Ποιο είναι το μόνο Ελληνικό Φεστιβάλ που μοιάζει λίγο με κάποιο μεγάλο Ευρωπαϊκό Festival;

Κι όμως η απάντηση είναι πολύ εύκολη. Δεν είναι ούτε το Rockwave ή το Ejekt ή το Synch Festival.
Διαβάστηκε φορες
Κι όμως η απάντηση είναι πολύ εύκολη. Δεν είναι ούτε το Rockwave ή το Ejekt ή το Synch Festival. Σε ποιο από αυτά υπάρχει προπώληση εισιτηρίων πριν καν ανακοινωθεί το line-up; Σε ποιο Φεστιβάλ κατασκηνώνουν χιλιάδες άνθρωποι και μένουν στο χώρο όλες τις μέρες που αυτό διαρκεί;

Στο River Party βέβαια! Γιατί; Κατ' αρχάς, είναι το παλαιότερο Ελληνικό Φεστιβάλ, μιας και φέτος κλείνει 34 χρόνια ζωής! Κάθε χρόνο γίνεται στο Νεστόριο, σε ένα μαγικό τοπίο, στις όχθες του ποταμού Αλιάκμονα.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινάει πριν ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα του Φεστιβάλ κι αρκετός κόσμος επιλέγει να αγοράζει από νωρίς την είσοδο του στο River Party. Άλλωστε, φέτος τα πρώτα 500 πενθήμερα εισιτήρια κόστιζαν 35 Ευρώ και τώρα η τιμή είναι στα 50 Ευρώ, δηλαδή μόλις 10 Ευρώ για μια μέρα μπόλικων συναυλιών, μέσα στις οποίες είναι και οι Thievery Corporation!

Τι κι αν το Νεστόριο απέχει 7 ώρες από την Αθήνα και 2,5 από τη Θεσσαλονίκη; Ξέρετε πόσο απέχει το Glastonbury από το Λονδίνο; 170 χιλιόμετρα παρακαλώ! Ξέρετε πόσο απέχει το Reading από το Λονδίνο; 47 χιλιόμετρα.

Ναι είναι πιο μακριά το Νεστόριο, αλλά γιατί να μη γίνει το Νεστόριο ένα Φεστιβάλ, αντίστοιχο του EXIT Festival ή του Sziget για παράδειγμα; Οι χώροι υπάρχουν, όπως και η φυσική ομορφιά. Ποιος ήξερε στο παρελθόν το Novi Sad, στη Σερβία;

Φέτος το River Party κάνει τη δικιά του υπερβαση με τους Thievery Corporation και τους Nouvelle Vague. Πέρα από αυτούς τους δύο, το πρόγραμμα περιέχει για άλλη μια χρονιά όλα τα σχήματα που περιοδεύουν αυτό το καλοκαίρι.

Δε θα τα κατάφερνε αν είχε αρχικά μια μέρα με πολλούς, αξιόλογους ξένους μουσικούς ή συγκροτήματα; Πιστεύετε ότι είναι απίθανο να έφτανε στο σημείο να έχει σε όλες τις μέρες του Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και από 2 σκηνές να έχει είκοσι, όπως το EXIT Festival;

Δε θα πετύχαινε το ρίσκο; Φέτος, ελπίζω να δουν οι διοργανωτές ότι αξίζει να πάρουν ένα τέτοιο ρίσκο. Ναι, έχουμε κρίση, αλλά το EXIT Festival ξεκίνησε λίγο πριν πέσει το καθεστώς του Μιλόσεβιτς, σε μια αρκετά φτωχή χώρα, της οποίας το βιοτικό επίπεδο παραμένει χαμηλά.

Κι όμως φέτος τουλάχιστον 45.000 άνθρωποι θα επισκεφθούν το EXIT Festival...

Καλησπέρες σε όλους και καλή εβδομάδα να έχουμε.Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα