Ο Forest Swords την Πέμπτη 24 Απριλίου στο Six D.o.g.s

Ο Forest Swords, επιστρέφει στην Αθήνα δυο χρόνια μετά την αξέχαστη εμφάνιση του στο Plisskën Festival.
Διαβάστηκε φορες
Δελτίο Τύπου

Ένας απο τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής, ο Forest Swords, επιστρέφει στην Αθήνα δυο χρόνια μετά την αξέχαστη εμφάνιση του στο Plisskën Festival μ'εναν από τους καλύτερους δίσκους του 2013, με τίτλο Engravings

Forest Swords (UK)

Στα βήματα του συμπατριώτη του Richard D. James (Aphex Twin, Polygon Window) o οποίος κυκλοφόρησε στις αρχές των 90’s το εξαιρετικό Surfing the Sine Waves το οποίο απέτιε φόρο τιμής στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Cornwall, έτσι και ο Matthew Barnes - ευρύτερα γνωστός ως Forest Swords - αποφάσισε σχεδόν κυριολεκτικά να αποτυπώσει τις έντονες αναφορές απο το Wirral στο οποίο μεγάλωσε στο πρώτο του LP με τίτλο Engravings.
Το αριστουργηματικό Engravings αποτελεί ηχητική σφραγίδα της ατμόσφαιρας που περικλείει την γενέτειρα του Forest Swords, το οποίο βασισμένο στις δομές του εξαιρετικού Dagger Paths EP, εξελίσσεται χτίζοντας πάνω σε υπνωτικές λούπες, με έντονα dub στοιχεία, επικαλούμενο εναν γήινο μινιμαλισμό ο οποίος αντηχεί βαριά, βυθισμένος σ’ενα πέπλο μυσταγωγικής ομίχλης.

Οι εγκεφαλικές μουσικές περιπτύξεις του Barnes, αποτελούν πιστά ολογράμματα των δονήσεων του περιβάλλοντος απ’το οποίο αντλεί έμπνευση ο πολυσχιδής παραγωγός, και αντικατοπτρίζουν ενα φάσμα επιρροών που ανατρέχουν απο την Hip Hop και R&B μέχρι τη Musique Concrete και τη Drone για να προσδιοριστούν ως ενα απόκοσμο και ταυτόχρονα επικό soundtrack ηλεκτρονικών αναζητήσεων.

Με το Dagger Paths να αναγνωρίζεται ευρέως ως ίσως η καλύτερη κυκλοφορία για το 2010, το Engravings να ακολουθεί στα χνάρια του προκατόχου του λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές απο μέσα όπως το Pitchfork, Guardian και The Fader τα οποία εκθειάζουν τη δουλειά του F.S. και οι συνεργασίες με ονόματα όπως Wild Beasts, These New Puritans και How to Dress Well να έχουν συγκεντρώσει αρκετό ενδιαφέρον, η επιστροφή του σπουδαίου ηλεκτρονικού παραγωγού στη χώρα μας προϊδεάζεται με τον καλύτερο τρόπο.

"Forest Swords’ music exists in that sweet spot of musical influence between everything and nothing." - The FADER (Engravings LP review)

"..A rapturous celebration of life.." - The Guardian (Forest Swords live, Unsound London, September 2013)

Επίσημη Δισκογραφία

LPs
Engravings (2013)

EPs
Fjree Feather (2011)
Dagger Paths (2010)

Χώρος| six d.o.g.s, 6-8 Αβραμιώτου, Μοναστηράκι

Ημερομηνία | Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Πόρτες ανοίγουν| 21:00

Τιμή Εισιτηρίου

Περιορισμένη Προπώληση 10 € | www.eventbrite.com/plisskenfestival/forestswords
Προπώληση 12 € | Viva | http://www.viva.gr/tickets/music/forest_swords
Ταμείο | 15 €

Προπώληση εισιτηρίων από τα Viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876 και από όλα τα καταστήματα Public (on-line στο www.public.gr), Παπασωτηρίου και Seven Spots.

Η προπώληση συνεχίζεται.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα