ψυλλο-λόγια σιτ ον πάσαλος νάου

Ευτυχώς που υπάρχουν κι οι λεγόμενοι μικροί και δίνουν άλλον τόνο στο εγχώριο πρωτάθλημα. Το καραβάκι της Καβάλας δεν χαρίστηκε ούτε στους πράσινους κι έχει βάλει πλώρη να τους τρελάνει όλους...
Διαβάστηκε φορες
Ευτυχώς που υπάρχουν κι οι λεγόμενοι μικροί και δίνουν άλλον τόνο στο εγχώριο πρωτάθλημα. Το καραβάκι της Καβάλας δεν χαρίστηκε ούτε στους πράσινους κι έχει βάλει πλώρη να τους τρελάνει όλους. Τον μόνο που λυπάμαι είναι τον πουράτο πρόεδρό της που λόγω προβλημάτων με το νόμο δε μπορεί να παραστεί στα επίσημα για να μετρήσει στην κομπολόγα του τα γκολ της ομάδας του και τους αναστεναγμούς των αντιπάλων. Όπως λέει κι η παροιμία, λίγο παραφρασμένη, θέλει η «πουτάνα» να χαρεί κι η δικαιοσύνη δεν την αφήνει...Έκοψε βαθμό από τον πρωτοπόρο και του έβαλε συγκάτοικο στο ρετιρέ. Τώρα θα δούμε τα άντερα που έχουν τα διψασμένα για τίτλο τριφύλλια γιατί οι μεγάλες ομάδες στα ζόρια φαίνονται.

Ζόρικα όμως τα πράγματα και για την εθνική μας. Βλέποντας την κλήρωση το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι άρχισε να σβήνει το τυχερό άστρο του Όθωνα. Και για να προλάβω τους καλοθελητές που μπορεί να με πουν κωλοτούμπα δεν υπονοώ τίποτα κακό για τον καλύτερο προπονητή που είχαμε ποτέ. Απλά παλιότερα μία η παρθένος στον Άρη, μία ο σκορπιός στην Αφροδίτη μπορούσε να καταφέρει το καλύτερο για μας από μια αποτυχία των άλλων. Μετά την φανταστική κλήρωση για τα προκριματικά του παγκοσμίου και την ήττα στην πρώτη αγωνιστική της Ελβετίας από το Λουξεμβούργο όλα του πάνε ανάποδα. Καμία γκέλα για τους αντιπάλους, πολλές για μας και σαν κερασάκι στην τούρτα ήρθε και η Ουκρανία. Ο πιο δύσκολος αντίπαλος θα είναι το τελευταίο μας εμπόδιο. Ελπίζω να μην είναι αξεπέραστο.

Παρακαλούσα να την αποφύγουμε όπως ο διάολος το λιβάνι αλλά φεύ... Ήρθε η ώρα να δείξουν τα παιδιά αν το Euro του 2004 τους μπόλιασε με πνεύμα νικητή. Διαφορετικά θα στηθούν λαϊκά δικαστήρια στα κανάλια και τα ραδιόφωνα και κρεμάλες στις εφημερίδες. Θα πουν οι σχετικο-άσχετοι την άποψη τους και θα αφήσουν το γνωστό υπονοούμενο «τα ’λεγα εγώ»… Ας στείλουμε τουλάχιστον όλοι τη θετική μας ενέργεια την ώρα των αγώνων και ας ξεχάσουμε για πιο μετά τα μίση και τους αλληλοσπαραγμούς!!

Στο μπασκετάκι δε θα ασχοληθώ με αθλητικά δρώμενα αλλά με την εκδίκηση του χοιρινού που θέρισε το Σοφοκλή μας. Του τη φύλαγε τόσα χρόνια. Γνωστός καταναλωτής ο big-Sofo δεν περίμενε ποτέ ότι θα πέσει θύμα του αγαπημένου του αυτού προϊόντος. Στην πόλη του Θερμαϊκού άλλωστε είναι γνωστή η ιστορία με το σουβλατζίδικο που έκλεισε ρολά για να ικανοποιήσει τις ορέξεις και μόνο…Μετά λοιπόν τα ρεζερβέ τραπέζια έχουμε και τα ρεζερβέ μαγαζιά! Να του ευχηθούμε περαστικά και καλή επιστροφή στις μασαμπούκες…

Υ.Γ. αφιερωμένο εξαιρετικά στον big-Sofo αυτό το videaki...


Θανάσης Παπακωνσταντίνου - Αποσπερίτης

Διαβάστε ακόμα