Οκτώ "άγνωστα" κομμάτια για τα Χριστούγεννα!

Κομμάτια που τραγουδάνε τα Χριστούγεννα. Καλλιτέχνες που δεν περίμενες να ακούσεις.
Διαβάστηκε φορες

Όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα όλο και περισσότερα είναι τα χριστουγεννιάτικα κομμάτια που θα ακούσεις. Στο δρόμο, στα μαγαζιά. Και από εκεί που δεν το περιμένεις, βρίσκεσαι μέσα στο κλίμα των γιορτών. Παντού θα ακούσεις All I Want For Christmas Is You, ή Rocking Around The Christmas Tree και Last Christmas. Ενώ δεν λείπουν και τα πιο vintage Let It Snow και White Christmas.

Έχεις όμως ακούσει το κομμάτι των Pink Floyd για τα Χριστούγεννα ή εκείνο των RUN-DMC;

Εδώ θα ακούσεις 8 χριστουγεννιάτικα κομμάτια από μπάντες που δεν το περιμένεις!!


1. Pink Floyd - "Merry Xmas Song" (1975)

Ηχογραφήθηκε το 1975 στο ραδιόφωνο του BBC. Ένα ψυχεδελικό κομμάτι με πολύ ανάλαφρη διάθεση.2. Run-D.M.C. - "Christmas in Hollis" (1987)

Μπορεί η hip hop να ασχοληθεί με θέματα διαφορετικά από την πολιτική, την κριτική και τη βία; Ναι, μπορεί να τραγουδήσει τα Χριστούγεννα! "Christmas in Hollis".3. Eazy-E - "Merry Mutha*****kin' Xmas" (1992)

Μία αισθητά διαφορετική hip hop από την προηγούμενη των '80s.4. Type O Negative - "Red Water (Christmas Mourning)" (1996)

Μουσική πιο ταιριαστή σε Halloween, πιθανότατα η καλύτερή τους γιορτή. Αρκετά σκοτεινή για εορταστικό πνεύμα.5. Low - Christmas (1999)

Δεν αποδίδει τη συνηθισμένη χαρά των Χριστουγέννων. Δημιουργεί μία ατμόσφαιρα πιο ήρεμη, πιο μυθική, πιο βιβλική.
6. Yo La Tengo - Merry Christmas from Yo La Tengo (2002)

Χριστουγεννιάτικο κομμάτι δεν περιμένεις να ακούσεις από μία indie rock μπάντα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για Εβραίους.7. Kanye West - "Christmas in Harlem" (2010)

Έρχεται μαζί με τα δύο προηγούμενα hip hop κομμάτια να βάλει μία ακόμα διαφορετική πινελιά.8. Mark Kozelek - Mark Kozelek Sings Christmas Carols (2014)

Ο Mark Kozelek δίνει κι αυτός μία διαφορετική οπτική για τα Χριστούγεννα. Επίσης δεν περιμένεις να ακούσεις ένα κομμάτι χριστουγεννιάτικο από εκείνον, αν αναλογιστείς τα θέματα με τα οποία καταπιάνονται τα κομμάτια του.Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα