές τα βρήκαν πριν την περιοδεία και ο Ward συμμετείχε σε αυτή. Ο Ward δήλωσε στην πρόσφατη επιστολή του ότι «μετά την τελευταία περιοδεία ορκίστηκα ότι δεν θα ξαναυπογράψω ένα παράλογο συμβόλαιο». To 2006 o Ward αποχώρησε επίσης από την επανένωση των Iommi, Butler, Dio και Appice ως Heaven and Hell για άγνωστους λόγους.

Στην επιστολή του ο Bill Ward αναφέρθηκε και στην πιθανότητα να αντικατασταθεί από κάποιον άλλο ντράμερ: «Εάν αντικατασταθώ, πρέπει να αντιμετωπίσω εσάς, αγαπητοί θαυμαστές των Black Sabbath. Ελπίζω να μην με θεωρήσετε υπεύθυνο για την αποτυχία της επανένωσης, όπως αυτή διαφημίστηκε. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι η πίστη μου στους Sabbath είναι ανέπαφη».Διαβάστε ακόμα