Οι 40 διασκευές που είναι καλύτερες από τα αυθεντικά τραγούδια: 30 - 21

Συνεχίζουμε την παρουσίαση της λίστας με τις 40 αγαπημένες μου διασκευές, οι οποίες ξεπέρασαν ή κατάφεραν να μείνουν στο ίδιο σχεδόν επίπεδο με τις αρχικές συνθέσεις.
Διαβάστηκε φορες
Πολλές καλημέρες σε όλους και καλή εβδομάδα να έχουμε!

Την Πέμπτη ξεκινήσαμε την παρουσίαση της λίστας με τις 40 αγαπημένες μου διασκευές, οι οποίες ξεπέρασαν ή κατάφεραν να μείνουν στο ίδιο σχεδόν επίπεδο με τις αρχικές συνθέσεις. Η σειρά είναι βέβαια προσωπική, όπως και το Νο1.

Με πολύ ενδιαφέρον αναμένω τις δικές σας προτάσεις στα σχόλια παρακάτω. Πάμε τώρα να δούμε τα 10 τραγούδια που είναι στις θέσεις 30 - 21:

30. Guns 'n' Roses - Knockin' on Heaven's Door (Bob Dylan)

Πολύ κλασσικό τραγούδι και θα ήμουν ιερόσυλος, αν έλεγα ότι η εκτέλεση των Guns N' Roses είναι καλύτερη του Dylan. Είναι όμως αρκετά καλή! Ο Bob Dylan το έγραψε για το soundtrack της ταινίας του 1973 "Pat Garrett and Billy the Kid". Οι Guns N' Roses δημιούργησαν τη διασκευή του το 1991 και την έβαλαν στο album τους "Use your Illusion II". Το τραγούδι έχει διασκευαστεί ακόμη από τον Eric Clapton, τους U2, τους Grateful Dead κ.α.29. Cyndi Lauper - Girls just wanna have fun (Robert Hazard)

Ο Robert Hazard έγραψε το Girls just wanna have fun το 1979. Όμως, η εκτέλεση που το έκανε γνωστό στο ευρύτερο κοινό ήταν αυτή της Cyndi Lauper (το πρώτο single της) το 1983. Μεγάλη επιτυχία των 80s, που έφτασε στο Νο2 του Billboard.28. UB40 - Can't Help Falling In Love (Elvis Presley)

Μπορεί να είναι ιεροσυλία να λες ότι η εκτέλεση των UB40 είναι εξίσου καλή με την αρχική που ανήκει στο Βασιλιά του Rock n' Roll, τον Elvis, αλλά για μένα είναι αλήθεια. Πολύ όμορφη η πρώτη εκτέλεση του Presley το 1961, αλλά αυτή που έχει μείνει στη γενιά μου είναι η διασκευή των UB40 το 1993 (Νο1 στο Billboard).27. RUN DMC - Walk This Way (Aerosmith)

Οι Aerosmith έγραψαν το "Walk this way" το 1975 (έφτασε στο Νο10 του Billboard το 1977 - άλλες εποχές τότε...). Οι δημιουργοί του, Steven Tyler και Joe Perry συνεργάστηκαν με τους Run DMC, στη διασκευή που έκαναν οι τελευταίοι στο "Walk this way". Αυτή η εκτέλεση ξεπέρασε την αρχική και βοήθησε τους Aerosmith να ξαναπαρουσιαστούν στο κοινό τους.26. Soft Cell - Tainted Love (Gloria Jones)

Εδώ έχουμε άλλη μια περίπτωση τραγουδιού που έγινε γνωστό από τη διασκευή του. Οι Soft Cell του Marc Almond το κατάφεραν (το 1981) με το "Tainted Love" της Gloria Jones (ηχογραφήθηκε το 1964). Αυτή η εκτέλεση έφτασε στο Νο1 του Αγγλικού, του Γερμανικού, του Αυστραλέζικου Chart κ.α.25. The Rolling Stones - I Wanna Be Your Man (The Beatles)

Εδώ έχουμε μια περίεργη περίπτωση. Ποια είναι η αρχική εκτέλεση και ποια η διασκευή; Το τραγούδι ανήκει στο τρομερό δίδυμο των Lennon - McCartney, οι οποίοι το έδωσαν στους Stones για να το κυκλοφορήσουν την 1η Νοεμβρίου του 1963. Τρεις εβδομάδες μετά κυκλοφόρησε η εκτέλεση των Beatles. Ποια είναι η καλύτερη; Για μένα, η εκτέλεση των Stones, αλλά τι σημασία έχει. Και οι δύο είναι φοβερές!24. Nazareth - Love Hurts (Everly Brothers)

Μη μου πείτε ότι στο Γυμνάσιο ή το Λύκειο δε χορέψατε μπλούζ με το κορίτσι/αγόρι σας, σε αυτό το τραγούδι; Οι Everly Brothers το έγραψαν το 1960, αλλά δε νομίζω να περίμεναν την επιτυχία που θα είχε στη διασκευή των hard rockers Nazareth. Βέβαια, το κομμάτι έχει διασκευαστεί πάνω από 20 φορές (από τους Who, την Cher, τον Roy Orbison κ.α.)23. 10,000 Maniacs - Because the Night (Patti Smith)

Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια από την Patti Smith. Το κομμάτι ανήκει σε αυτήν και τον Bruce Springsteen και ηχογραφήθηκε το 1978 στο album της "Easter". Ο Bruce έχει μια φοβερή ερμηνεία του "Because the night" σε μια συναυλία του. Όμως, επειδή είμαι παιδί των 90s, η εκτέλεση που είναι περισσότερο στο μυαλό μου, πέρα από αυτή της Patti Smith, είναι η διασκευή των 10.000 Maniacs, η οποία έγινε σε MTV Unplugged Show, το 1993.22. The Rolling Stones - Like A Rolling Stone (Bob Dylan)


Τραγούδι του 1965, που ανήκει στον εξαιρετικό δίσκο του Dylan, "Highway 61 Revisited." Το "Like a Rolling Stone" υπάρχει στην πρόσφατη συλλογή των Stones με τίτλο "GRRR!". Νομίζω ότι είναι η καλύτερη διασκευή του, η οποία είναι στην ίδια ευθεία με την αρχική σύνθεση. Το τραγούδι έχει ακόμη διασκευαστεί από τους The Jimi Hendrix Experience, The Wailers, Green Day κ.α.21. The Fugees - Killing Me Softly (Roberta Flack)

Ένα τραγούδι του Charles Fox σε στίχους του Norman Gimbel. Το 1973 η Roberta Flack το ανέβασε στο Νο1 στο Billboard (Η.Π.Α.). Το 1996, οι Fugees (στα φωνητικά η εξαιρετική Lauryn Hill) διασκεύασαν το "Killing me softly" στο δίσκο τους "The Score" και κατάφεραν να γίνουν γνωστοί μεν και να ανεβάσουν το τραγούδι στην 1η θέση των Charts 18 χωρών! Μεγάλη επιτυχία των 90s.Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
7,6 / 10 (σε 9 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα