Rockwave Festival

Να μην πέσει άλλο το brand name του Rockwave Festival

Φέτος ήταν η χειρότερη χρονιά του Rockwave Festival, του παλαιότερου ενεργού, μουσικού Φεστιβάλ στην Αθήνα...
Διαβάστηκε φορες
Πολλές καλησπέρες σε όλους!

Φέτος ήταν η χειρότερη χρονιά του Rockwave Festival, του παλαιότερου ενεργού, μουσικού Φεστιβάλ στην Αθήνα (το River party είναι το παλαιότερο στην Ελλάδα). Από το 1996 μέχρι και φέτος είναι ζήτημα να έχω χάσει 2 Rockwave. Από τη Φρεαττύδα, στον Άγιο Κοσμά κι από το Περιβαλλοντικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης, στο Ολυμπιακό Στάδιο και το Terra Vibe.

Μέσα σε αυτά τα 19 χρόνια, το Rockwave φιλοξένησε πολλούς μεγάλους ξένους μουσικούς και συγκροτήματα, όπως μπορείτε να δείτε στο πρόσφατο αφιέρωμα μας. Θυμάμαι για παράδειγμα το 2000, όταν την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, οι Muse ήταν το τέταρτο όνομα, πίσω από τους Oasis, Moby & Flaming Lips! Αυτή τη στιγμή και τα 4 παραπάνω ονόματα θα μπορούσαν να είναι headliners σε ένα από τα Ελληνικά μουσικά Φεστιβάλ...

Φέτος, το Rockwave κινήθηκε σε χαμηλό επίπεδο. Οι Calexico, o Eric Burdon και ο Woodkid είναι καλά ονόματα, αλλά όχι αυτά που μπορούν να είναι headliners σε ένα Rockwave.



Είναι πολλά τα 19 χρόνια ύπαρξης του festival και το brand name του είναι δυνατό, ακόμη κι αν όλα σχεδόν τα χρόνια είχε μεγάλη γκρίνια από τους μουσικόφιλους. Τα παράπονα και οι παρατηρήσεις ήταν μπόλικες, αλλά το line-up του κάθε Rockwave έκανε σε πολλές περιπτώσεις όσους γκρίνιαζαν να "αλλαξοπιστήσουν" και να ξαναεπισκεφθούν το φεστιβάλ.

Δυστυχώς, το Rockwave δεν κατάφερε να δημιουργήσει το δικό του κοινό. Το έχουμε ξαναπεί αυτό το πράγμα. Μόνο το River party, το Plissken και το Synch παλαιότερα έχουν/είχαν το δικό τους φανατικό κοινό, το οποίο θα αγοράσει εισιτήρια, δίχως να έχει ανακοινωθεί κάποιο όνομα στο line-up τους.

Το Rockwave έχει το πλεονέκτημα να γίνεται σε έναν πολύ όμορφο χώρο, το Terra Vibe. Αν εξαιρέσεις το πρόβλημα μετακίνησης με τα μέσα μεταφοράς, για το οποίο δεν ευθύνονται οι διοργανωτές (αλλά η Πολιτεία), οι εγκαταστάσεις του Terra Vibe Park είναι πολύ καλές και θα μπορούσαν να φιλοξενούν αρκετές χιλιάδες campers σε ένα καλά δομημένο camp. Αυτό θα ήταν το φανατικό κοινό του Φεστιβάλ κι αυτό θα κάλυπτε τα βασικά έξοδα του, ώστε να έχει ένα αξιόλογο line-up κάθε χρόνο. Οι campers λοιπόν θα έπρεπε να είναι ένας από τους πρώτους στόχους του Rockwave. Το πάλεψε σε κάποιο βαθμό πέρσι, αλλά το 2014 δεν έγινε καμία αντίστοιχη κίνηση...

Ο δεύτερος βασικός στόχος είναι η ταυτότητα του φεστιβάλ. Το Plissken στοχεύει σε νέες εναλλακτικές μουσικές. Το River party παρουσιάζει Έλληνες μουσικούς, αλλά στοχεύει περισσότερο στους campers του. Το EJEKT έχει βρει την ταυτότητα του τα τελευταία 3 χρόνια με ένα μεγάλο όνομα (Kasabian, Pet Shop Boys), ένα σχήμα που έχει μεγάλο κοινό στην Ελλάδα (James, Editors), μια "φρέσκια" μπάντα (James Blake, Darkside, Vaccines) και τα Ελληνικά συγκροτήματα, που προκύπτουν από το διαγωνισμό της Red Bull.

Ποια είναι άραγε η ταυτότητα του Rockwave;

Πέρσι, η Vibe Stage ανήκε στο Heavy Metal/Hard Rock, ενώ φέτος δεν είχαμε κανένα heavy όνομα... Το 2014, δημιουργήθηκε μια σκηνή για την hip hop σκηνή κι άλλη μια για το Ελληνικό τραγούδι που ερμηνεύουν ο Γιάννης Χαρούλης και η Νατάσσα Μποφίλιου.

Έχουν θέση η Μποφίλιου και ο Χαρούλης στο Rockwave Festival; Και βέβαια έχουν. Γιατί όχι; Έχουν θέση headliner; Δε θα το έλεγα...

Άλλα πρέπει να είναι τα πρώτα ονόματα του φεστιβάλ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υποβαθμίζω τους αγαπημένους Γιάννη και Νατάσσα.

Φέτος το Rockwave μίκρυνε κι αυτό δεν είναι καλό για όλους τους Έλληνες μουσικόφιλους. Θέλουμε και το Plissken και το EJEKT και το Rockwave!

Του χρόνου, το Rockwave κλείνει 20 χρόνια. Είναι η ευκαιρία του να μπει σε μια νέα εποχή και να προχωρήσει μπροστά. Να αποκτήσει ταυτότητα και το φανατικό του κοινό.

Μπορεί; Και βέβαια...
Το θέλει; Θέλω να πιστεύω πως ναι.


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα