Rudi Protrudi (Fuzztones): Σκέφτομαι να ζητήσω την Ελληνική υπηκοότητα αυτό το καλοκαίρι

Το Σάββατο 5 Μαϊου θα είναι στο Gagarin. Πριν λίγες ημέρες ο Δ. Αντωνόπουλος τα είπε με τον Rudi.
Διαβάστηκε φορες
Το Σάββατο 5 Μαϊου, οι Fuzztones θα είναι για άλλη μια φορά στο Gagarin. Πριν λίγες ημέρες ο Δημήτρης Αντωνόπουλος τα είπε με τον Rudi Protrudi. Μίλησαν για το "Snake Oil", το νέο δισκάκι των Fuzztones, την αγάπη του Rudi για την Ελλάδα, τους Cult και τον Ian Astbury, τους Ramones, το CBGB, την αγαπημένη του συναυλία και πολλά άλλα.

1/ Αρχικά Rudi, είναι πάντα τιμή μας να έχουμε μια συνέντευξη από μια θρυλική μπάντα όπως οι Fuzztones. Τόσοι πολλοί καταπληκτικοί δίσκοι σε τόσα πολλά χρόνια! Και τώρα έχουμε έναν καινούργιο! Μιλάω βέβαια για το νέο σας album "Snake Oil". Μπορείς να μας πεις την ιστορία πίσω από το νέο σας δίσκο;

Σε ευχαριστώ πολύ Δημήτρη!

Λοιπόν, από τό 1990 που κυκλοφορήσαμε το "Creatures That Time Forgot", οι fans μας ρωτούσαν αν υπάρχει κι άλλο αντίστοιχο υλικό με αυτό - ακυκλοφόρητα τραγούδια, demos, καταλαβαίνεις... Έτσι, δέκα χρόνια πριν άρχισα να συγκεντρώνω υλικό, το οποίο τελικά θα κυκλοφορήσουμε. Εντωμεταξύ, υπήρχε πάντα κάτι καλό να προστεθεί, έτσι συνέχισα να μαζεύω τραγούδια, κομμάτια από συνεντεύξεις μας κ.α. Έτσι βασικά, το Snake Oil είναι ένα διπλό CD με σπάνια τραγούδια των Fuzztones, τα οποία καλύπτουν τα 31 χρόνια ύπαρξης μας.

2/ Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για το αποκλειστικό Radio Session για την εκπομπή μου! Πώς αισθάνεσαι αλήθεια που επιστρέφεις στην Αθήνα για μια συναυλία;

Αγαπάμε την Αθήνα! Αγαπάμε την Ελλάδα, κάνεις πλάκα; Οι πιο ζεστοί άνθρωποι στον κόσμο είναι στην Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα. Μόλις διαβάζω στο Internet ότι αν δεν είσαι Έλληνας, αλλά έχεις Έλληνες γονείς, μπορείς να αποκτήσεις την Ελληνική ιθαγένεια. Ο παππούς μου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, έτσι σκέφτομαι να ζητήσω την υπηκοότητα αυτό το καλοκαίρι!

3/ Rudi, πες μας για το "THE RAMONES TRIBUTE ALBUM" και το "53th & Third".

Δεν μπορώ να θυμηθώ πως προέκυψε αυτό. Φαντάζομαι ότι κάποια δισκογραφική μας ζήτησε αν μπορούμε να παίξουμε ένα τραγούδι για αυτό το λόγο. Δεν ήθελα να μιμηθούμε τους Ramones, όπως έκαναν οι περισσότερες μπάντες που συμμετείχαν κι έτσι δημιουργήσαμε τη δικιά μας εκδοχή, η οποία σίγουρα μοιάζει με τον ήχο των Fuzztones. Ο Tommy Ramone θεώρησε αυτό το τραγούδι ως το αγαπημένο του από αυτό το album και για αυτό το λόγο αισθάνθηκα ότι θα έπρεπε να μπει στο "Snake Oil".
 
4/ Oι THE CULT θα επιστρέψουν σύντομα με νέο album! Έχεις κάποιες αναμνήσεις από τη συνεργασία σας με τον Ian Astbury; Πως ήταν να είσαι στη σκηνή με τον Ian; Είναι ένας εξαιρετικός performer, όπως κι εσύ βέβαια...

Σίγουρα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Ian βοήθησε τους Fuzztones να τους προσέξουν η Beggar's Banquet και η RCA. Ήταν ένας μεγάλος fan και δεν είχε πρόβλημα να το δείχνει - πάντα ερχόταν και παίζαμε ένα ή δύο τραγούδια μαζί όταν μέναμε στο Hollywood. Έχω να τον δω πολλά χρόνια. Είναι ένα καλό παιδί κι ένας φίλος - οι αναμνήσεις είναι μόνο καλές.
 
5/ Έχεις ακούσει για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα Rudi; Δύσκολη περίοδος...
 
Ναι βέβαια. Νομίζω ότι είναι ένα σχέδιο από την Τριμερή Επιτροπή να κλέψει κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να έχει για πάντα χρέος, να δημιουργήσει μια Παγκόσμια Τράπεζα και να μας κάνουν όλους σκλάβους. Το καλύτερο για την Ελλάδα είναι να φύγει  από την Ε.Ε. και να σταθεί στα δικά της πόδια, χωρίς αυτές τις "διασώσεις", οι οποίες είναι απλά γρήγορες λύσεις.

6/ Μου αρέσει πολύ το "She Told Me Lies"! Νομίζω ότι κάνατε φοβερή δουλειά εδώ! Ωραία εκτέλεση. Πες μας λίγα λόγια για αυτή τη διασκευή σε ένα κλασσικό τραγούδι των CHESTERFIELD KINGS.

Αυτό το κομμάτι είναι μια ζωντανή εκδοχή από το μια συναυλία μας το '85, στο οποίο τραγουδάει ο μπασίστας μας εκείνη την εποχή, Michael Jay. Αγαπούσε τους Chesterfield Kings κι  έτσι δουλέψαμε μια διασκευή αυτού του τραγουδιού, το οποίο πιθανώς έπαιξε μόνο δύο ή τρεις φορές. Όταν βρήκα μια καλή και ποιοτική εκτέλεση του, σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να μπει στο "Snake Oil". Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στον Μάικλ Τζέι εκ μέρους μου! Υπάρχει ένα άλλο κομμάτι, το «Beg, Borrow & Steal» από την ίδια χρονιά - και σ' αυτό τα φωνητικά ανήκουν στη Deb O' Nair. Ένα άλλο σπάνιο κομμάτι για τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς ...

7/ Για μένα, οι Fuzztones είναι μια από τις καλύτερες μπάντες που έχουν βγει ποτέ! Τόσο απλά, τόσο αληθινά... Τι σας κράτησε μαζί τόσα χρόνια Rudi; Το να δημιουργείτε φοβερούς δίσκους ξανά και ξανά...
 
Εκτιμώ που το λες αυτό Δημήτρη! Ο κύριος λόγος για τον οποίο συνεχίζουμε να υπάρχουμε, είναι οι fans του συγκροτήματος. Οι Fuzztones έχουν τους πιο χαλαρούς και πιστούς οπαδούς στον κόσμο. Έτσι, όσο αυτοί θέλουν να παίζουμε, εμείς θα συνεχίζουμε να το κάνουμε!

8/ Δουλεύεις σε κάποιο νέο βιβλίο για την ιστορία των Fuzztones;
 
Είναι μια ιστορία που ξεπερνάει και τους Fuzztones. Είναι η ιστορία της ζωής μου με πολλές φωτογραφίες και καλλιτεχνικό υλικό. Δουλεύω αυτό το βιβλίο εδώ και 10 χρόνια. Ελπίζω να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2012. Συνεργάζομαι με έναν ατζέντη ο οποίος δουλεύει και με τον George Martin (παραγωγός των Beatles) και περιμένω πως και πως να τελειώσω το βιβλίο και να κυκλοφορήσει!
 
9/ Πριν λίγες μέρες, μίλησα με τον James Williamson των Stooges, έναν πραγματικό gentleman. Μου είπε ότι ο Iggy είναι διαφορετικός άνθρωπος στη σκηνή και εκτός αυτής. Ο ίδιος άνθρωπος, αλλά διαφορετικός χαρακτήρας... Νομίζω ότι καταλαβαίνεις τι εννοώ. Πώς αισθάνεσαι λοιπόν όταν είσαι στη σκηνή Rudi; Απίστευτο συναίσθημα, έτσι δεν είναι;

Ήμασταν καλοί φίλοι με τον Stiv Bators και σε μικρότερο βαθμό με τον Lux Interior. Ήταν αυτό ακριβώς που περιγράφεις στη σκηνή. Το καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει και σε μένα. Είναι η δύναμη της μουσικής, το κατάλληλο είδος μουσικής, το οποίο μπορεί να σε μεταμορφώσει και να σε φέρει σε σημείο να χάσεις τον έλεγχο. Παλιά, συνήθιζα να βλέπω videos από τις συναυλίες μας, αμέσως μετά από αυτές και υπήρχαν αρκετά πράγματα που δε θυμόμουν ότι τα είχα πει! Το Rock & Roll είναι η θρησεία μου!

10/ Στο "SNAKE OIL" έχετε και κάποια τραγούδια από την περίοδο ύπαρξης του CBGH. Τι χώρος κι αυτός! Έχετε κάποιες αναμνήσεις από αυτόν;

Έβαλα δύο τραγούδια από εμφανίσεις μας στο CBGH, στις οποίες είχαμε την αρχική σύνθεση του συγκροτήματος. Μάλιστα, αυτά τα κομμάτια δεν τα κυκλοφορήσαμε ποτέ σε κάποιο δίσκο. Βέβαια, ο κύριος λόγος που τα έβαλα είναι γιατί οι περισσότεροι φίλοι των Fuzztones πιστεύουν ότι η πρώτη σύνθεση της μπάντας ήταν αυτή που έγραψε το "leave Your Mind At home" και το "Lysergic Emanations". Ουσιαστικά ήταν το δεύτερο line-up των Fuzztones. Η πρώτη μορφή του συγκροτήματος είχε 4 μέλη. Ήμουν ο μόνος κιθαρίστας. Ήταν η Deb, εγώ, ο Michael Phillips στα drums και ο Randy Pratt στο μπάσο. Ο Randy τώρα παίζει με τους Cactus, μια μεγάλη μπάντα από τα 70's με τους Tim Bogart και Carmine Appice από τους Vanilla Fudge.

Όσον αφορά το CBGB, η προηγούμενη μπάντα μου (Tina Peel) έπαιζαν αρκετές φορές εκεί. Βέβαια, ποτέ δεν κάναμε μια συναυλία σε Σαββατοκύριακο. Ίσως επειδή ποτέ δε γίναμε αρκετά μεγάλοι, ακόμα κι αν είχαμε γίνει headliners σε συναυλίες μεγάλων clubs της Νέας Υόρκης, όπως το Hurrah. Οι Fuzztones έπαιξαν στο CBGB δύο φορές και μάλιστα κάθε φορά είχαμε μόνο 10 ανθρώπους. Εκείνη την περίοδο, δεν υπήρχε garage-rock σκηνή στη Νέα Υόρκη.

11/ Μπορείς να μου πεις 5 από τα αγαπημένα σου albums;

Δύσκολη ερώτηση, αλλά θα κάνω μια προσπάθεια. Για μένα το καλύτερο και το πιο άγριο Rock & Roll album όλων των εποχών είναι το "Live at the Star Club" του Jerry Lee Lewis. Το αγαπημένο μου album από την ψυχεδέλια είναι το Piper At The Gates of Dawn των Pink Floyd, αλλά υπάρχει και μια πολύ καλή Συλλογή με τίτλο "1967-1971', η οποία αξίζει τα λεφτά της. Οι δύο πρώτοι δίσκοι των Doors θα είναι στην τρίτη θέση. Επί την ευκαιρία, αυτές οι επιλογές δεν είναι σε κάποια συγκεκριμένη σειρά! Το αγαπημένο μου Blues album είναι το Lightnin' Hopkins Sings the Blues. Τέλος, το πρώτο album των New York Dolls ήταν ίσως το πιο απεριποίητο, σέξι, street-punk δημιούργημα.

Αρκετά κοντά είναι οι the Stooges με το Funhouse, ο πρώτος δίσκος των 13th Floor Elevators, το 2ο album των Fugs και το Kick Out the Jams των MC5.

Τέλος, ένας δίσκος που ακούω πολύ το τελευταίο διάστημα είναι "Only The Lonely" του Frank Sinatra - αναμφισβήτητα μια εκπληκτική δουλειά.

12/ Για το τέλος, αν είχα μια μηχανή του χρόνου για 24 ώρες, μπορείς να μου πεις την αγαπημένη σου συναυλία, στην οποία θα ήθελες να είσαι ξανά εκεί (για μένα η μόνη, πραγματική μηχανή του χρόνου είναι ένας δίσκος των Fuzztones); Έχετε δώσει τόσες πολλές συναυλίες, αλλά δεν υπάρχει κάποια που να ξεχωρίζει; Μια πολύ ειδική συναυλία για τον Rudi Protrudi;

Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το Pukkelpop festival στο Βέλγιο, το 1988. Παίξαμε μπροστά σε 20.000 ανθρώπους, πριν τους The Mission. Ήταν ίσως η πιο άγρια και ενεργητική συναυλία, που έχουμε δώσει ποτέ!

Σ' ευχαριστώ πολύ Rudi! IN FUZZ WE TRUST...

Thank YOU! And thanks GREECE! We're honored to be invited back and are really looking forward to fuzzin' your asses off! IN FUZZ WE MUST!!!!
Rudi

Σάββατο 05 Μαϊου 2012
The Fuzztones

Εισιτήρια προπωλούνται στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42) και στο TicketPro.gr προς 22 ευρώ

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα