"Για όνομα" στο θέατρο Αλίκη. Αυτός και Αυτή πήγαν στην πρεμιέρα.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σκηνοθετεί στο Θέατρο Αλίκη την παράσταση "Για όνομα", μεταφορά του γαλλικού έργου “Le Prénom”.
Διαβάστηκε φορες
Αυτός: Καλά, που μ' έφερες;
Αυτή: Στο θέατρο ο Αλίκη!
Αυτός: Για όνομα...
Αυτή: Αυτό θα δούμε!
Αυτός: Καλά, και γιατί τόσος κόσμος;
Αυτή: Πρεμιέρα έχουν οι άνθρωποι!
Αυτός: Στην πρεμιέρα ήρθαμε;
Αυτή: Ναι, κάνε, όμως πιο 'κει να βλέπω το κόκκινο χαλί!

Αυτός: Γέμισε το θέατρο!
Αυτή: Σσς! Ξεκινάει!
Αυτός: Να, ο Χατζηπαναγιώτης!

Για όνομα, θέατρο Αλίκη

Στο σπίτι του Πιερ και της Ελιζαμπέτ ετοιμάζεται ένα οικογενειακό δείπνο. Ο αδερφός της Ελιζαμπέτ, Βίνσεντ, με την έγκυο γυναίκα του, Άννα, καθώς και ο καλύτερός της φίλος, Κλωντ, καταφθάνουν για το καθιερωμένο τους δείπνο. Με αφορμή το όνομα του επερχόμενου παιδιού ξεκινάει ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων ανάμεσα σε ονόματα και πρόσωπα, αλήθειες και ψέματα. Μέσα σε ένα βράδυ, πέντε άνθρωποι που νόμιζαν πως γνωρίζονται καλά, θα αναθεωρήσουν ανακαλύπτοντας ο ένας τον άλλο από την αρχή.

Αυτός

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης κατάφερε να σκηνοθετήσει επιτυχώς την παράσταση, αποδίδοντας τις ιδιαίτερες κωμικές καταστάσεις του πρωτότυπου έργου, με αποτέλεσμα να λάβει από το κοινό την ανάλογη αποδοχή. Παρ' όλα αυτά, οι ιστορίες των ηρώων, που περιπλέκονται με αφορμή μικρές παρεξηγήσεις, συχνά χάνονται μέσα στην προσπάθεια να προκαλέσουν το γέλιο.

Η Βίκυ Σταυροπούλου στο ρόλο της Ελιζαμπέτ βρίσκει τον ερμηνευτικό της χαρακτήρα. Μετρημένη, κωμική και συγκινητική. Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης πείθει ως δύστροπος πανεπιστημιακός Πιερ, αν και συχνά εγκλωβίζεται σε υποκριτικές υπερβολές. Ο Αντώνης Λουδάρος ως Κλώντ δεν εντυπωσιάζει, όπως και η Μαρία Κωνστανάκη στο ρόλο της Άννας. Ο Φάνης Μουρατίδης, παρ' όλο που διατηρεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο, δεν αποδίδει επιτυχώς το Βίνσεντ, καθώς μέσα από την ερμηνεία του εκφέρει το λόγο γρήγορα και με ένταση, με αποτέλεσμα το κοινό να μην μπορεί να τον κατανοήσει πλήρως.

Αξιοσημείωτα είναι τα σκηνικά και τα κουστούμια της παράστασης της Αθανασίας Σμαραγδή, μεταφέροντάς μας σε ένα διαμέρισμα του Παρισιού, κάτω από την Έναστρη Νύχτα του Βαν Γκόγκ.

Για όνομα, θέατρο Αλίκη

Αυτή

Ο Θοδωρής Πετρόπουλος μεταφέρει το γαλλικό έργο “Le Prénom” των Mathieu Delaporte και Alexandre de la Patellière με συνέπεια. Αυτό, σε πολλά σημεία, δε λειτουργεί υπέρ του, καθώς οι ιδιαιτερότητες του γαλλικού χιούμορ είναι δύσκολο να συμβαδίσουν με αυτές του ελληνικού. Ωστόσο, το κοινό ήταν ένθερμο και ανταποκρίθηκε σε όλη αυτή την προσπάθεια.

Η ομάδα των ηθοποιών έδεσε αρμονικά, με εξαίρεση τα σημεία στα οποία η ένταση κάποιων από αυτούς επισκίαζε τους υπολοίπους. Αποκάλυψη του έργου ήταν ο μονόλογος της Βίκυς Σταυροπούλου που έδωσε υπόσταση στον, όχι και τόσο μεγάλης διάρκειας, ρόλο της.

Οι φωτισμοί του Νίκου Βλασόπουλου ανέδειξαν την εξαιρετική δουλειά της σκηνογράφου Αθανασίας Σμαραγδή και προώθησαν επιτυχώς την κωμωδία.

Αυτή: Καλέ τι ωραία που τα είπες...
Αυτός: Για όνομα...

Για όνομα, θέατρο Αλίκη

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
Βίκυ Σταυροπούλου
Φάνης Μουρατίδης
Μαρία Κωνσταντάκη
και ο Αντώνης Λουδάρος

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Αθανασία Σμαραγδή
Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Σκουλά
Βοηθός σκηνογράφου: Αλεξάνδρα Καψή

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:
Τετάρτη & Κυριακή: 20:00
Πέμπτη & Παρασκευή: 21:00
Σάββατο: 18:00 και 21:00

Κρατήσεις – αγορά εισιτηρίων: Στο τηλέφωνο 211 1000 365 & www.ticket365.gr
Θέατρο Αλίκη, Αμερικής 4, Αθήνα
Αξιολόγηση Θεατρικής Παράστασης
Βαθμός Παράστασης
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα