Μιλτιάδης Πασχαλίδης - Αγύριστο Κεφάλι/Καλοκαίρι στην Αμοργό

Το νέο βιβλίο-CD του Μιλτιάδη Πασχαλίδη για τον Άλκη Αλκαίο
Διαβάστηκε φορες
1. Τι θα ακούσεις:
Για την ακρίβεια θα διαβάσεις μια νουβέλα 200 σελίδων και θα ακούσεις έντεχνο.

2. Τραγούδια που πρέπει να ακούσεις:
Καλοκαίρι στην Αμοργό, Ηπειρώτικο

3. Βαθμολογία: 7/10

Με ένα νέο βιβλίο  με το τίτλο Αγύριστο κεφάλι υποδέχτηκε το 2014 ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης. Η έκδοση, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Γενάρη από τις εκδόσεις Λιβάνη, περιλαμβάνει μια νουβέλα 200 σελίδων που περιγράφει τη φιλία του τραγουδοποιού με τον ποιητή και στιχουργό Άλκη Αλκαίο καθώς επίσης και ένα cd με τραγούδια σε μουσική του Μιλτιάδη Πασχαλίδη και στίχους του Άλκη Αλκαίου.

Στο βιβλίο ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης φωτίζει πολλές από τις αθέατες πλευρές του αόρατου (όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει) δημιουργού.
"Αυτός ο τύπος, σχεδόν τριάντα χρόνια εθελούσια αποκλεισμένος σε δυο δωμάτια, ένα στην Κάτω Κηφισιά και ένα στην Πάργα, μου είχε ανοίξει παράθυρα σ' όλο τον κόσμο. Με είχε πάει στη Γη των Βησιγότθων, στο Μεξικό, στο Κατμαντού, στο Μετς και στο Πόρτο Ρίκο, μαζί είχαμε στήσει οδοφράγματα στο Παρίσι το Μάη του '68, είχαμε ανέβει στο κάρο μαζί με τη Ρόζα Λούξεμπουργκ, σαλπάραμε στο τσούρμο του Σεβάχ, από το Ταζ Μαχάλ ως το Ντεπό κι από την Πάργα ως την πλατεία Χόρχε ντ' Αλβαράδο"
Από το σημείωμα  στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.

Αναμφίβολα ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης είναι ένας τους πιο σημαντικούς σύγχρονους Έλληνες τραγουδοποιούς. Όμως το ταλέντο του δεν σταματάει εκεί. Αποδεικνύεται ότι είναι κι ένας εξαιρετικός συγγραφέας και αυτό το συμπέρασμα δεν βγαίνει μόνο από το Αγύριστο κεφάλι αλλά και από τις προηγούμενες συγγραφικές δουλειές του. Το 2010 είχε κυκλοφορήσει το βιβλίο του με το τίτλο Δύο Νύχτες στο Σαράντι και το 2012 το Επόπτης.

Το cd που έχει το τίτλο Καλοκαίρι στην Αμοργό (κι άλλες ιστορίες) περιλαμβάνει 3 ολοκαίνουργια τραγούδια σε μουσική του Μιλτιάδη Πασχαλίδη και στίχους του Άλκη Αλκαίου καθώς τραγούδια από  παλαιότερες συνεργασίες τους αλλά και ανέκδοτα demo, όπως το πρώτο demo του τραγουδιού "Το σαράκι του Ρεμπώ".

Τα τραγούδια του cd

01. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ
Ερμηνεία: Μιλτιάδης Πασχαλίδης & Χρήστος Θηβαίος
02. ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ
03. ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ
04. ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΠΙΑ ΕΔΩ Η ΧΑΛΙΜΑ (ντέμο)
05. ΟΙ ΤΡΟΒΑΔΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ
Ερμηνεία: Μιλτιάδης Πασχαλίδης,  Βασίλης Καζούλης & Βαγγέλης Γερμανός
06. ΤΟ ΣΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΡΕΜΠΩ (Πρώτο σχεδίασμα)
07. ΤΟ ΣΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΡΕΜΠΩ (live version)
Ερμηνεία: Μιλτιάδης Πασχαλίδης & Κώστας Θωμαίδης
08. ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ (Μάης ’98)
09. ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
10. Υ.Γ.

Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα