Η Ζaz μας πηγαίνει βόλτα στο Παρίσι!

Ο νέος δίσκος της Zaz, Paris μας πηγαίνει μία όμορφη βόλτα..
Διαβάστηκε φορες
1) Τι θα ακούσεις;
Ένα παρακλάδι της τζαζ που θυμίζει ρετρό

2) Τραγούδια που πρέπει να ακούσεις;

Paris sera toujours Paris,Champs Elysées, Sous le ciel de Paris, La parisienne

3) Βαθμολογία
 6/10


Τον Νοέμβριο του 2014 κυκλοφόρησε ο τρίτος προσωπικός δίσκος της Zaz με τίτλο Paris. Πρόκειται για έναν δίσκο αφιέρωμα στην πόλη του Παρισιού, αγαπημένη σε όσους την έχουν επισκεφθεί,ανεκπλήρωτος έρωτας για όσους δεν έχουν ακόμα ταξιδέψει. H Warner Music παρουσιάζει τον δίσκο αυτόν με την υπογραφή του μεγάλου παραγωγού Quincy Jones.

Το Μεγαλείο του Παρισιού, τα κλασικά κομμάτια που το υμνούν, παρουσιάζονται με έναν τρόπο παιχνιδιάρικο,όπως άλλωστε ταιριάζει στη Ζaz. Κομμάτια μύθων, παίρνουν την ανάλαφρη μορφή τους,χωρίς ο ήχος του διαφορετικού να μας παραξενεύει.

Είναι μία δουλειά ολοκληρωμένη. Ήδη το 2012 είχε κυκλοφορήσει το single με τίτλο Paris sera toujours Paris,οπότε περιμέναμε την παραγωγή αυτήν με ανυπομονησία. Μας εξέπληξε, καθώς δεν είναι μόνο ο παιχνιδιάρικος αυτός
χαρακτήρας που παρατηρούμε στον δίσκο. Η ερμηνεύτρια φαίνεται να ωρίμασε, φωνητικά και συναισθηματικά. Σήκωσε ένα βαρύ φορτίο στις πλάτες της και με τη βοήθεια τόσων αξιόλογων συνεργατών, το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ καλό. Κάτι διαφορετικό για τη Zaz και η διαφορετική Zaz μέσα στο κλασικό.
Η ενορχήστρωση μου άρεσε πολύ. Τα πνευστά και τα έγχορδα προσδίδουν κάτι από την αίγλη του Παρισιού.

Ξεχωρίζω αρκετά κομμάτια, τα οποία βρίσκονται κυρίως στην αρχή του δίσκου. Paris sera toujours Paris,Champs Elysées, Sous le ciel de Paris, La parisienne
Θεωρώ πως στα συγκεκριμένα τραγούδια αυτός ο συνδυασμός κλασικού και παιχνιδιάρικου είναι όντως εκρηκτικός. Τα κομμάτια από τη μέση κι έπειτα μου αρέσουν,είναι πιο χαλαρά.Στα πρώτα όμως σαν να γίνεται το μεγάλο μπαμ, εκεί φαίνεται περισσότερο η ιδιαίτερότητα. Μου αρέσει ακόμη η μουσική της, τα γεμίσματα με τα πνευστά είναι ιδανικά για τέτοιου είδους κομμάτια.


Αναλώνομαι στη μουσική, γιατί οι στίχοι είναι γνωστοί και έχουν χειροκροτηθεί πολύ. Ήθελα πολύ να γράψω για τον δίσκο αυτόν, παρόλο που δεν ξέρω γαλλικά. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος που δεν γράφω πολλά για τους στίχους. Πιάνοντας όμως μερικές λέξεις και με τη μουσική και τη φωνή της Zaz,η οποία
ξέρει πώς να χειρίζεται τη φωνή της και πώς να δίνει διαφορετικό χρώμα σε κάθε κομμάτι, νομίζω πως το απολαμβάνω εξίσου με κάποιον που τους καταλαβαίνει καλά.  Προκαλούνται πολλά συναισθήματα, η φαντασία παίρνει μπρος.Μου αρέσει πάρα πολύ ο δίσκος αυτός! Ένα εγχείρημα τολμηρό μα και πετυχημένο. Η Zaz έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά και έχει καταφέρει μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να γίνει γνωστή σε διεθνές επίπεδο.
Έχει μία χροιά ιδιαίτερη και μπορεί να προαρμοστεί σε αρκετά είδη και να τα απογειώσει. Περιμένουμε τα καλύτερα.


Ακούστε τον δίσκο εδώ:
Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα