Έβγαλαν το νέο single του David Bowie από τα UK Charts

Το νεο single του David Bowie που σηματοδότησε την δισκογραφική επιστροφή του μετά από 10 χρόνια, βγήκε από τα UK charts, παρότι βρέθηκε πρώτο στα iTunes. 
Διαβάστηκε φορες
Το νεο single του David Bowie που σηματοδότησε την δισκογραφική επιστροφή του μετά από 10 χρόνια, βγήκε από τα UK charts, παρότι βρέθηκε πρώτο στο iTunes.

To "Where are we now?" ήταν διαθέσιμο για κατέβασμα από το πρωί της ογδόης Ιανουαρίου οπότε και ανακοινώθηκε η επερχόμενη κυκλοφορία του νέου δίσκου του Bowie, με τίτλο "The next day" στις 11 Μαρτίου.

Μέχρι τις 3 μμ το κομμάτι είχε εκτοξευθεί στην πρώτη θέση των κορυφαίων κομμάτιων του iTunes chart στη Μεγάλη Βρετανία, ξεπερνώντας κομμάτια της Rihanna, της Taylor Shift, του will.i.am με την Britney Spears κ.α.

To "Where are we now?" κοστίζει 99 πέννες στο iTunes αλλά αυτό που βοήθησε στην εκτόξευση του κομματιού στα βρετανικά charts, ήταν ότι το κομμάτι κατέβαινε αυτόματα με την προπαραγγελία του επερχόμενου δίσκου του David Bowie από τo iTunes.

Η Επίσημη Εταιρεία των Charts εξήγησε με δηλωσή της ότι: "Σύμφωνα με τους κανονισμούς των charts οι οποίοι έχουν συμφωνηθεί από τον συνεταιρισμό των δισκογραφικών εταιρειών της Μεγάλης Βρετανίας και των λιανεμπόρων, το single του David Bowie δεν μπορεί να συμμετάσχει στα επίσημα singles charts , αφού η κυκλοφορία του συνδέεται άμεσα με την προώθηση της προπαραγγελίας του δίσκου και είναι αδύνατον να διακρίνουμε τις πωλήσεις του single από τις πωλήσεις του δίσκου μέσα από τα εμπορικά στοιχεία που λαμβάνουμε. Αν γίνει δυνατή, στο μέλλον, η διάκριση των πωλήσεων κομματιών από τις αγορές των προπαραγελλιών των προωθούμενων δίσκων, τότε αυτές οι πωλήσεις θα μετρηθούν κανονικά στα charts.

O Bowie, που έγινε 66 χρονών πριν λίγες μέρες, έχει κρατήσει ένα εξαιρετικά χαμηλό προφίλ τα τελευταία χρόνια και εξέπληξε τους φαν του με την ανακοίνωση της δισκογραφικης επιστροφής του. Το προηγούμενο του LP με τίτλο "Reality" είχε κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2003.

Αυτή είναι η tracklist του "The next day":
Τhe next day
Dirty boys
The stars (are out tonight)
Love is lost
Where are we now?
Valentine's day
If you can see me
I'd rather be high
Boss of me
Dancing out in space
How does the grass grow
You will set the world on fire
You feel so lonely you could die
Heat

Deluxe version bonus tracks:
So she
I'll take you there
Plan

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα