Οι Elvis Costello και Mumford & Sons διασκευάζουν Bruce Springsteen

Όμορφη συνεργασία για έναν πάρα πολύ σημαντικό σκοπό
Διαβάστηκε φορες
Μια από τις δυνατότητες των καλλιτεχνών είναι να ευαισθητοποιούν το κοινό για τις κακουχίες και ανισότητες οι οποίες λαμβάνουν χώρα παγκοσμίως.

Ο Elvis Costello μαζί με τους Mumford & Sons διασκευάζουν το τραγούδι του Bruce Springsteen "The Ghost of Tom Joad".

Για την ιστορία, το συγκεκριμένο κομμάτι ηχογραφήθηκε από τον Springsteen επηρεασμένος καθώς ήταν από το βιβλίο του John Steinbeck "Τα σταφύλια της Οργής". Από εκεί προέκυψε και το όνομα του χαρακτήρα "Tom Joad".Ακριβώς επειδή το τραγούδι πραγματεύεται την αφανή προσπάθεια καθε ανθρώπου μέσα στην καπιταλιστική κοινωνία, οι Elvis Costello και Mumford & Sons το διασκεύασαν στα πλαίσια της κινητοποίησης "agit8" που διοργανώνεται από την καμπάνια "One" του Bono.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση για την φτώχεια ως φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας, ενώ στη λίστα των τραγουδιών που μας νουθετούν για δράση περιλαμβάνονται σχεδόν 100.Απώτερος σκοπός η αντίδραση των πολιτών σε οποιαδήποτε καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παρόλο που το κομμάτι έχει folk στοιχεία, οι καλλιτέχνες προσέθεσαν και το "Do Re Mi", κλασσικό folklor αμερικανικό τραγούδι. Όμορφη συνεργασία για έναν πάρα πολύ σημαντικό σκοπό. Παρακάτω μπορούμε να ακούσουμε μερικά λόγια από τους καλλιτέχνες αλλά και το διασκευασμένο κομμάτι.Σχετικό θέμα
Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα