Ψύλλοι στ'αφτιά στο θέατρο Αλίκη

Μία διαφορετική κωμωδία που μυρίζει Παρίσι.
Διαβάστηκε φορες
Την περασμένη Παρασκευή παρακολούθησα τη θεατρική παράσταση Ψύλλοι στ' αφτιά, στο θέατρο Αλίκη. Δεν ήθελα να γνωρίζω για το έργο, να έχω διαβάσει, παρά μόνο τα ονόματα των ηθοποιών. Ήθελα να είναι μία έκπληξη. Και ήταν μία έκπληξη.

Πρόκειται για μία παράσταση διαφορετική. Μία κωμωδία που μας γυρίζει στα παλιά χρόνια του Παρισιού, στην υψηλή κοινωνία και τα "μπλεξίματά" της. Σύζυγοι και εραστές, καθώς πρέπει, για τους τύπους, παρακολουθήσεις και παρεξηγήσεις. Εύστοχα σχολιάζει τη σημερινή πραγματικότητα, προκαλώντας γέλιο. Έχει ιδιαίτερο χιούμορ.

Μία παράσταση δύσκολη. Λέγοντας δύσκολη εννοώ πως αυτό το ιδιαίτερο χιούμορ δεν γίνεται πάντα αντιληπτό. Έτσι, κάποιοι φεύγουν απορημένοι, καθώς επέλεξαν να δουν κωμωδία, αλλά δεν γελούσαν συνεχώς. Αυτό εισέπραξα την Παρασκευή. Η αντίληψη αυτή δεν με βρίσκει σύμφωνη.

Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η μουσική της παράστασης. Ζωντανή μουσική συνοδεύει τους ηθοποιούς. Παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν και μας ταξιδεύουν.

Οι ηθοποιοί, πολύ γνωστοί και νεότεροι, ήταν εξαιρετικοί. Αυτός που ήταν μία έκπληξη ήταν ο Πάνος Βλάχος. Σε έναν δύσκολο ρόλο ήταν απολαυστικός και απέσπασε το μεγαλύτερο χειροκρότημα του κοινού στο τέλος. Ακόμη συνοδεύει κάποια από τα κομμάτια της παράστασης παίζοντας κόντρα μπάσο και ακορντεόν.

Η παράσταση θα συνεχιστεί μέχρι τις 13 Απριλίου.

Πρωταγωνιστούν οι Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Κώστας Αποστολάκης, Σοφία Μουτίδου, Πάνος Βλάχος, ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος και η Μίνα Αδαμάκη.

Πλάι τους οι Κωνσταντίνος Κακούρης, Γιώργος Κοψιδάς, Μαρία Κωνσταντάκη, Μάρκος Μπούγιας και ο Θωμάς Παλιούρας.

Τους 12 ηθοποιούς  συνοδεύει μουσικά επί σκηνής ο πιανίστας Δημήτρης Καραβίτης.

Σας το προτείνω για αυτήν του τη διαφορετικότητα!!

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα