Hard Rock & Heavy Metal Συναυλίες 2012

Τέλος τα καρναβάλια! Μπαίνει η άνοιξη και ανοίγει και ο χωρός των  συναυλιών. Πάρτε χαρτί και μολύβι, κάντε υπολογισμούς στα οικονομικά σας, γιατί κάτι θα δούμε και φέτος...

Διαβάστηκε φορες
Γεια σας κυρίες και κύριοι. Προτίμησα να αφήσω να περάσει το πρωτο δίμηνο του νέου έτους πριν αρχίσω να αραδιάζω  τι ακριβώς έχει ανακοινωθεί απο συναυλίες στη χώρα μας για το 2012.

Ο λόγος που επέλεξα (όπως και πέρυσι) αυτή την περίοδο για τη συναυλιακή σας ενημέρωση, είναι γιατί τα περισσότερα groups τουλάχιστον μέχρι το τέλος του καλοκαιριού έχουν προγραμματίσει τα live τους. Χωρίς βέβαια αυτό να μην μας κρύβει μελλοντικές εκπλήξεις (ειτε ευχάριστες , ή δυσσάρεστες). Λοιπόν, για να μην πολυλογούμε πιάνουμε αμέσως δουλειά.

Μήνας Μάρτιος

Ξεκινά άκρως δυναμικά στη Θεσσαλονίκη, σήμερα 1/3 στο 8ball με μια δυνατή τριάδα : MALEVOLENT CREATION/ KRISIUN/ VITAL REMAINS. Χωρίς να πάρουμε ανάσα στις 2 και στις 3 του Μαρτίου το An Club στα Εξάρχεια φιλοξενεί το Up The Hammers Festival. Την πρώτη μέρα: Shok Paris, Pagan Altara, Holy Martyr, dark Forest , Sorrows Path, Gae Bloga, Witchcurse. Τη δεύτερη : Skyclad, Cloven Hoof, Metal Inquisitor, Valor, Axevyper, Serpent Saints, Lethal Saint.

Τη σκυτάλη λαμβάνουν οι φοβεροί και τρομεροί Opeth στις 3/3 στο Block33 Θεσσαλονίκη και 4/3 στο Fuzz στην Αθήνα. Άλλη μια αξιόλογη συναυλία που θα τελεστεί και Θεσσαλονίκη (8/3 8ball) και Αθήνα (9/3 KYTTAPO) είναι αυτή του Tony McAlpine (μαζι του θα εμφανιστούν Agent Cooper και Daniel Pique).

Πάμε να περάσουμε σε κάτι πιο ατμοσφαιρικό, με λίγο από βόρεια μυθολογία, μια όμορφη παρουσία και μια άψογη φωνή: 9/3 στη Θεσσαλονικη (Block33) και 10/3 στην Αθήνα στο Αn Club οι Leave's Eyes (Η Liv Kristin ex- Theatre Of Tragedy και μέλη των Atrocity για όσους δεν γνωρίζουν).

Τις ίδιες μέρες όμως με τους Leave's Eyes έχουμε και τον Arthur Brown (9/3 Gagarin 205 Αθήνα και 10/3 ΜΥΛΟΣ Θεσσαλονίκη). Και κάπως έτσι με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις κλείσαμε το Μάρτιο. Δεν νομιζω ότι είναι και άσχημα; Αλλά για να δούμε τι κρύβει και ο Απρίλιος!

Απρίλιος

Ο Marky Ramone ξεκινάει μεγάλο τουρνέ στην Ελλάδα. Τι εννοούμε; Για δώστε βάση: 4/4 Θεσσαλονίκη στο Block33, 5/4 Ιωάννινα στο Boxx, 6/4 Πάτρα Ακτη Δυμαίων, 7/4 Αθήνα στο Gagarin205 και 8/4 Λάρισα στο All Alive. Στις 21/4 ένας μεγάλος θρύλος του rock/hard rock ο Michael Schencker θα εμφανιστεί στο Block33 στη Θεσσαλονίκη, με νέα solo δουλειά Temple Of Rock. Στις 22/4 οι Σουηδοί Amon Amarth θα εμφανιστουν στο Fuzz στην Αθήνα , κλείνοντας και 20 χρόνια παρουσιάς στο χώρο.

Και φτανουμε στο τέλος του Απριλίου: Κρατηθείτε! Όποιος ακούει heavy metal και σέβεται τον εαυτό του δεν πρέπει να χάσει με τίποτα τους Psychotic Waltz.

Αυτή η γκρουπάρα από την Αμερική επανενώθηκε πρόσφατά με την αυθεντική της σύνθεση και έρχεται για δυο μοναδικά live:  28/4 στην Αθήνα στο Fuzz και 29/4 στο Block33 στη Θεσσαλονίκη. Και δεν τελειώνουμε εδώ! Μαζί με τους Psychotic Waltz και στα δυο live θα βρίσκονται και οι Δανοί Royal Hunt έχοντας στα φωνητικά τον D.C. Cooper. Δηλαδή θα ακούσουμε σίγουρα κομμάτια από Moving Target και Paradox. Σπεύσατε για εισιτήρια!

Μάϊος

Τελευταίος μήνας της άνοιξης ο Μάιος, η θερμοκρασία σιγά σιγά ανεβαίνει αλλά μέχρι αυτη τη στιγμη που μιλάμε δεν έχουμε ακόμη παρέλαση πολλών ονομάτων. Έτσι, τα δυνατά events είναι σε πρώτη φάση οι Ozric Tentacles στις 16/5 στο 8ball στη Θεσσαλονίκη και στις 17/5 στο ΚΥΤΤΑΡΟ στην Αθήνα. Τέλος στις 28/5 οι Lamb Of God θα είναι στο Fuzz στην Αθήνα.

Ιούνιος

Καλοκαιράκι βραδινό μπανάκι... Όχι δεν προλογίζω live του Χαριτοδιπλωμένου, απλά μπαίνει ο Ιούνιος. Και πιστέψτε με συναυλιακά είναι πολυ καυτός. Για ρίξτε μια ματιά: 7/6 και οι επανενωμένοι Sacred Reich έρχονται για ένα thrash ολοκαύτωμα στο Gagarin205. Και πριν προλάβει να πέσει η σκόνη από τους Sacred Reich άλλη μια classic old school thrash μπάντα θα επισκεφθει τη χώρα μας για δυο μοναδικές εμφανίσεις : Οι Overkill στις 12/6 στο Gagarin205 (Αθήνα) και 13/6 Principal Club (Θεσσαλονίκη). Τη σκυτάλη παίρνουν οι πολυαγαπημένοι του ελληνικού κοινού Blind Guardian για τρεις εμφανίσεις: δυο στο Fuzz στην Αθήνα 15 και 16/6, και μια στη Θεσσαλονίκη 17/6 στο Principal Club. Συγκρατείστε, όμως,  παρακαλώ αυτή την ημερομηνία: 18 Ιουνίου 2012. Αυτή την ημερομηνία επέλεξαν οι θρύλοι του Southern rock Lynyrd Skynyrd για να εμφανιστούν στην Ελλάδα στο γηπεδο Baseball στο Ελληνικό για να μας παρασύρουν με τις μεγάλες επιτυχίες τους Sweet Home Alabama, Simple Man, Free Bird και άλλες.

Και αφού ξεκινήσαμε με thrash καλό είναι να τελειώνουμε με thrash: οι Megadeth μας τιμούν για άλλη μια φορά με την παρουσία τους αυτή τη φορά στην Ιερά Οδό στις 20/6.



Ιούλιος

1/7 : ROCKWAVE FESTIVAL 2012. Μετά τα τελευταία γεγονότα που λιγο ως πολυ γνωρίζετε (ακύρωση των Black Sabbath λόγω ασθένειας Iommi) ευτυχώς δεν καταλήξαμε σε φιάσκο. Έτσι, λοιπόν, headliners θα είναι οι Ozzy Osbourne and friends. Όπου friends είναι o Geezer Butler, o Slash, o Zakk Wylde, o Gus G.

Η υπόλοιπη μέρα θα απαρτίζεται από πάρα πολύ μεγάλα group : Machine Head, Paradise Lost, Unisonic (οι x-Helloween  Kiske και  Hansen, o  x-Krokus Meyer  και  μελη των Pink Cream 69). Το team του φετεινού rockwave συμπληρώνουν οι Planet Of Zeus και οι Lucky Funeral. Με μεγαλη αναμονη, όπως πάντα, στο Terra Vibe στη Μαλακάσα.


Σεπτέμβριος

Για τον Αυγουστο προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο πολύ μεγάλο event που να αφορα το heavy metal ή το hard rock. O Σεπτέμβριος, όμως έχει ένα πολύ μεγάλο και βαρύ όνομα της μουσικής βιομηχανίας. 4/9/2012 στο Ολυμπιακό Σταδιο θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στη χώρα μας οι Red Hot Chili Peppers.

Η φημολογία ειδικά των τελευταίων δυο – τριών ετών ότι κάθε φορά έρχονται επιβεβαιώνεται  έμπρακτα πλέον, με την ανακοίνωση του live για τις 4 Σεπτεμβρίου. Και τέλος μια είδηση που λάβαμε χθες: οι Dead Can Dance ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους (Brendan Perry και Lisa Gerrard) και θα δωσουν δυο συναυλίες στην Θεσσαλονίκη 21/9 στο Θέατρο Γης και στην Αθήνα 23/9 στο Θεατρο Λυκαβηττού.

Αυτά, προς το παρόν, αν και κάθε μέρα όλο και κατι ανακοινώνεται. Πιστεύω να μην έχουμε ακυρώσεις αλλά να αυξηθεί το πρόγραμμα των συναυλιών στη χώρα μας. Ό,τι μαθαίνουε θα σας το ανακοινώνουμε.

KEEP ON ROCKIN’  &  STAY HEAVY!

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
10,0 / 10 (σε 3 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα