Γιατί το φετινό Plissken Festival είναι το καλύτερο από κάθε άλλη χρονιά

Το Plissken Festival 2014 πρέπει να πετύχει!
Διαβάστηκε φορες


Την Τρίτη που μας πέρασε, το Plissken Festival 2014 ανακοίνωσε την τελική σύνθεση του. Ενώ πέρσι και πρόπερσι έφτασε λίγο πριν το οριστικό τέλος του, φέτος παρουσιάζει το καλύτερο line-up από κάθε άλλη χρονιά.

Κατ' αρχάς, έχει τα περισσότερα ονόματα από τις 3 προηγούμενες εκδόσεις του. Φέτος, σίγουρα δεν έχουμε ένα συγκρότημα όπως οι These New Puritans (το 2010), οι οποίοι είχαν κερδίσει αρκετές πρώτες θέσεις στις λίστες με τα καλύτερα του 2009. Ακόμη, για άλλη μια φορά θα δούμε πολλά νέα και άσημα στην Ελλάδα συγκροτήματα, τα οποία δε θα φέρουν μεν κόσμο, αλλά κακά τα ψέματα, χαρακτηρίζουν το Φεστιβάλ. Παρ' όλα αυτά, στη φετινή έκδοση του Φεστιβάλ τα αναγνωρίσιμα ονόματα είναι πολλά και οι μουσικόφιλοι αξίζει και πρέπει να στηρίξουν το Plissken.

Θα μου επιτρέψετε να επιμένω ότι χρειάζονταν 2-3 ακόμη γνωστά Ελληνικά σχήματα, αλλά δεν πειράζει. Το Plissken Festival 2014 πρέπει να πετύχει, αλλιώς η απαξίωση του είναι σχεδόν σίγουρη... Και είναι κρίμα. Μιλάμε για μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια!Ας δούμε αρχικά τα γνωστά και τα μη γνωστά σε ευρύ κοινό ονόματα του Plissken Festival 2014:

WILD BEASTS: Έρχονται από το Kendall της Αγγλίας. Έχουν 4 δίσκους με τον τελευταίο ("Present Tense") να κυκλοφορεί στις 24 του Φλεβάρη. Πρόκειται για μεγάλο συγκρότημα, το οποίο πήρε εξαιρετικές κριτικές από σχεδόν όλα τα μέσα για τον προηγούμενο δίσκο τους με τίτλο "Smother" (2011).

DUB PISTOLS: Το Λονδρέζικο dub & hip hop συγκρότημα έχει "τιμηθεί" από πολύ κόσμο σε όλες τις εμφανίσεις του στην Ελλάδα.

WOODEN SHJIPS: Έρχονται από το San Francisco και έχουν 4 δίσκους στο ενεργητικό τους. Έχουν ξανάρθει στην Ελλάδα και το κοινό διαφόρων Ελληνικών πόλεων γέμισε τους χώρους που έπαιξαν. Δεν είναι τυχαία κι αυτή η επιλογή.

BLACK LIPS: Πρόκειται για Αμερικάνικο συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην Atlanta των Η.Π.Α. το 1999. Έχουν στο ενεργητικό τους 6 studio albums και 23 singles. Μέσα στο '14 αναμένουμε τη νέα τους δουλειά με τίτλο "Underneath the Rainbow".

FUCK BUTTONS: Οι Άγγλοι από το Bristol έχουν 3 δίσκους και μουσικές που είναι πολύ κοντά στο ύφος του Plissken Festival. Για μένα είναι ένα από τα συγκροτήματα που συνδυάζω με το Plissken.

GIRLS VS BOYS: Από το 1988 μέχρι το 2002 ουσιαστικά, οι Αμερικάνοι από την Washington έχουν κυκλοφορήσει 6 δίσκους, με το "House of GVSB" να ξεχωρίζει το 1996. Δεν είναι τυχαία μπάντα οι Girls Vs Boys.

SOFT MOON: H post-punk των Αμερικανών από το Oakland της California.

DJUMA SOUNDSYSTEM: Les Djiins. Το τραγούδι τα λέει όλα για το Νορβηγό.

IMAM BAILDI SOUNDSYSTEM: Χρειαζόταν ένα Ελληνικό όνομα σαν κι αυτό. Θα μπορούσαν να προστεθούν κι άλλα βέβαια...

NO AGE: Το ντουέτο από το L.A. και η πειραματική punk τους. Να θυμίσουμε ότι οι No Age είχαν παίξει στο Six DOGS τον Μάη του 2011.

DAMIEN JURADO
CROCODILES
DIRTY BEACHES

65DAYSOFSTATIC
A VICTIM OF SOCIETY
BEGUN
BOMBING THE AVENUE
COOLY G
D/R/U/G/S
DEADBEAT
DOTMESSAGE
EAGLES FOR HANDS
FINK
GHOST CULTURE
KYOKA
LIFELIKE
MICKEY LIGHTFOOT
MOUNT KIMBIE
NADIA KSAIBA
NIGHTMARE AIR
NIGHTMARES ON WAX
NOISE FIGURES
PAD TRIO
PLASTIC FLOWERS
RAKETKANON
SAINT PEPSI
SAY LOU LOU
SEAMS
SHACKLETON
SON LUX
SUUNS
TIJUANA PANTHERS
VITALIC


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα