ΖΗΜΙΑ #18 - Κεκτημένο φυγείν αδύνατον

Ό,τι προκάλεσε ΖΗΜΙΑ την εβδομάδα που μας πέρασε!
Διαβάστηκε φορες

Εάν η εβδομάδα δεν ξεκινήσει με μία βομβούλα δε γίνεται!
Την προηγούμενη την εβδομάδα είχαμε την επίθεση στα γραφεία της Νουδού, αυτή τη βδομάδα είχαμε την επίθεση στο Mall.


Και γενικότερα τελικά, τη λέξη δημοκρατία την έχουμε παρανοήσει. Ότι δε μας βολεύει, αμέσως να το ονομάσουμε χούντα.


Όπως αυτός ο συνδικαλιστής του ΜΕΤΡΟ ο οποίος θεώρησε χούντα την επίταξη.

Από πότε η εφαρμογή του νόμου θεωρείται χούντα δε μπορώ να το καταλάβω. Η Δημοκρατία δεν έχει νόμους; Στη Δημοκρατία εφαρμόζει ο καθένας μόνο τους νόμους με τους οποίους συμφωνει;

Και αν δε συμφωνεί; Καταφεύγουμε στην καταδίκη χωρίς δίκη (χουντικά πράμματα), ή στην αυτοδικία;
Όπως αυτός ο τύπος παρακάτω, ο οποίος θεωρεί ότι εκπροσωπει και τους Ελληνες τρομάρα του. Όχι εμένα πάντως. Εάν είναι να με εκπροσωπεί αυτός, καλύτερα να αλλάξω πλανήτη!Εγώ πάντως είμαι σίγουρος ότι οι υπάλληλοι του Μετρό, σε σχέση με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες, είναι αδικημένοι και γι αυτό κάνουν έναν δίκαιο αγώνα, με αυτοθυσία. Αυτοθυσία σημαίνει ότι απεργούν και δεν αρρωσταίνουν ή παίρνουν άδειες για να αγωνιστούν για τα κεκτημένα τους.

Βέβαια πρέπει να καταλάβουμε ότι τα κεκτημένα που κατακτήθηκαν λόγω πελατειακών σχέσεων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ.
Το ότι διορίστηκες επειδή ήσουν στο κόμμα, ή έπαιρνες επιδόματα για να τους ξαναψηφίσεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ.
Το ότι δεν θέλεις να είσαι ίσος με τους υπόλοιπους συνανθρώπους σου, αλλά πιο ευνοημένος (βλ. ΕΝΙΑΙΟ μισθολόγιο – τι πιο κοινωνικά δίκαιο άραγε;) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ.
Μην τα μπερδεύουμε. Αλλο το δικαίωμα στην 8ωρη εργασία και άλλο το κάθε επίδομα έγκαιρης προσέλευσης.

Στα σόσιαλ τα μύδια, ξέρεις ποια φωτογραφία έγινε share περισσότερες φορές από αυτή του 17χρονου που έφτιαξε γάντι για τους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες; Αυτή.


Τα κεκτημένα που αποκτήθηκαν με αδικία και εις βάρος άλλων κοινωνικών ομάδων, δεν θεωρούνται κεκτημένα.
Αποκτήθηκαν παράνομα και πρέπει να επιστραφούν. Η δική μου πιχί, απόλυσή από τη Neoset, σχετίζεται με τα κεκτημένα κάποιων που δε θέλουν να τα χάσουν και ας συνεχίζονται οι απολύσεις στην κάθε Neoset. Αυτή είναι η κοινωνία αλληλεγγύης; Ο καθένας να κοιτάξει να βολέψει τον πωπουδάκο του; Ευχαριστώ, αλλά προτιμώ άλλες κοινωνίες αλληλεγγύης... Με ανθρώπους που σκέφτονται συλλογικά. Το να υποστηρίξω κάποιους παρτάκηδες δεν είναι αλληλεγγύη.

Σε κανέναν δεν είναι αρεστή η μείωση αποδοχών. Αλλά σε μία κοινωνία η οποία υποφέρει, όλοι πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας.Ευτυχώς όμως η Ελλάδα δε βγάζει μόνο τέτοιους δυνάστες, αλλά και ευφυή σκεπτόμενα άτομα, όπως ο Φοίβος ο Δεληβοριάς πιχί, ο οποίος και μόνο να τον ακούσεις να μιλάει στη συνέντευξη που έδωσε στο MixGrill μας, καταλαβαίνεις ότι αν είχαμε περισσότερους τέτοιους ανθρώπους στην καθημερινότητά μας, θα ζούσαμε καλύτερα.


Και σου φαίνεται αστείο να λέει κάτι τέτοιο ο Δεληβοριάς, ενώ να το λένε κάποιοι άλλοι, απολύτως λογικό. Τυχαίο;

Μέσα στη βδομάδα βγήκε και η λίστα με τις πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου. Εννοείται ότι εμείς δεν είμαστε μέσα σε αυτούς, γιατί έχουμε πολλά προβλήματα όπως ξέρεις.

Υπάρχουν όμως ευτυχισμένες χώρες, οπότε δεν είναι λογικό, να σκεφτούμε, τι στο καλό κάνουν αυτοί και είναι ευτυχισμένοι;

Μήπως να προσπαθήσουμε να το κάνουμε και μεις; Να ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ να κάνουμε αυτό που κάνουν αυτοί;

Για να δούμε λοιπόν, σαν ποιες χώρες θα πρέπει να ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ όλοι μαζί συλλογικά και αλληλέγγυα, να γίνουμε;
1. Νορβηγία
2. Δανία
3. Σουηδία
4. Αυστραλία
5. Νέα Ζηλανδία
6. Καναδάς
7. Φιλανδία
8. Ολλανδία
9. Ελβετία
10. Ιρλανδία

Πάντως, γνωστός γνωστού που μετακόμισε και ζει μόνιμα στη Δανία, είπε ότι εκεί μαθαίνουν στα παιδιά από μικρά στο σχολείο, ότι δε διαφέρουν σε τίποτα από τους άλλους λαούς!

Απλά... τροφή για σκέψη!

Γεια τώρα!

Tags
Διαβάστε ακόμα