Ο Beck... λέει "Hello, Again" στο "Sound and Vision" του David Bowie και εμείς απολαμβάνουμε!

 Μια καταπληκτική διασκευή και ένα ρηξικέλευθο βίντεο 360 μοιρών!
Διαβάστηκε φορες
Το "Hello, Again" είναι ένα πρόγραμμα της εταιρείας "Lincoln Now", της γνωστής μάρκας αυτοκινήτων πολυτελείας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια πρόσφατη καμπάνια, κατά την οποία παίρνουν παλιά αντικείμενα και projects, ακόμα και αυτοκίνητα, και τα επαναφέρουν στο προσκήνιο, υπό ένα πιο σύγχρονο, πρωτοποριακό και μοντέρνο πρίσμα. Ένα, λοιπόν, απ' αυτά τα projects ήταν και η διασκευή του τραγουδιού του David Bowie "Sound and Vision" (σ.σ. Μόνο τυχαία δε βρίσκω την επιλογή του συγκεκριμένου κομματιού) με κεντρικό ενορχηστρωτή τον Beck Hansen.

Συγκεκριμένα, ο Beck με κύριο συνέργατη του, τον Chris Milk, αλλά και με ακόμα 160+ μουσικούς, δημιούργησαν ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα, το οποίο  σε αφήνει άφωνο μόλις συνειδητοποιήσεις τις δυνατότητες του.Ο Beck, λοιπόν, ξεκίνησε απλώς να κάνει μια διασκευή, κατά την οποία ήθελε να δώσει στο κοινό τη δυνατότητα να ξαναφανταστούν και να επαναφέρουν στο μυαλό τους τις εικόνες που περιέγραφε ο David Bowie το μακρινό 1977. Όμως, εκμεταλλευόμενος τις τεράστιες τεχνολογικές δυνατότητες, αποφάσισε να προσφέρει στο κοινό μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία. Τόσο για το κοινό, όσο και για τους ίδιους τους performers. Ο θεατής, δεν είναι απλώς θεατής, είναι και συμμέτοχος. Συμμέτοχος στη διαμόρφωση της συναυλιακής εμπειρίας μέσα από τη δυνατότητα επιλογής θέσης θέασης της, κάμερας, ήχου, ανάλυσης. Νιώθει πια μέρος της συναυλίας και σημαντικό κομμάτι της, ότι χωρίς αυτόν δεν μπορεί να υπάρξει συναυλία. Η αλήθεια είναι πως μεγάλη κουβέντα θα μπορούσε να γίνει σε φιλοσοφικό και ψυχολογικό επίπεδο για τη συγκεκριμένη εμπειρία, όμως δεν είναι της παρούσης. Σημασία έχει, ότι αυτό που επιτεύχθηκε είναι μοναδικό και αξίζει την προσοχή σας!

Για μεγαλύτερη απόλαυση της συναυλίας: Δείτε το βίντεο σε 360 μοίρες, διαλέξτε την κάμερα που σας βολεύει περισσότερο, φορέστε ακουστικά διότι κάθε κάμερα έχει και ένα μικρόφωνο, επομένως θα είναι σα να καθόσασταν όντως εκεί!

Σημείωση: Το αγαπημένο μου σημείο είναι στην αρχή, με το άρυθμο - φαινομενικά - στοιχείο να κυριεύει και με ένα διάχυτο μυστικισμό να σε ταξιδεύει σε μουσικές και εποχές, που ένα σύγχρονο αυτί δεν θα άντεχε να ακούσει για πολλή ώρα.


Απολαύστε υπέυθυνα εδώ !
Διαβάστε ακόμα