Legal Tender:Mp3, Vol.7

Δείγματα από άλμπουμ που μας έρχονται από το νέο έτος, αλλοπρόσαλλα remixes και ένα ολόκληρο χριστουγεννιάτικο επτάιντσο είναι ο απολογισμός της εβδομάδας όσον αφορά τα δωρεάν και νόμιμα mp3 downloads...
Διαβάστηκε φορες
Έβδομο installment (που λέγαμε παλιά και στην ...στάνη!) της εβδομαδιαίας στήλης ή, αν θέλετε, 7 Χ 7 = 49 που μας μάθανε(;) και στο σχολείο. Ανάμεσα στα επτά από τα πιο ενδιαφέροντα νόμιμα και δωρεαν mp3 downloads της εβδομάδας που κλείνει, θα βρούμε δείγματα από πολύ ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες που θα μας έρθουν από το νέο έτος πια, δύο αλλοπρόσαλλα remixes και ένα χριστουγεννιάτικο επτάιντσο!

1. Grizzly Bear - 'Cheerleader' (Neon Indian 'Sega Genesis P-Orridge' Remix)
(via rcrdlbl)

Στο προηγούμενο Legal Tender είχαμε τους Grizzly Bear να ...ρεμιξάρουν(sic) τους Notwist. Τώρα ο Neon Indian παίρνει έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους του φετεινού και όχι αδικώς υπερπροβεβλημένου Veckatimest των πρώτων για το περάσει δύο στρώματα Glo-Fi μπογιάς και να του δώσει μια άλλη, εξίσου ενδιαφέρουσα, όψη.

2. Jonsi - 'Boy Lilikoi'
(via off.site, direct link)

Δεν πάει πολύ καιρός που ο Jonsi ή Jón Þór Birgisson (τραγουδιστης και κιθαρίστας των Sigur Ros) μαζί με τον Alex Sommers κυκλοφόρησε το Riceboy Sleeps που κινείται σε ambient μονοπάτια αλλά απ' ότι φαίνεται δεν κάθεται και με σταυρωμένα χέρια. Έτσι έχει ήδη έτοιμο solo άλμπουμ με τίτλο Go για τον Μάρτη του 2010 και εδώ το πρώτο δείγμα. Το άλμπουμ, κατά τα φαινόμενα, θα έχει πιο καθαρές / ακουστικές, τραγουδιστικές φόρμες και ενώ συνεργάζεται με τον Jonsi και ο συνθέτης / ενορχηστρωτής Nico Muhly (βλέπε Bjork, Grizzly Bear, Antony & The Johnsons, κλπ). Αν κρίνει κανείς από το 'Boy Lilikoi', θα πρέπει να το περιμένουμε με ενδιαφέρον (και αυτό!).

3.Sleepy Sun - 'Sandstorm Woman'
(via NME:Daily Download, direct link)

Δεκάλεπτη, αργόσυρτη, αποχαυνωτική ψυχεδέλεια με σόλο κιθάρες, φυσαρμόνικα από τους Sleepy Sun από το San Francsisco. Μπορείτε να το βρείτε και στο b-side του 10" Sleepy Son που κυκλοφορεί από την ATP Recordings ενώ ας προσθέσω εδώ -επειδή έχει τύχει να τους παρακολουθήσω σε συναυλία εις την αλλοδαπήν(!!!)- να σας προτείνω αν τους πετύχετε πουθενά να δίνουν συναυλία, μην τους χάσετε γιατί δίνουν ένα εξαιρετικό live show.

4.Shearwater - 'Castaways'
(via Matador Records, direct link)

Νέο άλμπουμ στις αρχές του 2010 και από τους Shearwater του Jonathan Meiburg (πρώην Okkervil River) από το Austin, TX και εδώ το πρώτο δείγμα σε δωρεάν mp3. Η πρώτη ακρόαση του 'Castaways' δείχνει ότι δεν ξεφεύγουν από το γνωστό indie ύφος τους αλλά η τραγουδοποϊια παραμένει υψηλότατου επιπέδου. Είναι ιδέα μου ή όντως "θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε" στις αρχές του 2010 με τόσα καλά άλμπουμ που αναμένονται;

5.Eluvium - 'The Motion Makes Me Last'
(via Pitchfork, direct link)

2 1/2 χρόνια μετά το εξαιρετικό Copia επιστρέφει και ο αμερικάνος Matthew Cooper με νέο άλμπουμ, το οποίο θα έχει τίτλο Similes, στις αρχές του 2010 και όπως πάντα από την μικρή αλλά αξιοπιστη όσον αφορά τις κυκλοφορίες της Temporary Residence (Black Heart Procession, Mono, Fridge, Explosions In The Sky, κλπ). Θα θυμάστε, ελπίζω, και το μικρό αλλά εξαιρετικό σετ του Eluvium ως support των Explosions In The Sky στο AN Club πριν περίπου 2 χρόνια.

6.Parenthetical Girls - The Christmas Creep 7"
(via official site)

H experimental pop μπάντα από το Portland κυκλοφορεί ένα χριστουγεννιάτικο 7" (και δωρεάν download μέσω του site τους") όπου στην "μία πλευρά" διασκευάζουν το classic anti-Christmas anthem των Sparks 'Thank God It's Not Christmas' (direct link) από το μακρινό 1975 και στην άλλη "στρογγυλοκάθεται" το δικό τους 'Flowers For Albion' (direct link) και όπως λένε και οι ίδιοι είναι: "A cheery original about the Christmas Blitz of 1940". Αν το θέλετε σε βινύλιο, βιαστείτε διότι θα κυκλοφορήσει σε μόλις 150 αντίτυπα.

7.Boris - 'Buzz In' (Todd Edwards Remix)
(via rcrdlbl)

"Πως να πάρεις ένα γιαπωνέζικο sludge metal τραγούδι και να το κάνεις κυριολεκτικά αγνώριστο". Μάλλον κάπως έτσι θα σκέφτηκε ο "πολύς" Todd Edwards. Αν γνωρίζετε το αυθεντικό, σίγουρα δεν θα το αναγνωρίσετε εδώ.

Bonus Video:
These New Puritans - 'We Want War'

Αυτά προς το παρόν...
...ραντεβού την επόμενη εβδομάδα!

Υ.Γ. Την ώρα που γραφότανε το άρθρο, "ανέβηκε" συμπτωματικά και ως ξεχωριστό θέμα στο Mixgrill τα νέα για το καινούργιο άλμπουμ (και  το διαθέσιμο δωρεάν mp3) του Jonsi των Sigur Ros. Άρα σας χρωστάω ένα mp3 επιπλέον την επόμενη εβδομάδα. Cheers.
.
Διαβάστε ακόμα