The Cribs - συνέντευξη

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος μίλησε με τον Ryan Jarman των Cribs για τα σχέδιά, τη φήμη τους και τα ταξίδια στο χρόνο!
Διαβάστηκε φορες
Δημήτρης Αντωνόπουλος: Πρώτα από όλα, τι να περιμένουμε στην Αθήνα από τους THE CRIBS; Κάποιο σχόλιο για το ελληνικό κονό;
Ryan Jarman:
Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε εκεί, αυτό είναι το βασικό. Μετά από 10 χρόνια περιοδείας, δεν έχουν μείνει πολλά μέρη που δεν έχουμε επισκεφτεί. Το ότι θα έρθουμε σε ένα νέο μέρος είναι πολύ ωραίο. Ανυπομονώ.

Δ.Α.: Το 'IN THE BELLY OF THE BRAZEN BULL' είναι ένα ΠΟΛΥ καλό άλμπουμ (παρεπιπτόντως το έχω παίξει πολλές φορές στην εκπομπή μου – ROCKZONE). Υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από τη δημιουργία του; Κάποια καλή  Rock & Roll ιστορία ίσως;
R.J.:
Η πόλη Cassagada, όπου ηχογραφήσαμε το δίσκο, είναι ένα αρκετά απομονωμένο μέρος με μόλις ένα μπαρ. Με κάποιο περίεργο τρόπο, ένα βράδυ ο Ross και εγώ καταλήξαμε πάνω στη μπάρα, να παίρνουμε τα μπουκάλια και να ρίχνουμε ποτό στα στόματα των άλλων. Μετά το μπαρ πήρε φωτιά. Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στις μικρές πόλεις. Το λατρεύω αυτό.

Δ.Α.: Υπάρχει κάποιο project στα σχέδια σας; Ήδη; Ζούμε στην εποχή του ιντερνετ ούτως ή άλλως; Υπάρχει κάποιο σχέδιο για νέο υλικό ή νέα τραγούδια μέσα στο 2012;
R.J.:
Τον επόμενο χρόνο είναι η επίσημη επέτειος των 10 χρόνων των The Cribs, οπότε σίγουρα θα γίνει κάτι για αυτό. Έχουμε κάποια τραγούδια που δεν χρησιμοποιήσαμε στο ‘In The Belly of the Brazen Bull’, στις ηχογραφήσεις με τον Steve Albini, απλά γιατί είχαμε γράψει αρκετά τραγούδια και δεν μπορούσαμε να τα συμπεριλάβουμε όλα. Ίσως συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Είναι δύσκολο να σου πω τώρα, αλλά συνεχώς γράφουμε. Επίσης, έχω μια νέα μπάντα στη Νέα Υόρκη, όπου κατοικώ τώρα, και έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει ένα δίσκο, ο οποίος θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Δ.Α.: Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στο δίσκο ‘In The Belly of the Brazen Bull’ είναι η αίσθηση της ‘απόστασης’ μεταξύ των τραγουδιών, ενώ ότι είναι ένας πολύ ‘ισορροπημένος’ δίσκος. Πως νιώθετε όταν ακούτε τους προηγούμενους δίσκους αλήθεια; Κοιτώντας τώρα από απόσταση;
R.J.:
Ακόμα νιώθω μεγάλη αγάπη για τον πρώτο δίσκο... Δεν ξέρω, νιώθω ότι είναι η καθαρότερη απεικόνιση της μπάντας και αυτού που σκόπευε να γίνει όταν ξεκίνησε. Το γεγονός ότι ηχογραφήθηκε μέσα σε μια εβδομάδα με κόστος 1000 λίρες πριν ακόμα έχουμε συμβόλαιο με δισκογραφική το κάνει πολύ ιδιαίτερο για μένα.

Δ.Α.: Είστε ‘η μεγαλύτερη cult μπάντα στη Μεγάλη Βρετανία’, όπως είχε γράψει το περιοδικό Q κάποτε;
R.J.:
Μάλλον είμαστε! Είναι πολύ όμορφο να σου αναγνωρίσουν κάτι τέτοιο, αλλά για να είμαι απόλυτα ειλικρινής η φήμη μας προέρχεται από το γεγονός ότι οι θαυμαστές μας είναι τόσο αφοσιωμένοι. Δεν θα μου άρεσε να είχαμε έναν απλό θαυμαστή ή να είμαστε η επιτυχία του μήνα. Είναι πολύ πιο σημαντικό να έχεις αντίκτυπο στους ανθρώπους.

Δ.Α.: Τι γνώμη έχετε για το μουσικό Τύπο στη Μεγάλη Βρετανία αλήθεια;
R.J.: 
Προτιμώ να ακούω μουσική παρά να διαβάζω για αυτή. Δεν παρακολουθώ πολύ τι συμβαίνει γύρω μου, καθώς προτιμώ να μένω όσο ανεπηρέαστος γίνεται.

Δ.Α.: Μπορείτε να μου πέιτε τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες για το 2012;
R.J.:
Η αγαπημένη μου νέα μπάντα αυτή τη στιγμή είναι οι Thrillionaire από το Λος Άντζελες. Τσεκάρετέ τους εδώ. Επίσης, έχω κάνει την παραγωγή στον πρώτο δίσκο των This Many Boyfriends που νομίζω ότι είναι πολύ καλός.

Δ.Α.: Και τώρα η κλασική ερώτησή μου: Ας πούμε ότι μπορείς να έχεις μια χρονομηχανή (!) για τις επόμενες 24 ώρες. ΠΟΥ και ΓΙΑΤΙ θα πήγαινες για μια ολόκληρη ημέρα;
R.J.:
Αυτή τη στιγμή που κάθομαι σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου μια συννεφιασμένη Κυριακή στο Λονδίνο, θα ήμουν ευχαριστημένος αν γυρνούσα σπίτι μου (μόλις μετακόμισα στη Νέα Υόρκη). Μάλλον θα επισκεφτόμουν συγκεκριμένες στιγμές της δικής μου ζωής. Μπορώ να γίνω πολύ μελαγχολικός μερικές φορές που μου λείπει τόσο πολύ το παρελθόν που θέλω να γυρίσω πίσω. Ποτέ δεν εκτιμώ το παρόν, απλά μου λείπει το παρελθόν.

Δ.Α.: Και για το τέλος.. τι είναι το Rock & Roll σήμερα γαι τους Cribs;
R.J.:
Μόλις αγόρασα ένα κόκκινο, δερμάτινο παντελόνι. Αυτό δεν είναι πολύ Rock & Roll;

15 Νοεμβρίου - Κύτταρο
TΗE CRIBS
 
Οι Cribs θα βρεθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στο Κύτταρο για μια συναυλία που, σίγουρα, θα μας μείνει αξέχαστη.
 
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Τα εισιτήρια κοστίζουν 18 Ευρώ και πωλούνται στο www.ticketarena.gr και από 11/10 στο Tickethouse και τα Public.

Την ημέρα της συναυλίας, θα πωλούνται μόνο στο ταμείο του συναυλιακού χώρου προς 23 Ευρώ.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00

Πληροφορίες: 210 9611118 και www.detoxevents.gr

Tags
Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα