EXIT Festival 2014: Ημέρα 2η

Δύο πράγματα χαρακτήρισαν την δεύτερη και εξουθενωτική μέρα του EXIT Festival: η λάσπη και οι Rudimental
Διαβάστηκε φορες
Δύο πράγματα χαρακτήρισαν την δεύτερη και εξουθενωτική μέρα του EXIT Festival: η λάσπη και οι Rudimental, που αποδείχθηκαν οι αδιαφιλονίκητοι πρωταγωνιστές. Σε μια πρωτόγνωρη και απρόσμενη κατάσταση από άποψη καιρικών συνθηκών, ο ύμνος της Gloria Gaynor ήταν προφητικός.

"I will survive" με βροχή και λάσπη τραγούδησαν οι αρκετές χιλιάδες θεατών του φεστιβάλ που δεν έδειχναν να πτοούνται. Η απλή κίνηση του να περπατήσεις από το ένα stage στο άλλο μετατράπηκε σε ολυμπιακό άθλημα κι έδωσε έναν αέρα Glastonbury στο Βαλκανικό φεστιβάλ. Την κεντρική σκηνή άνοιξαν οι, ιδιαίτερα δημοφιλείς στο τοπικό κοινό, Van Gogh, οι οποίοι κέρδισαν με ευκολία τις εντυπώσεις. Μπορούμε να πούμε ότι στο βροχερό Novi Sad ανακαλύψαμε τις Σέρβικες "Τρύπες"...Ακολούθησε η μεγάλη κυρία της disco, Gloria Gaynor. Η δεμένη μπάντα και οι εξαιρετικοί back singers πλαισίωσαν την καθόλα μάχιμη 64-χρονη βασίλισσα της disco. Πέρα από τις επιτυχίες της, έκανε ένα αφιέρωμα στη Donna Summer κι ένα medley από διασκευές (ξεχώρισε το"Can't take my eyes off you").

Η μεγάλη ντίβα παραχώρησε τη θέση της στο κέντρο της σκηνής και στα τρία μέλη των βοηθητικών τραγουδιστών, που στάθηκαν αντάξιοι της πρόκλησης. Η συναυλία έκλεισε με το αναμενόμενο και ταιριαστό "I will survive" και την καθιερωμένη πλέον selfie φωτογραφία.Η μεγάλη έκπληξη για εμάς ήταν οι Rudimental LIVE. Η kollektiva από τη Μεγάλη Βρετανία έκλεψε την παράσταση και γέμισε ασφυχτικά την κεντρική σκηνή. Το show της χαρακτηρίστηκε από χορευτικά επηρεασμένα από την Αφρικάνικη παράδοση και fusion ήχους, ανάμεσα στο trip hop και τη funk electronica.

Με απλά λόγια δε σταματήσαμε να χορεύουμε και καταλάβαμε γιατί ο Jay Z τούς ξέρει και τους εκτιμά. Η δύναμη του κουαρτέτου κρύβεται στο ότι και οι ίδιοι απολαμβάνουν τις ζωντανές εμφανίσεις τους όσο οι θεατές. Φανερά ευχαριστημένοι από την ενέργεια του stage, μας χάρισαν κι ένα από τα καινούργια τους τραγούδια, "Give you up".Μετά από πολύ προσπάθεια καταφέραμε να φτάσουμε στο Fusion Stage όπου οι Asian Dub Foundation γέμισαν θετική ενέργεια το φεστιβάλ. Εντύπωση μας προκάλεσε ο επαγγελματισμός και η ψυχραιμία του Nathan "Flutebox" Lee, ο οποίος κάλυψε την 10-λεπτη καθυστέρηση λόγω τεχνικών προβλημάτων, με ένα από τα περίφημα beatbox με φλάουτο! Από εκεί και πέρα η συναυλία κινήθηκε σε hip hop και reggae ρυθμούς.Για το κλείσιμο της ημέρας επιλέξαμε το Latino Stage, όπου χαρούμενοι performers και όμορφα κορίτσια δημιούργησαν μια chill out ατμόσφαιρα στην τεχνητή παραλία του κάστρου. Βέβαια, δεν μπορούμε να πούμε ότι υπήρχαν πολλές εναλλαγές στα κομμάτια, αλλά σίγουρα τα χορευτικά των καλλιτεχνών ευχαρίστησαν ιδιαίτερα το ανδρικό κοινό. Στο Latino Stage επιβεβαιώθηκε το συμπέρασμα μας ότι στην πραγματικότητα το EXIT Festival αποτελείται από πολλά διαφορετικά, μικρότερα Φεστιβάλ.

Ο απολογισμός της ημέρας μέτρησε: 2 χαλασμένα ζευγάρια παπούτσια, αρκετή καλή μουσική, λάσπη στα μαλλιά και την απρόσμενη παρατήρηση ότι στο Φεστιβάλ απουσιάζουν οι σημάνσεις χορηγών.
Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα