Testament - Dark Roots of Earth

Η νέα κυκλοφορία των αμερικανών Thrashers Testament δεν είναι απλά άλλη μια δισκογραφική δουλειά. Είναι η τονωτική ένεση στη μεταλλική σκηνή γενικώς.
Διαβάστηκε φορες
ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ : TESTAMENT
ΧΩΡΑ : ΑΜΕΡΙΚΗ
ΕΙΔΟΣ : THRASH METAL
ΕΝΕΡΓΟΙ ΑΠΟ : 1987-ΣΗΜΕΡΑ
STUDIO RELEASES: 1987 THE LEGACY, 1988 THE NEW ORDER,1989 PRACTICE WHAT YOU PREACH, 1990 SOULS OF BLACK, 1992 THE RITUAL, 1994 LOW, 1997 DEMONIC, 1999 THE GATHERING, 2008 THE FORMATION OF DAMNATION, 2012 DARK ROOTS OF EARTH.

DARK ROOTS OF EARTH TRACK LIST

 1. RISE UP
 2. NATIVE BLOOD
 3. DARK ROOTS OF EARTH
 4. TRUE AMERICAN HATE
 5. A DAY IN THE DEATH
 6. COLD EMBRACE
 7. MAN KILLS MANKIND
 8. THRONE OF THRONES
 9. LAST STAND FOR INDEPENDENCE
 10. DRAGON ATTACK (QUEEN COVER BONUS)
 11. ANIMAL MAGNETISM (SCORPIONS COVER BONUS)
 12. POWERSLAVE ( IRON MAIDEN COVER BONUS )
 13. THRONE OF THRONES (EXTENDED VERSION BONUS)

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ:

CHUCK BILLY: VOCALS

ERIC PETERSON: GUITARS

ALEX SKOLNICK: GUITARS

GREG CHRISTIAN: BASS

GENE HOGLAN: DRUMS

Όταν οι Testament βγάζουν κάτι καινούριο το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν μπορείς να το αγνοήσεις. Ειδικά δε, αν είσαι οπαδός και ένθερμος υποστηρικτής του Thrash επιβάλλεται να το ακούσεις και να το κρίνεις. Το Dark Roots Of Earth έρχεται να ταράξει για τα καλά τα νερά  της μεταλλικής σκηνής, όπου πάρα πολλοί θέλουν να της αλλάξουν ταυτότητα και γενικά να της αλλάξουν τα φώτα. Αλλά για κακή τους τύχη, όσο υπάρχουν group όπως οι Testament με τέτοιες κυκλοφορίες δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα.

Το Dark Roots Of Earth κυκλοφορεί από τις 27 Ιουλίου. Αποτελείται απο 9 καινούρια κομμάτια, 3 διασκευές και μια extended version του Throne Of Thrones. Είναι η δεκατη studio δουλειά τους και συμμετέχει, εκτός από  το original line-up ( Chuck Billy, Eric Peterson, Alex Skolnick,  Greg Christian ) ο φοβερός και τρομερός Gene Hoglan (Dark Angel, Death, Fear Factory και πολλες αλλες μπαντες στο πλουσιο βιογραφικο του). O Gene Hoglan ήταν μαζί τους, για όσους δεν το θυμούνται στο δίσκο Demonic το 1997. Μόνο λοιπόν απο τα ονοματα που απαρτίζουν το line up, ο πήχης των απαιτήσεων ανεβαίνει πολύ ψηλά πριν καν ακούσεις τι έχουν φτιάξει. Το αποτέλεσμα είναι με μια λέξη εκπληκτικό.

Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο κομμάτι, οι Testament παίζουν Thrash με τρελλές ενέσεις φρεσκάδας στον ήχο τους. Με πολύ καλή παραγωγή, με εκπληκτικές μελωδίες, καταιγισμούς  κιθαριστικών επιθέσεων και φυσικά με τον Chuck Billy να επενδύει με την χαρακτηριστικότατη φωνή του κάθε κομμάτι. Ο Peterson είναι ο πραγματικός εγκέφαλος όλων των ρυθμικών μερών των κομματιών των Testament που μαζί με την εξαιρετική τεχνική του Skolnick αποτελούν ένα απο τα πιο εκρηκτικά κιθαριστικά δίδυμα στο thrash. Όσο για το Hoglan δεν νομίζω ότι έχουμε να πούμε πολλά πράγματα. Είναι  το αλατοπίπερο που προσθέτεις  για να βγει ένα φαγητό από συμπαθητικό εξαιρετικό.

Στιχουργικά, και εφόσον μιλάμε για Thrash μπάντα, θίγονται θέματα θανάτου, μίσους, επιθετικότητας, πολέμου, κοινωνικής ανισότητας κλπ. Εντελώς υποκειμενικά θεωρώ κορυφαία κομμάτια τα Dark Roots Of Earth, True American Hate, Throne Of Thrones. Πάμε να δούμε και λίγο τις διασκευές τους. Dragon Attack – Queen, Animal Magnetism – Scorpions, Powerslave – Iron Maiden. Το Dragomn Attack αποδιδεται καλά μουσικά αλλα δεν είναι για τον Chuck Billy τα φωνητικά ούτε για πλάκα. To Animal Magnetism μου ειναι παντελώς αδιάφορο ακόμα και από τους ίδιους τους  Scorpions πόσο μάλλον από τους Testament. Όμως, το Powerslave  διασκευάζεται με πολύ προσοχή και το αποτέλεσμα είναι πάρα πολυ καλο. Διασκευή που αξιζεί κανείς να ακούσει σε ένα all time classic των Iron Maiden.

Το Dark Roots Of Earth είναι κλάσεις ανώτερο από την τελευταία τους κυκλοφορία Formation Of Damnation. Αποτελεί ως τώρα ότι καλύτερο στο Thrash για το τρέχον έτος και το συστήνω ανεπιφύλακτα σε οπαδούς τόσο του Thrash των 80’s όσο και σε οπαδούς του κλασσικού Heavy.

Αν δε, μου ζητάτε και μια βαθμολογία με άριστα το 10 τότε αυτή θα ήταν το 8,5
. Αγοράστε το και καλή ακρόαση.   


Tags
Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα